Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΕΝΙΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ-ΜΟΥΣΙ!

Στα χέρια της αστυνομίας ο Ψωμιάδης!


Στο Σούνιο συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο καταζητούμενος Μάκης Ψωμιαδης.
Οι αστυνομικές αρχές, μέσω των κοριών της ΕΥΠ, παρακολουθούσαν τις κλήσεις του κινητού τηλεφώνου του πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας.
Έτσι κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του, συλλαμβάνοντάς τον στις 16:45, στο σπίτι του, σε μία πολυτελέστατη βίλα.  

Το... κρυσφύγετο του Ψωμιάδη βρίσκεται επί των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων και το είχε νοικιάσει για λογιαριασμό του μία γυναίκα, που αναζητείται από τις Αρχές.
Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος καταζητείτο από τα μέσα Ιουλίου, ενώ μάλιστα είχε εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά την σύλληψή του από τους άνδρες της ασφάλειας Αττικής.
Το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλας κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε: εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Τον Ιούλιο, μέσω του δικηγόρου του Χρήστου Μυλωνόπουλου, είχε υποσχεθεί ότι θα παραδοθεί στις Αρχές. Μάλιστα πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι με αυτήν την υπόσχεση είχε πετύχει την αποφυλάκιση του γιου του, Σταύρου.
 
Συγκατηγορούμενοι στο σκανδαλο με τους στημένους αγώνες είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου) και Γιώργος Τσακογιάννης (πρώην μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης), οι οποίοι ήδη έχουν προφυλακιστεί.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολλοί ήταν αυτοί που υπέθεσαν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε βρει καταφύγιο στο Άγιο Όρος, στη συνέχεια στα Σκόπια, ενώ άλλες πηγές τον ήθελαν να κρύβεται στη Σερβία.
Τελικά συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου, 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και μάλιστα, όντας στο ίδιο του το σπίτι, επιβεβαιώνοντας έτσι εκείνους που επέμεναν εξ αρχής ότι ο πρώην μεγαλοπαράγοντας εκινείτο μεταξύ Ψυχικού, υπολοίπου Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Εκεί, αντικρίζοντας τους δημοσιογράφους, εξοργίστηκε και χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν τέσσερις άνθρωποι για να μην επιτεθεί στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

 




Ψωμιάδης: «Είμαι πολιτικός κρατούμενος»
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά την μεταφορά του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ανέφερε: «Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα παιχνίδια. Δεν παραδόθηκα γιατί ήθελα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όλα αυτά είναι οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης».
Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών στις 21:10, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που έχει εκδοθεί εις βάρος του, ενώ στη συνέχεια παραπεμφθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία έως το Σάββατο.

Αύριο ωστόσο, θα προσαχθεί και πάλι στα δικαστήρια, καθώς εκρεμμούν σε βάρος του δύο ανεκτέλεστες  καταδικαστικές αποφάσεις.
 
«Όλες οι κατηγορίες είναι "φούσκες"»
Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα ο ο Μάκης Ψωμιάδης χαρακτήρισε «φούσκες» όλες τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του.

«Περίμενα τον ανακριτή να γυρίσει για να εμφανιστώ», είπε στους εκπροσώπους του Τύπου πριν οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Περίμενα να γυρίσει ο ανακριτής από την άδειά του για να εμφανιστώ. Είναι φούσκες όλες οι κατηγορίες. Δεν υπάρχουν ούτε συνομιλίες ούτε τίποτα».
 
 
Τα πεπραγμένα του Ψωμιάδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1955. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και ίσως αυτό το γεγονός να έχει συμβάλει στο ότι και ο ίδιος έχει έντονες χριστιανικές πεποιθήσεις. Άλλωστε οι επισκέψεις του στο Άγιος Όρος ήταν αρκετά συχνές.
Το 1988 αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πόστο στο οποίο παρέμεινε για περίπου ενάμισι χρόνο.
Τη σεζόν 1999-2000 ο πρώην μεγαλοπαράγοντας ανέλαβε τα «ηνία» του Εθνικού, ωστόσο δεν έμελλε να στεριώσει στην ομάδα του Πειραιά.
Κι αυτό γιατί εκείνη η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» εν τέλει υποβιβάστηκαν από τη Β’ στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2001 ο Μάκης Ψωμιάδης αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάνοντας έτσι το όνειρό του πραγματικότητα.  Στον προεδρικό θώκο της «Ένωσης» παρέμεινε μέχρι και το 2004, όταν και αποχώρησε, μετά το αλήστου μνήμης επεισόδιό του με τον τότε αστέρα του «δικέφαλου», Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος τον κατηγορούσε πως τον παρακολουθεί και του στέλνει απειλητικά μηνύματα.


Επόμενος σταθμός της παραγοντικής καριέρας  του ήταν ο Ακράτητος, τα ηνία του οποίου ανέλαβε τη σεζόν 2005-2006. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων όμως, δεν καταφέρνει να κρατηθεί στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία και ενάμιση χρόνο μετά ο Μάκης Ψωμιάδης αποχωρεί από τους «πράσινους».

Από το 2006 μέχρι και την απερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ψωμιάδης είχε τα  «ηνία» της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, Καβάλας.


Μολονότι φαίνονταν ιδιοκτήτες του ΑΟΚ τα δύο του παιδιά ο Σταύρος και η Όλγα, ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο ίδιος κινούσε τα νήματα στους «αργοναύτες».

Επί ημερών του πάντως, η Καβάλα κατάφερε να ξαναμπεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφού ανεβαίνοντας τρεις κατηγορίες σε ισάριθμα έτη, κατάφερε να φτάσει στην Super League, στην οποία και αγωνίστηκε για δύο χρόνια.


Το… τίμημα «Ψωμιάδη» πάντως ο ΑΟΚ το πλήρωσε ακριβά, αφού μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όπου ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων ήταν ο 55χρονος μεγαλοπαράγοντας, η μακεδονική ομάδα υποβιβάστηκε οριστικά στη Δ’ Εθνική.
 
 
 
Πηγή-Zougla.gr