Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο FIDEL CASTRO ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Ευτυχώς που έχουμε τον Γιώργο πρωθυπουργό, γιατί αν είχαμε τον FIDEL CASTRO…
ΘΑ μας είχε απολύσει όλους !!!


                       Πάλι καλά τυχεροί είμαστε!
Δεν αναλογίσθηκε ότι οι ασάφειες, οι παλινωδίες, οι αυτοαναιρεσεις του,  « μέσα» σε λίγα λεπτά της ώρας  στην ίδια συνέντευξη, οδήγησαν με ορμή τα σενάρια της χρεοκοπίας (τα οποία είχαν καταλαγιάσει το τελευταίο διάστημα).


                «Μύλος»  ή, «τρικυμία εν κρανίω»!


Βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού για να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές Εκλογές είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση που καταψηφιστεί η κυβέρνηση θα αντιδράσουν αρνητικά οι αγορές !

Ο Παπανδρέου είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε ότι οι αγορές καραδοκούν για την ήττα της Ελλάδας, συνδέοντας ευθέως αυτή την ήττα με την ήττα του ΠΑΣΟΚ.

Η αβεβαιότητα που «εξέπεμπε» η συνέντευξη από τις πρόωρες εκλογές, μέχρι τη διαπραγμάτευση νέου μνημονίου και την επιμήκυνση του χρέους, ήταν ότι το χειρότερο για την χώρα!
Ένα ακόμη μεγάλο λάθος σου κ. Παπανδρέου!
                                        Όσο για την κρίση; 

Ο πρωθυπουργός  δεν ήταν που υποστήριζε πέρσι πως η παγκόσμια οικονομική κρίση συνέβαινε μόνο… στο μυαλό του Καραμανλή;

Ε, χθες, έλεγε και ξανάλεγε ότι η κρίση ξέσπασε πριν από τρία χρόνια και ήταν αυτό (μαζί, βέβαια, με τα καμώματα του πρώην πρωθυπουργού) που μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε…
Πηγή-olympia.gr 

Read more...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ) ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!

                            "ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ"

"Εαν θελετε να γινει το κεντρο των Αθηνων το μεγαλυτερο ισλαμικο γκετο των Βαλκανιων φτιαχνοντας Τζαμι στο Βοτανικο,ψηφιστε εναν απο τους υπολοιπους 9 υποψηφιους...Εαν οχι...τοτε ψηφιστε Αδωνη...
Η δωρεαν παραχωρηση γης και χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων που θα δωθουν για το τζαμι δεν ειναι σκανδαλο;;;"




Αυτα αναφερει μεταξυ αλλων στις διαφημιστικές καταχωρίσεις του στο τυπο,ο γνωστος βουλευτης του ΛΑΟΣ με τις ακροδεξιες ιδεες και την φασιστικη ιδεολογια,ωστε να συγκινήσει και να παραπλανήσει διαφορων ειδων μπουμπουκια ψηφοφορους χωρις κριτικη σκεψη,όμοιούς του Ελληναραδες ξενοφοβικους και φυσικα πιστους χριστιανους οι οποιοι παρολο που το δογμα τους λεει "αγαπατε αλληλους"...για εκεινους εχει μετατραπει,"αγαπατε αλληλους",εκτος απο τους ξενους".

Οργασμος λαϊκιστικου ρατσισμου λοιπον απο τον Αδωνη Γεωργιαδη,ο οποιος ξεχναει πως η ανεξιθρησκεία παραμενει αρθρο του Συνταγματος,καθως σε μια υποτιθέμενη δημοκρατια οπως τη δικη μας,ο καθενας μπορει μεχρι τωρα να πιστευει οπου θελει...ο οποιος εντεχνως ξεχναει πως τη δημιουργια τζαμιου στο Βοτανικο σε καμια περιπτωση δεν θα την χρεωνονταν το Ελληνικο Δημοσιο,οπως πχ το Δημοσιο της Αγγλιας δεν χρεωνεται τη δημιουργια Ελληνικων Εκκλησιων...και παει κλαιγοντας...

Δυστυχως,οσο τετοιες εθνικιστικες-ναζιστικες φωνες,βρισκουν στεγη μεσα στο ιδιο το Ελληνικο κοινοβουλιο,οσο τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης εξακολουθουν να φιλοξενουν και να προβαλουν αποψεις που καλλιεργούν και στηρίζουν το ρατσισμο απο κουνια και τη ξενοφοβια,οπως επισης και το μη σεβασμο της διαφορετικης πιστης των ανθρωπων...τοσο οι δολοφονικες επιθεσεις διαφορων ειδων ακροδεξιων οργανωσεων θα γινονται πιο συχνες απεναντι στους μεταναστες και στους προσφυγες πολεμου,που περνουν τα μυρια οσα για να ερθουν στην Ελλαδα και να διεκδικησουν το δικαιωμα σε μια καλυτερη ζωη που "καποιοι" συμμαχοι μας τους στερησαν.


 
Πηγή-ΠΡΕΖΑ TV

Read more...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

"ΤΟ ΝΗΣΙ" : ΕΝΑ ΜΕGΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

                                                        της Ρίκας Βαγιάνη


Tεράστια γκάφα το «Νησί». Mega λάθος. Εγώ, αν ήμουν Μπόμπολας, ή Βαρδινογιάννης, ή Ψυχάρης (μα τον Άγιο των media, δεν έχω ιδέα πλέον ποιανού είναι αυτό το κανάλι: Ήξερα στην αρχή, αλλά τώρα έχω μπερδευτεί). Αν ήμουν πάντως το αφεντικό, θα τους μάζευα όλους, στη γραφειάρα μου, κάτι Μπούτους, κάτι Τούτους, με όλη τους τη συνοδεία, αυτόν που είχε την αρχική (τρομάρα του) ιδέα, παρέα με τους καλλιτέχνες, τους σκηνοθέτες και όλο το επιτελείο των συντελεστών, από τον πρωταγωνιστή ως τον πιο άσημο βοηθό ηλεκτρολόγου. Θα τους καλούσα στο γραφείο μου και θα τους απέλυα. Με συνοπτικές διαδικασίες. Θα ζητούσα επί πίνακι το κεφάλι της Παποικονόμου: να δω κεφάλια κι ένσημα να κατρακυλάνε στα σκαλιά του Ερρίκου Ντυνάν.
 

Εν συνεχεία, ως μυαλωμένο αφεντικό θα προμηθευόμουν μια βαριοπούλα κι ένα αλυσοπρίονο και θα κατέστρεφα συστηματικά τις μονταζιέρες, τις ψηφιακές μνήμες, τους σκληρούς δίσκους που περιείχαν κάθε δευτερόλεπτο γυρισμάτων της σειράς. Θα πολτοποιούσα ολόκληρη την παραγωγή- Να μη μείνει τίποτα από το Νησί, ούτε καν μια ανάμνηση ότι κάποτε γυρίστηκε.

Αλλά έχουν μυαλό; Δεν έχουνε. Πήγαν, σαν τις μωρές παρθένες, βρήκαν ένα βιβλίο που έχει χαλάσει τον κόσμο με την επιτυχία του και αποφάσισαν να το κάνουν σήριαλ. Εν μέσω κρίσης, φτώχειας σε χρήμα και πνεύμα, εν μέσω πλήρους σύγχυσης ιδεών και αξιών. Ε, τα ήθελαν και τα έπαθαν. Τα πρώτα σημάδια ήρθαν νωρίς, από τις εξομολογήσεις των εργαζομένων «κάτι πάει να γίνει εδώ, κάτι που δεν μοιάζει με τα άλλα», μας έλεγαν συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων που επέστρεφαν από τους τόπους γυρισμάτων. Δεν ήταν αργά, ακόμα και τότε: έπρεπε να τη σακουλευτούν τη δουλειά ο ι αρμόδιοι και να «θάψουν» την παραγωγή-κάτι τέτοια τα πνίγεις μικρά, γιατί μεγαλώνουν και σου δημιουργούν του κόσμου τους μπελάδες.

Τέλος πάντων, κανείς δεν είχε τη δύναμη να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι, να βάλει φρένο σ΄αυτή την κατρακύλα (προς τα πάνω). Το Νησί έγινε σενάριο, συγκέντρωσε τον κόσμο του, γυρίστηκε, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες επεξεργασίες κι από προχτές, ο δόμος του δεν έχει επιστροφή: Προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του σήριαλ και τα έκανε όλα μαντάρα.

Μπορεί να μην είμαστε κριτικοί τέχνης, αλλά λίγα δράμια νιονιό έχουμε. Ξέρουμε πότε βλέπουμε σκατά τηλεόραση, πότε βλέπουμε σαχλοτηλεόραση και πότε βλέπουμε αυτό που λένε «καλή τηλεόραση». Αυτό που είδαμε ήταν δέκα σκαλιά παραπάνω από το απλώς, «καλή τηλεόραση». Ήταν ένας καλλιτεχνικός και τεχνικός άθλος, που όμως, κατάφερνε το αδιανόητο, να διατηρήσει την ανθρωπιά του και να «μιλήσει» τρυφερά και λυπημένα στη γλώσσα των πιο απλών ανθρώπων. Να μιλήσει για την ιστορία μας. Και να μας κάνει να κλάψουμε, γιατί όλοι αναγνωρίσαμε μέσα στην ιστορία, το παρελθόν των ανθρώπων και των τόπων μας, όλοι νιώσαμε ξαφνικά να ανοίγει η πληγή των τραυμάτων που κουβαλάμε, εντός μας: τραύματα αμίλητα κι ανείπωτα, «δώρα» βαριά από τις παλιότερες γενιές. Δεν έπρεπε εμένα να μου το κάνει αυτό το Mega. Είχα βολευτεί με την τηλεόρασή μας. Την είχα συνηθίσει, είχα το πρόγραμμα αυτά που χάζευα, αυτά που μ΄άρεσαν κι αυτά που βαριόμουν. Η σιχαινόμουν.

Και ξαφνικά, μου ρίχνει στο κεφάλι το «Νησί». Και με φέρνει εκτός εαυτού, ανεβάζοντας για το ίδιο το δίκτυο –και τα γειτονικά του- αλλά κυρίως για τους τηλεθεατές, έναν πήχη θεόρατο, που δεν πηδιέται με τίποτα. Τι να κάνω τώρα εγώ; Ποια είναι αυτή η ξανθιά ντυμένη Λευκορώσσα έσκορτ που προσπαθεί κάτι να μου πει για το μπότοξ μιας άλλης ξανθιάς; Τι να δω; Ποια είμαι; Και κυρίως, τι δουλειά έχει το «Νησί» στη σημερινή ελληνική τηλεόραση; Μου θυμίζει μια φάση πέρσι, που ήμουν άφραγκη και άνεργη, αλλά «κόλλησα» και αγόρασα μια υπέροχη γαλλική τσάντα. Ήταν η πιο ωραία, η πιο σικ, (και η πιο ακριβή) που είχα στη ζωή μου. Την έφερα στο σπίτι κι έγινε της τσάντας. Τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα της, τα ρούχα μου έδειχναν τσίτια, τα παπούτσια μου φτηνιάρικα, τα μαλλιά μου βλάχικα, η ίδια μου η ντουλάπα ήταν πολύ «βήτα» για να φιλοξενήσει αυτή την τσάντα. Χρειάστηκε να αλλάξω όλη μου τη γκαρνταρόμπα, προς το κομψότερο, η τσάντα με κατέστρεψε.

Έτσι τώρα και με το «Νησί»: διέφθειρε με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και απέραντη, δημιουργική αγάπη, τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που σκλάβωσε από το πρώτο πλάνο. Τα πράγματα δε, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πολύ επικίνδυνη ιστορία. Τι θα γίνει αν, μετά την πρώτη χαρά που πήραμε με αυτό το πανέμορφο «λάθος» πάρουμε αέρα και ζητάμε περισσότερα; Τι θα γίνει αν αρχίσουμε να απαιτούμε ένα «Νησί» στις Ειδήσεις, ένα άλλο «Νησί» στις μουσικές εκπομπές, ένα «Νησί» στις πολιτικές συζητήσεις; Τι θα απογίνουν όλα τα άλλα (και όλοι οι άλλοι), αν ξαφνικά ξέρουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν –και γίνονται- αλλιώς; Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε θριαμβευτικά, ακόμα και στην πιο δύσκολή μας ώρα; Τι θα γίνει αν συνεννοηθούμε μεταξύ μας ότι δεν μας ικανοποιεί τηλεοπτικά, τίποτα λιγότερο από ένα αντίστοιχο «Νησί» σε κάθε πρόγραμμα που επιλέγουμε να τιμήσουμε με τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτουμε;

Δεν έπρεπε να μου το κάνουν εμένα αυτό. Εξορισμένη στη Τηλε-Σπιναλόγκα της βλαχογκλαμουριάς, είχα συμφιλιωθεί με την αρρώστια μου: Τόσο που σιγά σιγά έπειθα τον εαυτό μου ότι περνούσα και ωραία. Μιλάμε , είχα υποστεί την απόλυτη ασυλοποίηση. Και μου πετάς ρε Μέγκα μου, ένα βλέμμα του Μάϊνα κενό μπροστά στον ξεριζωμό της ζωής του (της ζωής όλων μας) και με στέλνεις, κανονικά, για βρούβες. Ωραία συμπεριφορά, ρε Στέλιο. Συγχαρητήρια. Να το πεις και στους άλλους, ακούς; Δεν θα σας συγχωρήσω ποτέ… Ούτε εγώ, ούτε άλλος κανένας, γι αυτές τις Δευτέρες: Γι αυτή την αχνή, παράλογη ελπίδα πώς, αφού υπάρχει και αναδύεται, έστω ένα «Νησί», δεν χάθηκαν όλα.
Ή τουλάχιστον, όχι ακόμα. 



Πηγή-protagon.gr 
Read more...

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: " Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ "

Απόρρητο ντοκουμέντο φωτιά επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία
 
Τι απαντά η Ελλάδα στο απόρρητο έγγραφο που συντηρεί την ακατάσχετη φημολογία



Η εφημερίδα Αποκαλύψεις έφερε στο φως της δημοσιότητας απόρρητο έγγραφο (non paper) του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, dr. Roland Wegener και της Διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προς τη γερμανική καγκελαρία και στο γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών. Το απόρρητο έγγραφο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010» και μιλά για έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη, παρά τις θετικές δηλώσεις αξιωματούχων των ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν.

Στο απόρρητο γερμανικό έγγραφο, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:
1. « Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Η πρόοδος στην εξυγίανση των κρατικών οικονομικών δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως η οικονομία έχει απαλλαγεί από τα προβλήματά της. Αντιθέτως χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, απολύουν εργαζόμενους. Ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Ο ένας τομέας μετά τον άλλον πλησιάζει την καταστροφή. Τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού θα είναι χωρίς δουλειά».
2. «Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζονται πλέον, ως χώρες μόνο για διακοπές και ως αγορές για την πώληση καταναλωτικών αγαθών. Αυτό δεν μπορεί να τους δώσει διάρκεια ζωής και σίγουρα όχι μέσα στην Ευρωζώνη».
3. «Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται στην κοινή αγορά ως μη ανταγωνιστικές, ενώ διεθνείς όμιλοι αποχωρούν, αφού μπορούν να διαχειρίζονται τη μικρή ελληνική αγορά από το εξωτερικό».
4. «Στον τομέα του σχεδιασμού επικρατεί απόλυτη άπνοια, οι δε μηχανισμοί απορρίπτονται όλο και περισσότερο και γυρίζουν την πλάτη στη χώρα». Επίσης προβλέπεται ότι «θα υπάρξει ένα καυτό φθινόπωρο με βίαιες διαμαρτυρίες», παρότι όπως αναφέρεται δεν αναμένονται σοβαρές πολιτικές αλλαγές.
5. «Ακόμα κι αν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η διδακτορία των άδειων ταμείων θα παρέμενε».
6. Τέλος γίνεται αναφορά στην πρόταση του οικονομολόγου Norbert Braems για «πακέτο 20 δις το οποίο θα διανεμηθεί από το 2012 ως το 2017, προκειμένου να προωθηθούν έργα υποδομής αλλά και να υπάρξει προσέλκυση βιομηχανικών επενδύσεων.»


Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομκών και της Τράπεζας της Ελλάδος διαρρέουν πάντως οτι τέτοια απόρρητα έγγραφα έχουν ως σκοπό να δυσχεράνουν τις προσπάθειες τακτοποίησης των οικονομικών της χώρας και όχι να απεικονίσουν την αλήθεια. Η αναταραχή που προκαλούν βοηθά τις αγορές να χρεώσουν, και έμμεσα να εξαγοράσουν, ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κρατικής περιουσίας.


Πηγή-φήμες

Read more...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ!

Ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό


 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της “λύσης”, αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό. Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, “ισότιμο μέλος” της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί σε μία συντονισμένη δράση ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.

 Η κρυφή αναφορά της GOLDMAN SACHS περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Πηγή-olympia.gr
Read more...

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ-ΜΠΑΤΣΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του 14χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για πράξεις οπλοχρησίας, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στο συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη.
Η υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορουμένου, υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη, ενόψει της έφεσης που όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα.





Το αίτημα της υπεράσπισης πυροδότησε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας για την αναστολή η μητέρα του Σαραλιώτη Μεταξία Γεράκη, η γιαγιά του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κ. Τσαλικιάν, να σηκωθεί δείχνοντας τη φωτογραφία του Αλέξανδρου και αρχίζοντας να φωνάζει: Γιαγιά: "Ορίστε, ορίστε, για το παιδί αυτό, δείτε ποιον δολοφονήσατε". Μητέρα Σαραλιώτη: "Δεν σήκωσε το χέρι, δεν έκανε τίποτα ο γιος μου".
Γιαγιά: "Βοήθησε, βοήθησε".
Τη στιγμή εκείνη αστυνομικός ακούστηκε να φωνάζει προς τους συναδέλφους του της φρουράς, "βγάλτε την έξω", εννοώντας την κ. Τσαλικιάν.
Η εντολή αυτή του αστυνομικού προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, είπε: "Εσείς θα πάρετε το δίκιο; με το όπλο στο χέρι θα πάρετε το δίκιο;" Η γιαγιά, απευθυνόμενη προς τη μητέρα του κατηγορουμένου Σαραλιώτη, η οποία έκλαιγε, είπε: "Το δικό μας το παιδί, είναι στον ουρανό". Για το επεισόδιο με τον αστυνομικό, ζήτησε να ενημερωθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμφισσας, Βασιλική Βλάχου.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.
Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου με πλειοψηφία 6 προς 1 έκριναν ότι στον Βασίλη Σαραλιώτης δεν πρέπει να δοθεί αναστολή.
Ως προς τις παρεπόμενες ποινές το δικαστήριο διέταξε τη διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη επέβαλε διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αξιόποινης συμπεριφοράς τεσσάρων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.



Πηγή-ΠΡΕΖΑTV
Read more...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ?. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ?

(ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΥΛΗΣ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ - 10/10/10)

Καταστρέφουν  την Ελληνική κοινωνία με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς είμαστε σχεδόν άπραγοι . Γιατί?


Δίχως αμφιβολία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία την μεγαλύτερη οικονομική  και πολιτική κρίση μετά την κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας. Εξήντα πέντε χρόνια μετά έχουμε πάλι κατάλυση εθνικής κυριαρχίας αλλά η επίτευξή της πραγματοποιήθηκε με διαφορετικά εργαλεία.
Τότε την περίοδο 1941-44 χρησιμοποιήθηκαν Στούκας και τεθωρακισμένα πάντσερ ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.  Οδεύουμε προς την ίδια κατάληξη. Κατάλυση του συντάγματος και της εθνικής κυριαρχίας, οικονομική καχεξία , ανεργία, ανέχεια σε τεράστιες κοινωνικές ομάδες της χώρας.
Τον τελευταίο χρόνο κατέρευσαν τα πλέον βασικά κοινωνικά κεκτημένα τα οποία δεν άγγιξαν  τόσες κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο (ακόμα και η επταετής δικτατορία).
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι απλό. Γιατί δεν αντιδρούμε? Γιατί αυτή η παθητικότητα? Καταστρέφουν  την Ελληνική κοινωνία με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς είμαστε σχεδόν άπραγοι . Γιατί?
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι , οικονομικοί, κοινωνικοί, ψυχολογικοί και ίσως πολλοί άλλοι. Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε μερικούς.
  • Απόθεματα καταθέσεων:  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 200 δις. Euro καταθέσεις των Ελλήνων στις «Ελληνικές» τράπεζες πράγμα που σημαίνει οικονομικό απόθεμα στην ύστατη ώρα ανάγκης που λειτουργεί ανασταλτικά σε βίαιες αντιδράσεις μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού (πιο απλά δεν έφτασαν ακόμα στο αμήν).
  • Παραοικονομία:  Οι περισσότεροι οικονομολόγοι την εκτιμούν να φτάνει το 40% ως και 50% του ΑΕΠ της χώρας. Χρήματα που δεν δηλώνονται στην εφορία ΟΜΩΣ κυκλοφορούν στην αγορά και «υποκαθιστούν» ως ένα βαθμό το κλείσιμο της τραπεζικής στρόφιγγας.
  • ΜΜΕ:  Τα μέσα μαζικής ενωμέρωσης τα οποία έμμεσα στηρίζουν το μνημόνιο (είτε γιατί έχουν συμφέροντα με την παρούσα κυβέρνηση-βλέπε κρατικές διαφημίσεις,μεγάλα δημόσια έργα- είτε γιατί θα έχουν πρόσβαση στο πακέτο βοήθειας  110 δις της ΕΕ.) Με δεδομένη , δυστυχώς , την προσκόληση που έχει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην προκατασκευασμένη ενημέρωση των ΜΜΕ έχει αδρανοποιηθεί από την μαζική πλύση εγκεφάλου που δέχεται καθημερινά.
  • Μεγάλος κομματικός στρατός:  Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με τη διόγκωση του Δημόσιου τομέα δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κομματικός στρατός που πλησιάζει τα 2.000.000 ψηφοφόρους (υπολογίστε 800.000 δημοσίους υπαλλήλους μαζί με τις οικογένειές τους). Αυτός ο «στρατός» είναι κλειδωμένος σχετικά με  τα κριτίρια πολιτικών επιλογών. Σε αυτή την τεράστια κοινωνική ομάδα τα πολιτικά, κοινωνικά,εθνικά, ιδεολογικά κριτίρια είναι εξαφανισμένα παντελώς. Κυριαρχεί ολοκληρωτικά ο κομματάρχης που με διόρισε. Το πρόβλημα είναι ότι ο κομματικός αυτός στρατός είναι ο καθοριστικός παράγων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τώρα σε ποιο εκλογικό σχηματισμό ανήκει αυτός ο στρατός , το αφήνουμε στη κρίση σας.
  • Ιδεολογική κοινωνική μηχανική. Δυστυχώς πέτυχαν να μας εμφυτέψουν βαθιά στο υποσυνείδητο τα ιδεολογικά κατασκεύασματα περί  σοσιαλισμού , καπιταλισμού,δεξιάς,αριστεράς και άλλων πολλών. Ο κυρίαρχος κανόνας σε αυτά τα ιδεολογήματα είναι ο εξής:  Οι κοινωνικά ευαίσθητες κυβερνήσεις που αγαπούν το λαό είναι οι σοσιαλιστικές-αριστερές ενώ οι κοινωνικά ανάλγητες είναι οι δεξιές. Με βάση αυτό τον κανόνα είναι αδύνατον σε «δεξιές»  κυβερνήσεις να πάρουν τέτοια μέτρα. Οι πλέον αποτελεσματικές για να το πετύχουν είναι οι «σοσιαλιστικές-αριστερές». Και αυτό το ιδεολόγημα έχει μετουσιωθεί σε πιστεύω για την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας και ουδετεροποιεί τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε μία συνειδητοποιημένη συλλογική αντίδραση.
  • Η ψυχοσύνθεση του Έλληνα :  Ο ατομικισμός και Εγωϊσμός του Έλληνα, που αποτέλεσε το βασικό συστατικό (στη θετική του εκδοχή) της δημιουργίας του πολιτεύματος της δημοκρατίας, είναι η τροχοπέδη σήμερα για οργανωμένη και συλλογική δράση. Έχουμε μία βασική ψευδαίσθηση. Την ψευδαίσθηση ότι δε ζούμε σε κοινωνίες αλλά σε μικρόκοσμους ή ακόμα και σε μικρούς κλειστούς γυάλινους πύργους. Δε μας αγγίζει όταν ένα εργοστάσιο κλείνει και μένουν άνεργοι 250 εργαζόμενοι ή όταν μία μεγάλη επαγγελματική  και κοινωνική ομάδα πλήτεται βάναυσα από σκληρά οικονομικά μέτρα. Τι μας νοιάζει αφού εμείς έχουμε δουλειά? ΛΑΘΟΣ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την  προώθηση από τους πλανητικούς «ηγέτες» του ατομικού μοντέλου ζωής και την κατακρήμνηση της συλλογικότητας αποτελεί λογικό επακόλουθο η απάθεια της  Ελληνικής κοινωνίας.
  • Το Τέλος των συνδικαλιστών:   Πολύ βασικό. Η συνδικαλιστική ηγεσία που θα αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό για οργανωμένη κοινωνική αντίδραση έχει εξαγοραστεί πλήρως. Διατήρησε τα αποκλειστικά δικά της κεκτημένα προδίδοντας με τον  χειρότερο τρόπο  τους συμπολίτες τους . Τα τεχνάσματα μάλιστα των 24ωρων απεργιών περισσότερο λειτουργούν ως στιγμιαία εκτόνωση της λαϊκης οργής παρά συγκροτημένη μέθοδος αντίστασης.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλους λόγους για την ανύπαρκτη σχεδόν αντίδραση  της Ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα του ΔΝΤ. Οι παραπάνω  είναι πολύ βασικοί  και δυστυχώς λειτουργούν συνδιαστικά. Ο εντοπισμός των αιτιών της μη αντίδρασης του Ελληνικού λαού αποτελεί το πρώτο στάδιο. Το επόμενο βήμα θα είναι οι τακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για συλλογική δράση.

Πηγή-olympia.gr

Read more...

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ JUNCKER:"ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΤΕ"

"Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα", δήλωσε ο Γιούνκερ. Γαλλία και Γερμανία έπαιξαν παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας. Ενώ ήξεραν οι Ευρωπαίοι συνέχιζαν να μας δανείζουν βγάζοντας χρήματα στις πλάτες των Ελλήνων!


Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε. Το εξοργιστικό είναι όμως όχι ότι γνώριζαν, αλλά βλέποντας την καταστροφή της Ελλάδος, συνέχιζαν να μας δανείζουν, βγάζοντας λεφτά στις πλάτες μας, αλλά και για να έρθουν μετά ως "σωτήρες" με το μνημόνιο.
 
Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.
 
"Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
"Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές γιαυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", είπε.
 
Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι Γαλλία και Γερμανία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα γιατί κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.
 
Και το χειρότερο που είπε; "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".
 
Γιατί δεν μπορούσε όμως να το πει δημόσια. Τα συμφέροντα που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες αν η χώρα μας οδηγείτο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι τεράστια αφού πλέον εις βάρος μας μπορούν και βγάζουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το μνημόνιο μας έχουν πλέον στο χέρι.
 
 
ΠΗΓΗ-Newsit.gr

 


Read more...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ...

Όλοι ακούσαμε με ευχαρίστηση την δήλωση του Κινέζου Πρωθυπουργού ότι η ...
Κίνα θα κρατήσει τα Ελληνικά Ομόλογα που έχει στην κατοχή της και όταν η Ελλάδα βγει στις διεθνείς χρηματαγορές θα αγοράσει και άλλα. 
 
 
 
Όταν τον προηγούμενο Ιούλιο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Ευρωπαϊκών Stress Test για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης ανάπνευσαν με ανακούφιση αφού ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας φαίνονταν ισχυρός και ικανός να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες νομισματικές και χρηματοπιστωτικές καταστάσεις.
Συγκεκριμένα, από τις 91 ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress test μόνο 7 δεν πέρασαν την δοκιμασία. Οι Ισπανικές Caixa Catalunya, Caixa Tarragona, Caixa Manresa, Caja Duero, Espana, Caixa Sabadell, Terrassa, Manleu η Γερμανική Hypo Real Estate και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. 
 
Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν περίπου 50 δις ευρώ προκειμένου να εξυγιανθούν οι τράπεζες Anglo Irish Bank, BoI και AIB. Η δαπάνη αυτών των 50 δις ευρώ θα εκτινάξει το δημόσιο έλλειμμα της Ιρλανδίας στο 32 % του ΑΕΠ το 2010. 
Μία ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Αυτές οι τράπεζες είχαν περάσει τον προηγούμενο Ιούλιο τα Ευρωπαϊκά Stress Test.
Κατανοούμε όλοι ότι η αξιοπιστία των Ευρωπαϊκών Stress Test μετά από αυτήν την ανακοίνωση καταρρακώθηκε εντελώς.
Όλοι ακούσαμε με ευχαρίστηση την δήλωση του Κινέζου Πρωθυπουργού ότι η ...
Κίνα θα κρατήσει τα Ελληνικά Ομόλογα που έχει στην κατοχή της και όταν η Ελλάδα βγει στις διεθνείς χρηματαγορές θα αγοράσει και άλλα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements - BIS), στις 31 Μαρτίου  2010 το Συνολικό Ελληνικό Χρέος (Δημόσιο και Ιδιωτικό) που βρίσκονταν σε χέρια ξένων ήταν 297 δις δολάρια (230 δις ευρώ). 
 
Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Συνολικό Ελληνικό Χρέος έχει η Γαλλία με 111,6 δισ. δολάρια, η Γερμανία με 51 δισ. δολάρια, οι ΗΠΑ με 41,2 δισ. Δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο με 16,5 δισ. δολάρια. Περίπου 47,9 δισ. δολαρίων βρίσκεται σε διάφορες άλλες χώρες– μέλη της Ευρωζώνης, ενώ ποσό χρέους ύψους 12,7 δισ. δολαρίων βρίσκεται σε διάφορες άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο (σε αυτήν την κατηγορία κατατάσσονται η Κίνα και οι Άραβες).
Η αύξηση δε του Συνολικού Ελληνικού Χρέους, από τις 31 Μαρτίου 2010 έως τις 31 Ιουλίου 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στις 4 Οκτωβρίου 2010, έχει απορροφηθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την ΕΚΤ. 
 
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η δέσμευση του Κινέζου Πρωθυπουργού για διακράτηση των Ελληνικών Ομολόγων έχει πάρα πολύ μικρή σημασία αφού η Κίνα αντικειμενικά βάσει των παραπάνω στοιχείων κατέχει πολύ μικρό ποσοστό του Συνολικού Ελληνικού Χρέους. 
Ταυτόχρονα, η συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις, περιλαμβάνουν δάνεια περίπου 267 εκατ. δολαρίων από κινέζικες τράπεζες προς Έλληνες εφοπλιστές για ναυπήγηση πλοίων σε κινέζικα ναυπηγεία και μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Κινέζικων εταιρειών.
Τώρα γιατί έπρεπε να γίνει τόσος θόρυβος για την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού αφού:
1.     Ούτε η υπόσχεση του για διακράτηση των Ελληνικών Ομολόγων έχει σημαντική πρακτική σημασία, αφού όπως αποδείχθηκε παραπάνω η Κίνα κατέχει πάρα πολύ μικρό ποσοστό του Συνολικού Ελληνικού Χρέους.
2.     Ούτε οι συμφωνίες που υπογράφηκαν προσθέτουν άμεσα αξία στο Ελληνικό ΑΕΠ (αφού όπως αποδεικνύεται από τις επίσημες ανακοινώσεις οι μοναδικές άμεσης εκτέλεσης συμφωνίες είναι συμβόλαια κατασκευής πλοίων σε κινέζικα ναυπηγεία με δάνεια από κινέζικες τράπεζες)
Ρωτήστε τους επικοινωνιολόγους του ΔΝΤ και του Μαξίμου. «Πες ένα ψέμα συνεχώς, κάποιοι θα το πιστέψουν στο τέλος» Γιόζεφ Γκαίμπελς 
 
Πηγή-ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Read more...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Η CIA

                             Διόλου περίεργο!


Η απόπειρα πραξικοπήματος στο Εκουαδόρ στις 30 Σεπτέμβρη αποτελεί μία «συνέχεια» του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, τον Απρίλη του 2002, την προσπάθεια αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης του Προέδρου Εβο Μοράλες στη Βολιβία το 2008, το πραξικόπημα στην Ονδούρα το 2009 που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια. Ολως τυχαίως πρόκειται για χώρες μέλη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική (ALBA). Οικονομική συνεργασία που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την επέκταση των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου που προωθούν οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την οικονομική της ανάταση και εξασφάλιση της κυριαρχίας και του ελέγχου.


Το Εκουαδόρ, δεν αποτελεί εξαίρεση στην περιοχή, όσον αφορά την «αντιμετώπιση» εκ μέρους των ΗΠΑ, δηλαδή σωρεία πραξικοπημάτων, επεμβάσεων κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δράση του πρώην αξιωματούχου της CIA, Φίλιπ Εϊτζι, όπου στο βιβλίο του «Ημερολόγιο CIA», περιγράφει με λεπτομέρειες τη διείσδυση των πρακτόρων της CIA σε κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα, ΜΜΕ, μέχρι και την εξαγορά υπαλλήλων σε θεσμικά όργανα του κράτους, προκειμένου να υπονομεύσει την κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Βελάσκο Ιμπάρα «που κατόρθωσε να την ανατρέψει μόλις μέσα σε ένα χρόνο». 'Η το θάνατο του πρώην προέδρου Χάιμε Ρολδός, σε «περίεργη συντριβή του αεροσκάφους που επέβαινε το 1981.

Σήμερα, αξίζουν μνείας οι αποκαλύψεις της έκθεσης της κυβέρνησης, το 2008, για την «εξάρτηση» της εθνικής αστυνομίας από την αμερικανική πρεσβεία αλλά και οι αποκαλύψεις της αμερικανοβενεζουελανής δικηγόρου και ερευνήτριας Εβα Γκόλιντζερ, όπου σε χτεσινό της άρθρο, περιγράφει αναλυτικά τη δράση των αμερικανικών οργανώσεων, NED και USAID, για την εξαγορά πολιτικών προσώπων και τη μεταστροφή της κοινής γνώμης και με την ίδρυση της Ενωσης Ιθαγενών Επιχειρηματιών του Εκουαδόρ (CEIE), όπως ο Φερνάντο Ναβάρο, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Ραούλ Γκανγκοτένα, σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ανχελ Μαδίνα, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Q'ellkaj, που προωθεί τις υποθέσεις ιθαγενών και Λούρδες Τριμπάν, πολιτική σύμβουλος του ECUARUNARI ιδρυτική οργάνωση της Ομοσπονδίας Ιθαγένικων Κοινοτήτων του Εκουαδόρ (CONAIE). Κατά την Γκόλιντζερ πάντα, σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραμάτισε και ο Νόρμαν Μπέιλι, πρώην επικεφαλής του τμήματος «ειδικών αποστολών» που σύστησε το 2006 ο τότε επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Νεγρεπόντε, για το Ιράν, τη ΛΔ Κορέας και τη Βενεζουέλα και την Κούβα. Με την αλλαγή σκυτάλης στο Λευκό Οίκο ο Μπέιλι αποχώρησε, εντούτοις παραμένει ειδικός σύμβουλος της «CEIE».



Πηγή-ΠΡΕΖΑTV
Read more...

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

                                             ΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ!


Όπως διαβάζω εδω, η Ν.Δ κυκλοφόρησε σήμερα βιβλιαράκι 33 σελίδων(!) με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!

Αν είχαν ξοδέψει ανάλογη διάθεση στην αυτοκριτική τους, αν είχαν απολογηθεί στον ελληνικό λαό με κάτι περισσότερο από μια προκλητική μονοσέλιδη επιστολή Καραμανλή, ίσως σήμερα να τους παίρναμε στα σοβαρά.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως κάθε Αξιωματική Αντιπολίτευση, επενδύει σε μια εκβιασμένη αμνησία των πολιτών. Ελπίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί χειρότερο από αυτούς ώστε να ξεχαστούν τα αίσχη τους. Η Ιστορία όμως δεν γράφεται ούτε με κραυγές αλλά ούτε με σιωπές. Το κόμμα των "greek statistics", της απογραφής και των δεκάδων σκανδάλων μας ζητά σήμερα να συμπαρασταθούμε στη μάχη που διεξάγει κατά της "κυβέρνησης του Μνημονίου".


Μην γελάς Ελλάς...αυτός ήταν πάντα ο Αντώνης Σαμαράς...

Πηγή-ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
Read more...

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

CNN - ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Αντί να μπει ο Πύργος του Άιφελ, που είναι πρώτος στην λίστα με τους πιθανότερους στόχους των τρομοκρατών!


Η οδηγία εκδίδεται μετά από τις πληροφορίες ότι η αλ Κάιντα σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, το CNN επέλεξε τον Παρθενώνα για να "ντύσει" την είδηση στην.. ιστοσελίδα του.

Στη λεζάντα της φωτγραφίας γράφει : "Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς στην Ευρώπη να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους όπως τουριστικά αξιοθέατα και αεροδρόμια".

- Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ή ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, περιλαμβάνονται μεταξύ των πολυσύχναστων σημείων στην Ευρώπη στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News, επικαλούμενο υπεύθυνες πηγές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν «γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν».

Το Fox News προσθέτει πως η αυτή η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί από ανώτερα στελέχη δυτικών μυστικών υπηρεσιών.



Στον κατάλογο αυτό, σύμφωνα με το δίκτυο, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ, επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς και ο καθεδρικός ναός της Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι.

«Αξιωματούχος τόνισε επίσης πως έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια», τονίζει το Fox News.

Χθες, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για τους υπηκόους τους στην Ευρώπη για «πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις», καλώντας τους να είναι προσεκτικοί στα δημόσια σημεία, έπειτα από τη δημοσίευση των πληροφοριών για αποτραπείσες επιθέσεις. 


Πηγή-sarotiko

Read more...

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ…ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ….

«Περικοπές αναπηρικών επιδομάτων... τι άλλο θα σκεφτείτε;»


Αυτο έγραφε ένα από τα πανό των κινητικά αναπήρων που πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα «αντικοινωνικά» -όπως τα χαρακτήρισαν- μέτρα της κυβέρνησης. Είναι «τεράστια αδικία», υποστήριξαν, να περικόπτουν το επίδομα αδείας και τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων από τους αναπήρους, όπως και το εξωιδρυματικό επίδομα, τη στιγμή που «επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το μηναίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, αφού εκτός των άλλων έχει και την ανάγκη 24ωρης φροντίδας από άλλο άτομο, το οποίο στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι άτομο εκτός του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Τόνισαν, μάλιστα, ότι η οικονομική στήριξη που προσφέρει το εξω- ιδρυματικό επίδομα (θεσπίστηκε το 1981) «έδωσε τη δυνατότητα στα άτομα με κινητική αναπηρία να εγκαταλείψουν τα ιδρύματα και να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό». Σημειώνοντας ότι «το κόστος διαβίωσης ένος τετραπληγικού ή παραπληγικού σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων είναι πολλαπλάσιο του επιδόματος».

Μετά την αναμονή τους για μία ώρα έξω από το υπουργείο, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή με στόχο να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αφού από το υπουργείο τούς ενημέρωσαν ότι εκείνος βρισκόταν στη Βουλή. «Οταν τον συναντήσαμε στη ΔΕΘ και του είπαμε για τις περικοπές που έγιναν σε μας τους αναπήρους, έμεινε έκπληκτος», λέει στην «Ε» η 44χρονη τετραπληγική Αννα Κουκουδέα, πολιτικός μηχανικός, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί στη χθεσινή διαμαρτυρία. Παραπληγικοί και τετραπληγικοί ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να δώσουν το «παρών». «Είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι μόνο δεν πάμε μπροστά αλλά στερούν κεκτημένα που με αγώνες κατακτήθηκαν ακόμη και από εμάς τους αναπήρους. Είμαι μητέρα ενός 7χρονου παιδιού, έχετε αναρωτηθεί πώς το μεγαλώνουμε», μας λέει η 36χρονη τετραπληγική Αναστασία Μουζακίτη. «Η ζωή μας με τις περικοπές έχει γίνει απελπιστική», συμπληρώνει ο 36χρονος σύζυγός της Παναγιώτης Καλουπτσής, και εκείνος τετραπληγικός, δικαστικός υπάλληλος.

Τελικά, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπεία των κινητικά αναπήρων και «δεσμεύτηκε ότι άμεσα -με τροπολογία που θα κατατεθεί- θα ανακληθούν τα μέτρα σχετικά με τις περικοπές στους αναπήρους», όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Θανάσης Βίγλας, μετά τη συνάντηση.



Πηγή-ΠΡΕΖΑ TV

Read more...

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙ!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!




Τραγική κατάληξη είχε ο καυγάς τριών άστεγων για το ποιος θα κοιμηθεί στο παγκάκι που βρίσκεται στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.
Η βίαιη φιλονικία των τριών Βουλγάρων, οδήγησε στο θάνατο ενός εξ' αυτών. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στον λαιμό και εξέπνευσε λίγο μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν ένα 45χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ως ένας από τους δράστες, ενώ ο τρίτος που συμμετείχε στο επεισόδιο αναζητείται.


ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ,ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;;;

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΓΚΆΚΙ...ΕΛΕΟΣ...



Πηγή-ΠΡΕΖΑTV


Read more...