Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010 ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - Ε.Ρ.Ε. - ΧΟΥΝΤΑΣ!

Το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. επιτρέπει σε κάποιους να φερονται σαν ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ η ακόμα χειρότερα σαν ΧΙΤΕΣ στην Ελλάδα του 2010!!!



Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 42 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων, όπως επισημαίνει στο tvxs ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο γραμματέας της Νεολαίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου "Γεννηματάς", ύστερα από κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, διαπιστώθηκε ότι υπέστη απλή κάκωση κεφαλής με ολιγόλεπτη περιτραυματική αμνησία και θλάση οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης.
 


                         Παρέμβαση Εισαγγελέα


Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προακαταρκική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του Ν. Ηλιόπουλου. Επίσης, αν συναινεί και ο ίδιος, θα πραγματοποιηθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

Αναφορικά με τα γεγονότα, όπως μας δήλωσε ο κ. Μαρματάκης, περίπου 50 μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού μαζί με άλλα περίπου 40 άτομα, φίλους των παιδιών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια. Ενώ επικρατούσε ηρεμία και η άφιξη των συλληφθέντων καθυστερούσε, «ξαφνικά ήρθε μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία σπρώχνοντας, βίαια, απότομα, τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο, από όπου θα έμπαιναν τα παιδιά αργότερα και ξαφνικά άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο που ήταν εκεί. Οι πρώτοι που έσπρωξαν δεν ήταν καν μέλη μας. Ήταν τριάντα φίλοι των συλληφθέντων. Τους έσπρωξαν πολύ άγρια, κόντεψαν να τους ρίξουν, να τους τσαλαπατήσουν, να πέσουν από ύψος προς τα κάτω σε ένα κήπο που υπήρχε...».

Τότε έτρεξε στο σημείο ο Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με άλλα μέλη, τον Λεωνίδα Καπουτσή, που είναι ο δεύτερος τραυματίας και άλλα παιδιά –τονίζει ο κ. Μαρματάκης, ο οποίος βρισκόταν εκεί. «Προσπαθούσαμε να μπούμε μπροστά να ηρεμήσουν τα πράγματα. Κρατάγαμε τις ασπίδες να μην σπρώχνουν. Τότε, ηρέμησαν λίγο τα πράγματα και ξαφνικά έρχεται δεύτερη εντολή για νέα επίθεση. «Καθαρίστε τους», φώναζε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης με τον αριθμό 2401, της διμοιρίας 525 των ΜΑΤ –πήραμε τα στοιχεία τους γιατί θα ασκήσουμε μήνυση», προσθέτει.

«Δόθηκε μια εντολή για βίαιη απώθηση, ξαφνική, η οποία προκάλεσε πανικό γιατί στρίμωξε κόσμο σε κάγκελα, σκαλοπάτια κλπ Κόσμος έπεφτε, χτύπαγε, ούρλιαζαν.. Εντελώς αμυνόμενος, ο Νάσος Ηλιόπουλος με τους άλλους, βρέθηκαν κάτω, τσαλαπατημένοι, χτυπημένοι με ασπίδες, με τις μπότες, στο κεφάλι... Διέλυσαν τον κόσμο, μας απομάκρυναν όλους και ξαφνικά καταλάβαμε ότι είχε μείνει πίσω ο Ηλιόπουλος και δεν ξέραμε που είναι. Κατάφερα να φύγω από την πίσω μεριά, για να τον βρω, αφού με κυνηγήσαν και με χτυπήσαν κι εμένα στα χέρια, στο κεφάλι λίγο και στη μέση, και τον βρήκα ξαπλωμένο κάτω, σε πολύ κακή κατάσταση».

Ο Κώστας Μαρμαράκης σημειώνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και δεύτερη φορά όταν προσπαθούσαν να είναι κοντά στους τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο.




«Είστε οι νέοι Γρηγορόπουλοι» φώναζαν ΜΑΤ σε μέλη του ΣΥΝ!

 

  Προχθες το βράδυ, υπήρξε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία περιστατικό.

 Τα κεντρικά γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝ στην οδό Θεμιστοκλέους 52 δέχτηκαν επίθεση διαδοχικά από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εισβάλλουν στον χώρο εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ.
 Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11 μ.μ. απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, φωνάζοντάς τους ότι "θα πάνε να συναντήσουν τον Αλέξη", κλότσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα “ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα!!! λίμπα”, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους
Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας, με τη νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. 

Νωρίτερα είχε δεχτεί επίθεση το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΝ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, παρότι στην περιοχή δεν υπήρχαν επεισόδια και το μπλοκ ήταν συγκροτημένο και περιφρουρημένο.



Αλ. Τσίπρας: Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο Χρ. Παπουτσής

 

«Φαινόμενα άκρως επικίνδυνα για την ίδια τη δημοκρατία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας την επίθεση των ΜΑΤ κατά συγκεντρωμένων στην Ευελπίδων αλλά κι εκείνη που σημειώθηκε στα γραφεία της Νεολαίας του κόμματος χθες το βράδυ.

"Δεν γνωρίζουμε αν δρουν δυνάμεις μέσα στην αστυνομία ανεξέλεγκτα ή αν αυτά γίνονται, ακόμη χειρότερα, κατ’ εντολή. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες", τόνισε. "Καλούμε τον κ. Παπουτσή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα να παρέμβει ώστε οι ανεξέλεγκτοι δράστες που επιτέθηκαν με γκλοπ, κλωτσιές, γροθιές και με τις ασπίδες τους στο γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού, γνωρίζοντας ποιος είναι, να τιμωρηθούν. Να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ειδάλλως θα έχουμε βάσιμες υποψίες ότι όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, δεν οφείλονται σε ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών φυλάκων μέσα στην αστυνομία αλλά είναι κεντρικώς σχεδιασμένα.", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.