Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟ ΣΚΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

                           Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 

Tα θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από καθολικούς ιερείς στη Βρετανία, ζητούν «να γίνουν πράξεις και να μην μείνουν στα λόγια» οι δηλώσεις του Βατικανού, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στο Λονδίνο.
Η ιδρύτρια της οργάνωσης MACSAS Μάργκαρετ Κένεντι δήλωσε ότι ο Ποντίφικας θα γίνει δεκτός στη Βρετανία με το σεβασμό που αρμόζει, όμως τα θύματα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων από εκπροσώπους της εκκλησίας δεν έτυχαν και εξακολουθούν να μην τυγχάνουν σεβασμού. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, πολλά από τα θύματα ζουν με το φόβο, την ντροπή και την αγανάκτηση για την ατιμωρησία των δραστών. «Δεν θέλουμε πια λόγια από το Βατικανό, θέλουμε πράξεις», τόνισε.
Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε, είναι η διενέργεια σε βάθος δικαστικής έρευνας και η με κάθε τρόπο υποστήριξη των θυμάτων, που συχνά αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ως παρίες.
Ο Πάπας αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βρετανία από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου και να επισκεφθεί εκτός του Λονδίνου, τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο και το Μπέρμινγχαμ.
Σύμφωνα με την Κένεντι, θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από ιερείς στη Βρετανία παραθέτουν τις φρικτές εμπειρίες τους σε ένα βιβλίο που πρόκειται να παραδώσουν στην Ποντίφικα, ενώ οι προσπάθειες της ίδιας να συναντηθεί ο Πάπας με μέλη της οργάνωσής της δεν έχουν μέχρι στιγμής ανταπόκριση.
Πληροφορίες της καθολικής εκκλησίας στη Βρετανία αναφέρουν ότι ο Πάπας ενδέχεται να έχει συνάντηση με δέκα θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από ιερωμένους.
Πηγη-cosmo.gr