Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

HOLY AKIS!
Έλληνες πολίτες μαζεύτηκαν κάτω από το ΜΕΓΑΡΟ του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον αποθέωσαν για την ανιδιοτελή προσφορά του στη χώρα.



Γύρισαν την πλάτη τους στον Παρθενώνα!
Οι πορωμένοι θαυμαστές, μπορούν να κάνουν τα πάντα για τον s(akis)!

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των πολιτών έξω από την οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνέβη κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.


Όταν κάποιος περπατάει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το βλέμμα του στρέφεται μοιραία στην Ακρόπολη. Ίσως ρίξει μια ματιά στα όμορφα νεοκλασικά αλλά η προσοχή του και η φωτογραφική του μηχανή είναι στραμμένες στον Ιερό Βράχο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε κάτι μοναδικό: κατάφερε να κάνει μερικές εκατοντάδες Έλληνες να έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον Παρθενώνα και να κοιτάνε το σπίτι του επί μια ώρα.

Πίσω από τις κουρτίνες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολάμβανε τη δόξα του και ατένιζε την Ακρόπολη με υπεροψία, ενώ κάποια στιγμή η υπηρέτρια τον άκουσε να λέει "Νενίκηκά σε Περικλή!"
 
 

Μετά τον Άκη σειρά έχουν: Σημίτης, Λαλιώτης, Καραμανλής, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου, Ρουσόπουλος, Μαντούβαλος, Βουλγαράκης, Τσιτουρίδης, Βαρβιτσιώτης, Μαγγίνας, Λιάπης

Μπορεί να μην ακούσατε κάτι στα μεγάλα κανάλια, να μη διαβάσατε εκτενή άρθρα στις εφημείδες, κάτι όμως θα πήρατε είδηση αν σερφάρετε στο ανεξάρτητο Ίντερνετ.
 
Την επόμενη Πέμπτη, στις 3 Μαρτίου, το απόγευμα ό κ. Κολλάτος(οργανωτής) και όσοι βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου θα επισκεφθούν το σπίτι του κ. Σημίτη στο Κολωνάκι για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. «Όπως πήγαμε στον κ. Τσοχατζόπουλο Θα πάμε και στον κ. Σημίτη και μετά και σε άλλους. Δεν μπορεί να μην πάμε στον Καραμανλή ή στον Πάγκαλο που λέει όλα αυτά τα προκλητικά και που θέλει τώρα να κατεβάσει ως διάδοχο του στην πολιτική τη γυναίκα του. Όπως δεν γίνεται να μη διαμαρτυρηθούμε και έξω από το σπίτι του Ρουσόπουλου».

Όπως είπε ο κ. Κολλάτος, η συγκέντρωση δεν ήταν οργανωμένη και αυτό φάνηκε γιατί όσο περνούσε η ώρα μαζευόταν όλο και περισσότερος κόσμος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. «Στην αρχή ήμασταν λίγοι, όσο περνούσε η ώρα όμως περαστικοί αλλά και άλλοι άνθρωποι που τελείωναν τη δουλειά τους ήρθαν για να φωνάξουν ειρηνικά για τα κλεμμένα χρήματα τους».




Ο Πάγκαλος έφαγε κράξιμο στο Παρίσι! 
Η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ σκληρή για τον κ. Πάγκαλο, όταν βρίσκεται έξω από το στούντιο του Mega και την τρυφερή αγκαλιά του Γιάννη Πρετεντέρη.  

Οι αποδοκιμασίες στον κ. Πάγκαλο στο Παρίσι έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά από την αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου από Έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο. Οι Έλληνες φοιτητές παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, για να ενημερώσουν Έλληνες και Γάλλους για την κατάσταση των απεργών πείνας και για την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης.

Η χούντα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται λιγότερο έξυπνη από τη χούντα των συνταγματαρχών – ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός δεν πήγαιναν σε εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί ήξεραν πως θα πέσει το γιαούρτι σύννεφο.

Η ιδανική λύση για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα στελέχη της χούντας του ΠΑΣΟΚ -όταν πηγαίνουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού- είναι να συνοδεύονται από καμιά δεκαριά διμοιρίες των ΜΑΤ που θα πετούν χημικά στους φοιτητές, θα τους συλλαμβάνουν και θα τους κάνουν μαύρους στο ξύλο.


Όσο για τον Κώστα Γαβρά –στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση στην οποία παρευρέθη ο κ. Πάγκαλος-, ας πρόσεχε. Το «Ζ» γυρίστηκε τη δεκαετία του ’60, όταν ήταν της μόδας η αντίσταση και αυτά τα θέματα «πουλούσαν» και συγκινούσαν τα πλήθη. Τώρα γίνεται και πάλι της μόδας η αντίσταση –στη ζωή, όχι στο σινεμά-, αλλά ο κ. Γαβράς είναι πια ένας χορτασμένος και ηλικιωμένος άνθρωπος που έχει φίλους ανθρώπους σαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Περαστικά του!

Read more...

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - 100.000 ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

 
Πάνω από 100.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας και πάνω από 20.000 στη Θεσσαλονίκη, κατά την πανεργατική απεργία. Ανεξέλεγκτη η χρήση χημικών αερίων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώθηκαν σε άλλες πενήντα πόλεις της χώρας






 
 
Φλεγόμενο φέρετρο έξω απο τη βουλή!
 
 
Δείτε το βίντεο με τον αστυνομικό που φλέγεται!




Ενας άλλος αστυνομικός πατάει κόσμο!  Δέν υπάρχει λογική!



Φωτογραφίες απο τη σύλληψη του τοξοβόλου στο σύνταγμα. Τα μαλακισμένα ειναι το ίδιο επικίνδυνα οσο και οι μπάτσοι που κάνουν επιθέσεις σε αθώους διαδηλωτές!

 
 
 
 



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 15 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26) ΑΤΟΜΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 9 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.

 


Read more...

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

N.A.S.A. : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΗΛΙΟΣ ΚAI ΣΕ 3D! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!

Μπορεί πρακτικά να το γνωρίζαμε αλλά πλέον έχει και την σφραγίδα της N.A.S.A. Ο ήλιος είναι σφαίρα!!! 


Κι όμως αυτό που –εδώ και χρόνια- θεωρούσαμε αυτονόητο, εδώ και λίγες ώρες μπορεί να αποδειχθεί και στην πράξη.
 
Η ΝΑΣΑ μπόρεσε να φωτογραφίσει πανοραμικά αλλά και –αντίστοιχα- να τραβήξει βίντεο από τον ήλιο, που αποδεικνύουν το ακριβές σχήμα του και μπορούν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία που δεν ήταν γνωστά στους επιστήμονες –μέχρι σήμερα- για την… καρδιά του πλανητικού μας συστήματος.
 
Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας της ΝΑΣΑ που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2006 η ΝΑΣΑ έστειλε στο διάστημα δύο δορυφόρους, με σκοπό να τραβήξουν αυτές τις φωτογραφίες.

Κάθε ένα από αυτά έφερε επάνω του τηλεσκόπια ειδικής τεχνολογίας (STEREO: Solar TErrestrial RElations Observatory), την οποία είχε δοκιμάσει σε άλλες περιπτώσεις με άλλες λήψεις.


Στόχος των δύο διαστημοπλοίων ήταν να βρεθούν με ακρίβεια το ένα απέναντι από το άλλο, έχοντας ενδιάμεσά τους τον ήλιο. Έτσι καλύπτοντας περίπου
470 εκατομμύρια χιλιόμετρα(!!!) βρέθηκαν στην ιδανική θέση και απαθανάτισαν τα δύο μισά του ήλιου.  
Τις λήψεις αυτές η ΝΑΣΑ τις ένωσε με ειδική τεχνολογία και πλέον έχει στα χέρια της κάτι που αποτελούσε σκοπό τα τελευταία χρόνια. 
 
  Πίσω από αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται ο Έλληνας, Άγελος Βουρλίδας, μέλος της ειδικής ομάδας, που είχε στελεχωθεί για να φέρει εις πέρας αυτή την… αποστολή.  
«Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη στιγμή», τονίζει o ίδιος στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΑΣΑ. Για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε την ηλιακή δραστηριότητα σε τρισδιάστατη μορφή», συνέχισε, ενώ στάθηκε αρκετά στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έχουν τη δυνατότητα να «βλέπουμε» ταυτόχρονα και την –μέχρι χθες- …κρυφή πλευρά του ήλιου.

Τα δύο διαστημόπλοια θα συνεχίσουν στη τροχιά αυτή για ένα διάστημα και θα συνεχίσουν τα τραβούν λήψεις από τον ήλιο.


Ήδη, τα στοιχεία έχουν αρχίσει να τα επεξεργάζονται οι επιστήμονες, οι οποίοι απλώς τονίζουν πως έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον ήλιο, κάτι που θα έχει αποτελέσματα αρκετά χρήσιμα για τον άνθρωπο… 
 
 
«Κατεβάστε» τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

http://svs.gsfc.nasa.gov/vis/a010000/a010700/a010718/index.html

http://svs.gsfc.nasa.gov/vis/a010000/a010700/a010713/
 

Read more...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΠΑΡΑΓΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Κ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ, ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ...

Το Σύστημα αντεπιτίθεται και ζητάει και τα ρέστα
Τώρα μας προέκυψε και  ο  Τράα  με τις συμβουλές του για «αξιοποίηση» της περιουσίας του δημοσίου, αξίας 50 δις.
 Όμως όλα  ξεκίνησαν τον περασμένο αιώνα. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα. Αλλά και η Γερμανία ένας σωρός από ερείπια.  Ο κόσμος είχε χωριστεί όπως τα έγραψε σ' ένα κομμάτι χαρτί ο Τσόρτσιλ στην Μόσχα το 1944. 
Ο Στάλιν είχε πάρει ήδη αρκετά. Έπρεπε και κάτι να δώσει. Έδωσε την Ελλάδα. [Τα αναφέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου στο βιβλίο του «Πατερναλιστικός Καπιταλισμός», σελίδα 167]. Η Γερμανία χωρίστηκε στα δυο. 
Το Σύστημα όμως, το οικονομικό Σύστημα της Δύσης, έγινε πανίσχυρο αυτό τον καιρό. Η Δυτική Γερμανία πρόκοψε, και...
 αργότερα «αγόρασε» και την Ανατολική, ενώ τώρα προχωρεί στην κεντρική Ευρώπη και στα … Βαλκάνια. 
 
 
 
Αλλά και ο ελληνικός λαός ήταν δυναμικός, και εργατικός
Η γενιά που μας κυβερνά γεννήθηκε την εποχή αυτή.  Όμως η μοίρα ή το Σύστημα τα ήθελε διαφορετικά. Μετάτρεψε ένα λαό δυναμικό σε κακομοίρη λαουτζίκο. 
Μετά από μια επταετία στο γύψο προχώρησε με ή χωρίς τους  … αγώνες του, στην μεταπολίτευση.  Ο λαουτζίκος προτιμούσε από πολύ παλιά την δημοκρατία. 
 Και βέβαια πάντα εξέλεγε όποιον του υποσχόταν περισσότερες παροχές, αγνοώντας την αρχαία Ελληνική συμβουλή «περί του μη δειν δανείζεσθαι» [Πλούταρχος , 827D]. Γι ‘αυτό σοφό τον ανέβαζαν, σοφό τον κατέβαζαν, με πονηριά τα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία και αυτός που έβγαινε Πρωθυπουργός πρόσθετε κάθε χρόνο και νέο έλλειμμα στο προηγούμενο. [Με κάνα δυό  εξαιρέσεις  που … επιβεβαιώνουν τον κανόνα.]
 
 
Η συμφωνία με την Τρόικα είναι: «αξιοποίηση» της περιουσίας του δημοσίου
 Τo σύστημα το χει δίπορτο. Τώρα ο λαουτζίκος μας έχει στριμωχτεί στη γωνία.  Είναι ματ. Δεν του μένει καμιά κίνηση σωτηρίας. Το να ξαναφέρει την ΝΔ δεν φαίνεται να λυσιτελεί,  ενώ  δεν είναι καιροί για λαϊκές εξεγέρσεις τώρα και επαναστάσεις. Θα τα «αξιοποιήσει»  όλα. Γιατί αν δεν πάρει την «δόση» του από το ΔΝΤ,  δεν θα ‘χει ούτε για να βάλει βενζίνη, στο …καγιέν,  για να μην πω τίποτα χειρότερο.
 
Δεν τον έφταναν τα Mercedes, BMW, VW,  κλπ, η PORCHE του έλλειπε, και έτσι βγήκαμε πρώτοι στα καγιέν, όπως και στις δαπάνες για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στα πρωταθλήματα κλπ. 
 
Αλλά αυτός ο λαουτζίκος που τώρα δεν αξίζει ούτε να τον κλαις, ίσως να έμαθε τέλος πάντων κάτι. Ίσως η κατάντια του να είχε μαθησιακό αποτέλεσμα:  Ότι το κράτος που είχε στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια παράγκα που γκρεμίστηκε. Το κράτος, που  το ήθελε  κράτος πρόνοιας, ήταν ένας απατεώνας, που τον φέσωνε με δάνεια, τα οποία με ευκολία και δόλο μας έδιναν οι Ευρωπαίοι, όπως αποκαλύφτηκε. Ομολόγησε κιόλας με κυνική ειλικρίνεια: Διόριζε κοπρίτες για να παίρνει ψήφους και μετά «να τα τρώνε όλοι μαζί». 
Χάρις στον … Καραμανλή, όπως κάποτε «Gracia Koskotas», όλα βγήκαν στην φόρα. Στο κάτω κάτω, το κράτος – παράγκα χρεοκόπησε και γκρεμίστηκε, όχι ο λαός.  
 
Η πραγματική περιουσία του λαού είναι ο δυναμισμός των ανθρώπων του που θα παραγάγουν νέο πλούτο, με νέο ήθος,  και αυτό είναι και το ζητούμενο από τον σημερινό Πρωθυπουργό.
 
 
 
Πηγή-PRESS-GR

Read more...

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Περισσότερους από πενήντα πλανήτες που θα µπορούσαν θεωρητικά να φιλοξενήσουν ζωή εντόπισε το νέο υπέρυθρο τηλεσκόπιο της NASA!

Η N.A.S.A. ανακάλυψε μερικές δεκάδες πλανήτες που μπορούν να είναι ή να γίνουν σα τη Γη!

Περισσότερους από πενήντα πλανήτες που θα µπορούσαν θεωρητικά να φιλοξενήσουν ζωή εντόπισε το νέο υπέρυθρο τηλεσκόπιο της NASA. Η ανακάλυψη είναι εντυπωσιακή, αν ληφθεί υπόψη ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ της αµερικανικής υπηρεσίας διαστήµατος βρίσκεται σε τροχιά µόλις έναν χρόνο και ότι σε αυτό το διάστηµα έχει παρατηρήσει µόλις ένα µικρό τµήµα του Γαλαξία. Τα όργανα του Κέπλερ εντόπισαν 1.235 πλανήτες έξω από το ηλιακό µας σύστηµα.

Οι 54 από αυτούς φαίνεται να βρίσκονται σε µια περιοχή που θα µπορούσε υπό ορισµένες προϋποθέσεις να φιλοξενήσει ζωή. Η περιοχή αυτή δεν είναι «ούτε ζεστή ούτε κρύα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της επιστηµονικής οµάδας του Κέπλερ Ουίλιαµ Μπορούκι. Εως σήµερα, µόλις δύο πλανήτες έξω από το ηλιακό σύστηµα της Γης θεωρούνταν ότι βρίσκονται σε «κατοικήσιµη ζώνη». Σύµφωνα µε τον αµερικανό επιστήµονα, ο αριθµός των 54 πλανητών είναι «τεράστιος, ασύλληπτος».

Εξάλλου, για τα περισσότερα από τα 1.200 ουράνια σώµατα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι πλανήτες. Οι ειδικοί εκτιµούν ότι περίπου το 80% θα χαρακτηρισθούν ως τέτοιοι. Το επόµενο µεγάλο βήµα θα είναι η επιστηµονική απόδειξη της υπόθεσης ότι κάποιοι από τους 54 πλανήτες έχουν τις βασικές προϋποθέσεις για να υποστηρίξουν ζωή όπως είναι το µέγεθος, η σύνθεση, η θερµοκρασία και η απόσταση από τον ήλιο τους. Ακόµη πιο ειδικές προϋποθέσεις, όπως οι ατµοσφαιρικές συνθήκες και η παρουσία νερού και άνθρακα, απαιτούν τηλεσκόπια που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόµη.




Το γεγονός πάντως ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε κατοικήσιµη ζώνη δεν σηµαίνει ότι έχει ζωή 

 Ο Αρης αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγµα. Εξάλλου, οι επιστήµονες δεν µιλούν απαραιτήτως για νοήµονα ζωή, αλλά ακόµη και για ζωή σε βακτηριδιακή µορφή ή ακόµη και σε µορφές που δεν γνωρίζουµε.
Το τηλεσκόπιο Κέπλερ έδωσε τη δυνατότητα στους επιστήµονες της NASA να τριπλασιάσουν τον αριθµό των γνωστών πλανητών. Χάρις στο Κέπλερ διαπιστώθηκε ακόµη ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι σχετικά µικροί πλανήτες και περισσότερα άστρα, µε άνω του ενός πλανήτη να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από αυτά.


Read more...

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΚΟΛΙΕΣ!


ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΛΑΚΑΣ Η' ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟ;

 

Η αλλαξοκωλιά: 

Ό,τι χαρακτηρίζει σήμερα την εποχή μας ή καλύτερα την κοινωνία μας: η αλλαξοκωλιά. Για να μην πω σε όλους τους τομείς, θα προτιμήσω τον πιο ελαφρύ χαρακτηρισμό: στους περισσότερους. Στον επαγγελματικό, στο «φιλικό», στον ερωτικό, στον κοινωνικό. Στον συγγενικό δεν το κάνω θέμα, διότι δεν πιστεύω καν στους συγγενείς, αλλά στους φίλους.


Η μέθοδος της αλλαξοκωλιάς ευνοεί τους μετριότατους και τους κακούς. Ό,τι υπήρξαμε τις τελευταίες δεκαετίες δηλαδή. Ο ένας στηρίζει τον άλλο για να μην πέσει γιατί τότε καταστρέφεται το ντόμινο. Και αν δεν καταστραφεί, τότε δε θα διευκολυνθεί η όποια προώθηση. 

Δε σας λέω κάτι καινούριο. Έτσι στηρίζονται χρόνια τώρα κάποια ΜΜΕ, κάποιων οι καρέκλες στις διευθύνσεις και στις προϊστάμενες αρχές, πολλών άλλων οι καρέκλες στα πολιτικά κόμματα, πολλοί εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. 

Μου δίνεις, σου δίνω, όλοι σκαρφιζόμαστε κάτι δήθεν μαγκιόρικο, το μαγειρεύουμε παρέα και τσουπ: να’ μαστε στην επιφάνεια ως φελλοί. Επιπλέουμε. Ζούμε στην κοινωνία των φελλών, γιατί ζούμε στην κοινωνία της αλλαξοκωλιάς. Χαϊδεύουμε τα αυτιά εκείνων που έχουμε συμφέρον, εκείνοι με τη σειρά τους μας ‘προστατεύουν’ γιατί χρειάζονται κόλακες και αυλικούς και πάει λέγοντας. Ο ένας βάζει πλάτη εν γνώσει του στον άλλο, γιατί δεν μπορούμε την μοναξιά αφ΄ ενός και είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες αφ΄ ετέρου.




Γεμίσαμε λαμόγια, όχι αλήτες. Οι αλήτες έχουν μια στάση ζωής, έχουν μια φιλοσοφία

Τα λαμόγια δεν έχουν. Είναι άδεια βαρέλια, κάνουν μόνο θόρυβο. 

Άκουγα τις προάλλες ένα δημοτικό αστυνόμο να διηγείται την ιστορία δυο δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες κανόνιζαν ποιες ώρες θα λείψουν εναλλάξ από το γραφείο για να ψωνίσουν από τη λαϊκή αγορά Και στο τέλος, λέει τσακώθηκαν γιατί η πρώτη που την «έκανε» από το πόστο της, άργησε μια ώρα παραπάνω από την συμφωνηθείσα ώρα. Αυτή είναι η ελαφριά εκδοχή της αλλαξοκωλιάς. Ακολουθεί η κοινωνική-«φιλική»: χαμόγελα, στησίματα, φιλοφρονήσεις. Έπεται η ερωτική, εδώ θα γράψω επί ταύτης κάτι, το κρατώ για τη στήλη του σεξ. Η βαριά μορφή αλλαξοκωλιάς έχει να κάνει με παραγραφές αδικημάτων, κλοπών, γενοκτονιών κλπ.
 
Ε, λοιπόν, όσο συντηρούμε αυτή τη χυδαιότητα, τίποτα δεν θα αλλάξει. Δε λέω να μετατραπούμε όλοι σε Αρτέμης Μάτσας του ελληνικού κινηματογράφου - θυμάστε ο κατάπτυστος προδότης- αλλά το να παραδεχτούμε τι μας καθορίζει τόσα χρόνια ως πολίτες, είναι μια καλή αρχή. Και χρειάζεται να λέμε μεγάλα «όχι». Όχι στο βόλεμα, όχι στην κοροϊδία, όχι στην ψευτιά, όχι στην υποκρισία, όχι στην άρνηση να δούμε τον ίδιο μας τον εαυτό έτσι όπως πραγματικά είναι. (σημ: κάποιοι έχουν επιδοθεί στην καταγραφή αρνητικών απόψεων για τον «Κυνόδοντα» του Λάνθιμου. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή δεν αντέχουν να βλέπουν στοιχεία του εαυτού τους;)

Χρειαζόμαστε το «σκάπτειν ένδον» που λέει και ο «πολύτιμος» δεν έχει σημασία ποιος προς το παρόν. Τι γουστάρουμε και τι δεν γουστάρουμε. Και εννοώ απόλυτα την έννοια του λήμματος: ‘‘γουστάρω’’ θα πει, θέλω, ποθώ κάτι διακαώς. Αυτό το διακαώς, λοιπόν, απαιτεί και το «σκάπτειν ένδον», εσωτερικώς και αμειλίκτως. 


 Σας θυμίζω τον Νίτσε: «Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία».



Πηγή-PROTAGON.gr

Read more...

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ AΙΓΥΠΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!

Συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Μουμπάρακ στο κέντρο του Καΐρου, μετά την έκκληση του στρατού προς τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!


Εκατοντάδες υποστηρικτές του Μπουμπάρακ εισέβαλαν στην πλατεία Ταχρίρ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, παραβιάζοντας τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές οι οποίοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην πλατεία εδώ και εννέα ημέρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι ομάδες πετούν πέτρες και ξύλα, ενώ ο στρατός παρακολουθεί αμέτοχος.



Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ενώ οι πιέσεις στον Μουμπάρακ προκειμένου να παραιτηθεί έχουν αυξηθεί. Χθες, περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτησή του, ενώ άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και ο στενός του σύμμαχος, οι ΗΠΑ, ζήτησαν επιτάχυνση της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.



Οι πολέμιοί του θεώρησαν ανεπαρκή τη χθεσινή του δέσμευση για αποχώρηση από την εξουσία με τη λήξη της θητείας του το Σεπτέμβριο.


Ο 82χρονος Μουμπάρακ, που κυβερνά εδώ και 30 χρόνια, ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, αλλά ούτε θα αποχωρήσει από την Αίγυπτο. 

«Θα εργαστώ τους εναπομείναντες μήνες της θητείας μου για να κάνω όσα χρειάζονται για μία ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», δήλωσε στο χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα. «Εχω ευθύνη να αποκαταστήσω την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Αίγυπτο», τόνισε.

Σήμερα, ο στρατός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Οι στρατιωτικές δυνάμεις σας καλούν... Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Η αντιπολίτευση απάντησε καλώντας σε μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση την Παρασκευή.

«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με τον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν μόνο μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ», είπε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Μουσταφά Ναγκάρ.

Ο Μουμπάρακ επέτρεψε στον Σουλεϊμάν να αρχίσει τις συνομιλίες με οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

«Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει τη διαμαρτυρία του στην Πλατεία Ταχρίρ και ζητούμε από τον καθένα να συμμετάσχει στην 'Παρασκευή της αναχώρησης' για να πραγματοποιήσει πορεία από όλα τα κυβερνεία της χώρας στο Κάιρο, προς την Πλατεία Ταχρίρ, έξω από τη λαϊκή συνέλευση και το κτήριο της τηλεόρασης».

«Θέλουμε να διαδηλώσουμε την Παρασκευή και αναμένουμε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους όλης της Αιγύπτου για να ζητήσουμε την πτώση του καθεστώτος», δήλωσε στέλεχος της εκστρατείας υποστήριξης του Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.

Στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης ανήκουν η Εθνική Ένωση για Αλλαγή υπό τον Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.

Ο Ελ Μπαραντέι, εξέχουσα προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, κάλεσε τον Μουμπάρακ να φύγει «το αργότερο την Παρασκευή», την οποία ονόμασε «Παρασκευή της αναχώρησης» τασσόμενος υπέρ μιας «έντιμης εξόδου» του προέδρου.

 

Πηγή-ΠΡΕΖΑ TV



Read more...