Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Με έξι σφαίρες προσπάθησε να σκοτώσει την Προμηθέα, το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής!


Με έξι σφαίρες προσπάθησε να σκοτώσει την Προμηθέα, το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής, ο Θωμάς Κύρος, αλλά μπήκε στη μέση η μητέρα της Γεωργία που τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Η Προμηθέα είχε γίνει γνωστή στο κοινό όταν… πριν από μερικά χρόνια,
σαν σήμερα, στην Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, πρόβαλε το ελληνικό πνεύμα και 

"κατηγόρησε την ορθοδοξία για την με κάθε τρόπο καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού". 
 Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλες τις ιδέες της, αλλά ότι έχει ελληνικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους πιο πολλούς από μας είναι σίγουρο.

 Παράλληλα είναι το παιδί θαύμα της Αμερικής: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όταν οι συμμαθητές της μόλις τελείωναν το δημοτικό.
Δεν ήταν εύκολη η ζωή της. Η μητέρα της Γεωργία, που τώρα βρίσκεται σε κώμα, χρειάστηκε να καθαρίσει χιλιάδες σκάλες, τουαλέτες και άλλους χώρους για να σπουδάσει η κόρη της. Κατά καιρούς είχαν σα σπίτι ένα μικρό φορτηγό.


 Η «πτώση» ήρθε όταν η Προμηθέα αποφάσισε να πει το λόγο της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Από τότε έγιναν 3 απόπειρες κατά της ζωής της οικογένειάς της – η τελευταία δυστυχώς με «επιτυχία» 
Για μια από τις προηγούμενες απόπειρες η Προμηθέα γράφει:
 
«Πολυαγαπημένοι μου Έλληνες,
Πολλοί, πολλοί από εσάς, φτωχοί Έλληνες, σηκώσατε στους ώμους σας τα πάθη μας, όταν εγώ και η μητέρα μου είχαμε το τροχαίο ατύχημα. Μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε την πιο σκοτεινή περίοδο στην ζωή μας. Η μητέρα μου, δυναμώνει χάρη σε εσάς Έλληνες της Πατρίδας, εσάς όλους, δηλαδή, που συνδράματε με τόση αγάπη τότε, όταν την γύρευε ο θάνατος του Σκότους, και εσείς πανέμορφοι Έλληνες, την περιτυλίξατε στο φως της ψυχής σας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε έναν από εσάς.
Και επειδή και εγώ είμαι παιδί του λαού γνωρίζω την φτώχια όσο καλά, όσο πολλοί από εσάς.
Με όλη μου την αγάπη, σε όλους σας στην Γη του Φωτός.
Προμηθέα

Δεν ξέρω αν η μητέρα της Προμηθέας μέσα στο κώμα της νοιώθει κάτι. Αν νοιώθει θα είναι περηφάνια για την κόρη της. Οι Έλληνες του Καναδά και των ΗΠΑ οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν αυτό το λαμπρό αστέρι του πνεύματος της ομογένειας της Βόρειας Αμερικής να τελειώσει τις σπουδές του τώρα που έχει μείνει ουσιαστικά μόνο του. Ελπίζουμε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, όχι από υποχρέωση, αλλά από τιμή, θα μπορέσει να διαθέσει κάποιο ποσό κόβοντας από μια άχρηστη εκδήλωσή της για ένα παιδί που τιμά παγκόσμια τον Ελληνισμό.






Πηγή-olympia.gr

Read more...

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ!

Σου δίνω έξι, μου δίνεις έξι.
-Όχι! Μου δίνεις έξι, σου δίνω πέντε.
Μωρέ τι μας λες; Σου δίνω εγώ πέντε, μου δίνεις εσύ έξι.
- Α καλά! Μου δίνεις έξι και βλέπουμε.
Όχι, εσύ μου δίνεις έξι και βλέπουμε.
- Πρόσεξε μην ανοίξω το στόμα μου.
Εγώ να μην ανοίξω το στόμα μου.
Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε η διαλεύκανση (!) του σκανδάλου Ζίμενς και έπεσαν οι διαφημίσεις

Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι γιατί τα κανάλια έχουν τέτοια αγωνία για το σκάνδαλο Ζίμενς. 
Τι σημασία έχει αν το ΠΑΣΟΚ παραπέμψει πέντε γαλάζιους και η Νέα Δημοκρατία έξι πράσινους; Περιμένει κανείς να γίνει κανένα δικαστήριο, να παρθεί κάποια απόφαση και να μπει κανείς στη φυλακή;
Εδώ στο Βατοπέδι – το σκάνδαλο των σκανδάλων όχι προς τα ποσά αλλά ως προς την οσμή - οι φάκελοι έκλεισαν. Οι υπουργοί που παραπέμφθηκαν από την Βουλή δεν έχουν τελικά ποινικές ευθύνες, παραγράφησαν! 
Και οι μοναχοί – και οι βοηθοί τους- πήραν αναβολή ένα χρόνο για να μελετήσουν την υπόθεση καθότι όλους αυτούς τους μήνες που η υπόθεση τους ήταν στα πρωτοσέλιδα εκείνοι μελετούσαν τις γραφές. Και ήταν τόσο νωπό το Βατοπέδιο σκάνδαλο. Κάποιοι πλούτισαν - κάποιοι άλλοι αναστήθηκαν (πολεμώντας αυτούς που πλούτισαν). 
Και μια κυβέρνηση έπεσε μόλις πριν από 16 μήνες. 


      Στη Ζίμενς που ξεκινάει πριν 16 χρόνια (και βάλε) τι άκρη να βρεις; 
 Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε αλλά πάρτε μόνο τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων την τελευταία 20ετία και δώστε της στον μπακάλη της γειτονιά σας. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Και ύστερα πάρτε τα περιουσιακά στοιχεία - αυτά έστω που έχουν κατατεθεί στην Βουλή μέσω των δηλώσεων Πόθεν έσχες - των υπουργών που χειρίστηκαν τους μεγάλους λογαριασμούς της Ζίμενς. 
Επίσης δεν βγαίνουν τα νούμερα (για τους περισσότερους). Και θυμηθείτε τις δηλώσεις των στελεχών της Ζίμενς που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό για το «αναλογικό λάδωμα των κομμάτων». 


Ας σταματήσουμε να μαλώνουμε λοιπόν και ας ξαναδιαβάσουμε …. Πάγκαλο. 
Ο ελευσίνιος πολιτικός το είχε πει ξεκάθαρα και κάποιοι τον παρεξήγησαν: «Μαζί τα φάγαμε» (γαλάζιοι και πράσινοι υπουργοί)!


Πηγή - Protagon.gr

Read more...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

                                  Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
(Ο μεγάλος φόβος των πολιτικών είναι να μην καταλάβει ο λαός την Δύναμη του & ενωθεί όλος μαζί) 

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤEITΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ (ΚΑΤΑΛΗΨΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ. ΛΑΘΟΣ!. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 

Α) Σχέδιο κατάληψης στις  5- 2- 2011  και διάρκεια κατάληψης

 

Β) Αιτήματα

 

Γ) Μήνυμα που θα λάβουν οι πολιτικοί με την κατάληψη μας

 

Δ) Όροι, προτάσεις και παρακλήσεις προς τους διαδηλωτές – καταληψίες

 

Ε) Αίτιες-λόγοι της κατάληψης

 

Ζ) Η επιστολή  του εκπροσώπου και ιδρυτή του κινήματος

 

Η) Σοφίες σπουδαίων προσωπικοτήτων

 

Θ) Προτεινόμενα συνθήματα

 

 

 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG -                                                                                     Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ http://hdynamhtoypolith.blogspot.com/


Read more...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

NASA: ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

Eντοπίστηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, Spitzer, σε απόσταση τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη! 


 Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν ότι τα άστρα αυτοκαταστρέφονται μέσω μίας βίαιης και φαντασμαγορικής έκρηξης, γνωστής ως "σουπερνόβα".   Η εικόνα όμως που εντόπισε το Spitzer, αποκάλυψε ότι κάποιες φορές η καταστροφή είναι ήσυχη και αργή. Αυτό προκύπτει από ένα νεφέλωμα αερίου και σκόνης το οποίο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι απέμεινε από ένα άστρο που δεν καταστράφηκε μετά από κάποια εντυπωσιακή έκρηξη αλλά "έσβησε" αργά σαν να είχε ένα ελαφρύ... βήχα, όπως τον χαρακτήρισαν!



Δεν αποκλείουν κάτι ανάλογο να συμβεί και στον Ηλιο

Όπως εξήγησε ο αστροφυσικός Dr. Richard Mushotzky από το Goddard Space Flight Center της NASA, οι ειδικοί δεν αποκλείουν κάτι ανάλογο να συμβεί και στον Ηλιο, ο οποίος υπολογίζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής του σε περίπου 5 δισεκατομμύρια έτη. Στην εικόνα (NASA/JPL-Caltech/R. Hurt ) βλέπετε το φαινόμενο σε αναπαράσταση, όπως το αποτύπωσε καλλιτέχνης.

  Oι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν τις εικόνες από το Τηλεσκόπιο Spitzer για να αναδημιουργήσουν τι συνέβη όταν το Άστρο Α της Κασσιόπης έγινε σούπερνόβα- με την κλασσική έντονη έκρηξη. Αποκωδικοποιώντας τον απόηχο του φωτός που ταξιδεύει από το υπόλειμμα του σουπερνόβα, δημιούργησαν την εικόνα του άστρου τη στιγμή που φτάνει το τέλος του.

Read more...

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ! ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ (Ή ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ)

Κάποιοι πρεπει να πάνε φυλακή και ο λαός εχει πέσει σε έναν ανεξήγητο λήθαργο!

«Κάποιος να πάει φυλακή», είναι το πάγιο αίτημα της ενεργούς κοινωνίας των πολιτών, πολύ πριν η Ελλάδα οδηγηθεί στο σημερινό αδιέξοδο. «Κάποιος να πάει φυλακή», φέρεται να έχει ζητήσει από τους υπουργούς και τους συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας να βρει διέξοδο στη γενική κατακραυγή του κόσμου σε βάρος του πολιτικού κόσμου, επομένως και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Κάποιος πήγε φυλακή, αλλά… στη Μεγάλη Βρετανία, τη χώρα που παρά τις πλείστες ιδιαιτερότητες και παθογένειές της, σέβεται την παράδοση κοινοβουλευτισμού που κουβαλά εδώ και αιώνες.




Ο 61χρονος Ντέιβιντ Τσέιτορ ήταν βουλευτής των Εργατικών του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν 

 Είδε ωστόσο την καριέρα του να τερματίζεται πρόωρα, από τη στιγμή που το όνομά του ενεπλάκη στο γνωστό σκάνδαλο με τα ψευδή βουλευτικά έξοδα, μαζί με άλλους συναδέλφους του.
Ο Τσέιτορ παραστράτησε για 21.500 ευρώ, και είδε τη βρετανική Δικαιοσύνη να μην κάνει εκπτώσεις για την περίπτωσή του. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, και ήδη βρίσκεται στη φυλακή. Χωρίς, ούτε εκείνος αλλά ούτε και οι συνήγοροί του να διανοηθούν καν να ψελίσουν το παραμικρό περί «πρότερου έντιμου βίου», όπως θα συνέβαινε στην Ελλάδα.

Αυτά βέβαια συμβαίνουν στη «φλεγματική» Βρετανία. Γιατί στη «θερμόαιμη» Ελλάδα, περισσεύουν οι… παραγραφές σκανδάλων.



Πηγή-statesmen

Read more...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ (ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ) ΜΑΘΗΣΕΩΣ

Ο πιο «κακός ο μαθητής» αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή του στο κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, οικονομολόγου Ρίτσαρντ Γουλφ

Μιλώντας στους φοιτητές του, ο οικονομολόγος κ. Γουλφ εκθέτει την πρότασή του για την αντιμετώπιση της κρίσης, που είναι η φορολόγηση των εχόντων, των πλουσίων δηλαδή, σε αντιδιαστολή με την άποψη που πρεσβεύει τον περαιτέρω δανεισμό του κράτους, τη λιτότητα και τον περιορισμό των κρατικών εξόδων.

Με αρκετό χιούμορ, ο καθηγητής ανατρέπει τα όσα πολλοί πιστεύουν για τον «μονόδρομο» που επιβάλλουν τα κρατικά ελλείμματα, μιλάει με τον δικό του τρόπο για τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα, για την ανισοκατανομή του πλούτου στη χώρα μας, αλλά και για τον πιο... «σκράπα» μαθητή που γνώρισε ποτέ: τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως λέει ο καθηγητής, για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα ευθύνεται ο πρώην μαθητής του, επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αναγνωρίζει ότι... έπρεπε να τον είχε διδάξει καλύτερα.

Μάλιστα, είναι τόσο διαφορετική η πολιτική του πρωθυπουργού από αυτά που τον δίδαξε ο καθηγητής του, που όταν πρόσφατα, μεσούσης της κρίσης, ο κ. Γουλφ κλήθηκε να δώσει σειρά διαλέξεων στην Αθήνα, συνάδελφοί του καθηγητές, αφού πληροφορήθηκαν ότι ο Γ. Παπανδρέου υπήρξε μαθητής του, του είπαν ότι... ίσως να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα!

 




Ο καθηγητής Ρίτσανρτ Γουλφ έχει γεννηθεί το 1942, είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, του Στάνφορντ και του Γέηλ και έχει διδάξει σε διάσημα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Άμχερστ της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει ειδικευτεί στη μαρξιστική ανάλυση και συνεργάστηκε με τον μαρξιστή φιλόσοφο Λουίς Αλτουσέρ και τον Ετιέν Μπαλιμπάρ, επίσης μαρξιστή


Πηγή-zougla  Video-jungle report
Read more...

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ»

Αναδιάρθρωση χρέους και έξοδο από την ευρωζώνη θεωρεί τη μόνη λύση για την Ελλάδα και άλλες χώρες του μεσογειακού νότου ένας από τους μεγαλύτερους, διεθνώς, διαχειριστές ομολόγων

«Γιατί δεν μπορεί να διασωθεί η Ελλάδα κύριε Μπόσομγουερθ;», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Ζιντντόιτσε Τσάιτουνγκ» στη σειρά «Αναλυτές απαντούν πως θα εξελιχθούν οι χρηματαγορές».

Ο Άντριου Μπόσομγουερθ είναι διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europa, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο. Διαχειρίζεται ένα τρισ. δολάρια παγκοσμίως.

Ο Μπρόσομγουερθ εκτιμά η ευρωζώνη δεν πρέπει να συνεχίσει τα «μπαλώματα», δηλαδή την αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού στήριξης για τις προβληματικές χώρες και τη συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Κάποια στιγμή οι Ελληνες θα επαναστατήσουν»

«Με αυτόν τον τρόπο η ευρωζώνη αγοράζει μόνον χρόνο και ελπίδα. Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει κάποτε να βγουν από τον φαύλο κύκλο. Και τα μέτρα αυτά αμφιβάλλω ότι θα φέρουν οικονομική ανάκαμψη. Για κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ένα θαύμα», υποστηρίζει ο Μπόσομγουερθ αμφιβάλλοντας για το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει σε προβλέψιμο χρόνο: «Δεν υπάρχει στην ιστορία κανένα παρόμοιο παράδειγμα».




               Κάποια στιγμή θα επαναστατήσουν!


Ο Νεοζηλανδός μάνατζερ αμφιβάλλει αν οι Έλληνες, αλλά και οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τόσο ακριβά τη συμμετοχή τους στο ευρώ. «Μάλλον θα επαναστατήσουν κάποια στιγμή κατά των δρακόντειων περικοπών, όπως συνέβη και με την Αργεντινή». Επομένως ο καλύτερος δρόμος είναι, κατά τη γνώμη του, η χρεοκοπία και η αποχώρηση από την ευρωζώνη. Έτσι θα κρατηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα η ανεργία και θα συγκρατηθεί η καθοδική πορεία του ΑΕΠ.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι πολιτικοί δεν ακολουθούν εύκολα αυτό το δρόμο, αλλά αυτό δεν βοηθά κανέναν, διότι, όπως λέει ο Μπόσομγουερθ, «αναγκαστικά θα γίνει κάποια αναδιάρθρωση του χρέους, το ζητούμενο είναι εάν θα γίνει νωρίς ή αργά. Επίσης είναι σίγουρο ότι το ευρώ θα επιβιώσει, αλλά το θέμα είναι σε ποια μορφή και με ποιες χώρες».

Υποστηρίζοντας την άμεση μετάβαση σε ένα «σχέδιο Β», ο Αντριου Μπόσομγουερθ, δηλώνει: «Το σχέδιο Β είναι η άμεση αναδιάρθρωση του χρέους Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας και η αποχώρησή τους από την ευρωζώνη. Πρέπει να διαγραφούν 255 δισεκατομμύρια ευρώ», υπολογίζει ο μάνατζερ και εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση θα πλήξει σοβαρά τους πιστωτές αυτών των χωρών και τις τράπεζες, όχι μόνον στις προβληματικές χώρες, αλλά κυρίως τις τράπεζες στη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Πιθανές πηγές άντλησης ρευστού θα ήταν για τις τράπεζες, εκτός από τις μετοχές, ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, ενώ οι εναπομείνασες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε εγγυήσεις προς την Ιταλία και την Ισπανία.»




 Πηγή-ΠΡΕΖΑTV
Read more...