Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

New York Times: Η τρόικα δανείζει την Ελλάδα για να πληρώνει τον εαυτό της!!!

«Τα δανεικά εξυπηρετούν μόνο τους τόκους ενώ η οικονομία πασχίζει»
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
 Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.

Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».

«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα».

Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» σχολίασε ο Στέφαν Ντίο της UBS.

«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει: «Μία λαϊκίστικη κυβέρνηση μπορεί να δελεαστεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. 
Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα».
 
Πηγή-ΤΟ ΒΗΜΑ

Read more...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι δημοσκοπήσεις τρελάθηκαν!!!

Οι δημοσκοπήσεις τρελάθηκαν!!!

Οι συνεχόμενες δημοσκοπήσεις, μάλλον, έχουν μπερδέψει την κοινή γνώμη.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Μία και μοναδική. Η κάθε δημοσκόπηση είτε γίνεται με τον έναν ή τον άλλο επιστημονικό τρόπο είναι μια «φωτογραφία» της στιγμής που διενεργείται. Χιλιοειπωμένο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια αυτό που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Φυσικά κάθε μέτρηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Από κάθε τέτοια «φωτογραφία» μπορούν να συνάγουν συμπεράσματα αλλά και να εντοπίσουν τις όποιες λάθος στρατηγικές τους. Δεν το κάνουν όμως πάντα γιατί πολλοί είναι οι κομματικοί παράγοντες που δεν χρειάζονται εργαλεία αφού δηλώνουν ότι τα... ξέρουν όλα!

Αλλά όπως και να' χει και παρά τους ισχυρισμούς των κομματικών αυτός είναι ο ρόλος των μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Οι πέντε δημοσκοπήσεις τις οποίες παρουσιάζουμε σήμερα συγκεντρωτικά μας δίνουν μια εικόνα της τάσης που διαγράφει το εκλογικό σώμα. 


Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να ανακάμπτει από εκείνο το άκρως προσβλητικό 18,8% και αρχίζει να έχει μεγαλύτερη απήχηση ο λόγος της στον κόσμο. Ο μέσος όρος της αγγίζει το 25% αλλά και πάλι αυτός δεν είναι λόγος για εφησυχασμό. Αντιθέτως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών της 6ης Μαΐου «σκαρφαλώνει» με αξιώσεις -με μέσο όρο- στο 23% περίπου. Η διαφορά του από την ΝΔ είναι ακόμα στα όρια του στατιστικού λάθους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτα και περιορίζεται σε ένα 13,5% Μ.Ο, περίπου, χωρίς όμως να διαγράφει δυναμική και εν τέλει φαίνεται ότι ουδείς θέλει να ακούσει τις όποιες προτάσεις του. Είναι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, στο περιθώριο των εξελίξεων. Μάλιστα τείνει να γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ αφού η στρατηγικές του επιλογές είναι σα να ακολουθούν τις βασικές επιλογές του κ. Τσίπρα.

Το κόμμα του κ. Καμμένου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «βολοδέρνει» στο 6-6,5 Μ.Ο και θα επιχειρήσει, δια του προέδρου του, την «επίθεση» του λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Το ΚΚΕ φαίνεται να «κολλάει» στο 6% Μ.Ο αλλά παρουσιάζει δυναμική ανόδου.

Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει περιοριστεί στο 5,3% Μ.Ο και δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος μέχρι τις εκλογές. Ενδεχομένως να περιοριστεί έτι περαιτέρω.

Η «Χρυσή Αυγή» χάνει έδαφος και αρκείται στο 4,5% Μ.Ο. Οι ελπίδες του κ. Μιχαλολιάκου εναπόκειται στις διαστάσεις που τείνουν να λάβουν οι αντιδράσεις των κατοίκων εκείνων των περιοχών στις οποίες κατοικούν λαθρομετανάστες.

Το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη μπορεί να έχει χάσει έδαφος και να φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποσπάσει το μαγικό 3% αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Για έκπληξη πάει ο κ. Τζήμερος ο οποίος έχει αγγίξει το 3% και ελπίζει να καθίσει λίαν συντόμως στην δεξιά πτέρυγα του Κοινοβουλίου.


ΠΗΓΗ-NEWPOST

Read more...

ΠΩΣ "ΔΙΑΟΛΟ" ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ?! ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.


Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;
  
Του Γιάννη Βαρουφάκη

  - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
 
- Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
 
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;
 
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;
 
- Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);


Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;
 
Για μια στιγμή ας ξεχάσουμε τα δικά μας και ας αναλογιστούμε το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ισπανία (όχι μόνο από αλληλεγγύη προς τον συμπαθή λαό της δυτικής Μεσογείου, αλλά γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα τι μας συμβαίνει κι εμάς τώρα, αυτή τη στιγμή):

Από πέρσι το καλοκαίρι, οι ζημίες των ανόητων ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών (που προκλήθηκαν από τζόγο στην αγορά ακινήτων) έχουν μεταφερθεί στους ώμους του ισπανικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκπαραθύρωση του τελευταίου από τις «αγορές».
 
Για να μην αναγκαστεί η EE να παραδεχθεί ότι η Ισπανία είναι η τέταρτη χώρα που «καταπίπτει», αποφασίστηκε η εξής παρανοϊκή «λύση»:

1: Η ΕΚΤ θα δέχεται ό,τι παλιόχαρτο της φέρνουν οι ισπανικές τράπεζες ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δις με επιτόκιο 1%.
 
2: Επειδή αυτά τα χρήματα αποτελούν δανεικά, και με τα δανεικά δεν αποφεύγεται μια πτώχευση (παρά μόνο αναβάλλεται), το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης) – χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του… καπιταλισμού).
 
3: Λόγω όμως του 2, το ισπανικό κράτος σπρώχνεται βαθύτερα στην πτώχευση. Για να μην βουλιάξει άμεσα, σκέφτηκαν το εξής σοφό: Οι τράπεζες, την ίδια ώρα που θα παίρνουν δανεικά (κι αγύριστα) από το ισπανικό κράτος, θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%.
 
Κατανοείτε τι σημαίνουν τα παραπάνω;
 
Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο… ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή η «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών.


 Όταν, λοιπόν, ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;».

Read more...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κίνδυνος νομιμοποιημένης κυβέρνησης μνημονίων και φασισμού!

Κι ενώ τα κανάλια έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο καταιγιστικής προπαγάνδας για το τι θα σημάνει να κερδίσει τις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ σκορπώντας τις πιο εφιαλτικές κινδυνολογίες και τα πιο απαράδεκτα διλήμματα, ένα βασικότερο θέμα θάβεται στην σιωπή ή στην εκτός τόπου και χρόνου ωραιοποίηση:

Τι θα σημάνει για τον τόπο και τους ανθρώπους του να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς και η δεξιά του.
Είναι κατανοητό γιατί θέλουν να θάψουν αυτή την συζήτηση και γιατί συνειδητά  αποπροσανατολίζουν εστιάζοντας αποκλειστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του. 

Μια τέτοια συζήτηση είναι για αυτούς και τα συμφέροντα τους επικίνδυνη και άβολη. Επικίνδυνη γιατί θα ξεσκέπαζε αυτά που έχουν ετοιμάσει αυτοί για εμάς και άβολη γιατί θα αποκάλυπτε πόσο αντιδημοφιλής είναι η πολιτική τους.

Αν αυτοί όμως έχουν όλους τους λόγους για να θάψουν το ζήτημα εμείς αντίθετα έχουμε όλους τους λόγους για να το αναδείξουμε.
Γιατί το θέμα είναι της μεγαλύτερης σοβαρότητας, μας αφορά άμεσα και αναλύει ένα ενδεχόμενο για το οποίο πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε.
Είδαμε τις τελευταίες μέρες να εμφανίζονται γκάλοπ που βγάζουν την ΝΔ πρώτη και με ποσοστά ανεβασμένα σε σχέση με αυτά που είχε πάρει στις 6 Μάη. 

Έχουμε όλους τους λόγους να είμαστε καχύποπτοι για την αντικειμενικότητα τους δεδομένου της αξιοπιστίας των προηγούμενων προ 6 Μάη γκάλοπ που έβγαζαν την ΝΔ πρώτη με 27% και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 18%. Ξέρουμε ότι η πλευρά τους ζει την δική της αγωνία και θα χρησιμοποήσει όλα τα μέσα για να αναστήσει τα κόμματα του μνημονίου και του δικομματισμού.
Ψυχολογικό πόλεμο, ψεύτικα γκάλοπ, τρομοκρατικά διλήμματα, σπίλωση και γελοιοποίηση του αντιπάλου, ψέμματα και λήθη για τα εγκλήματα τους είναι μερικά από αυτά.

Το κείμενο γράφεται για να κατεδαφίσει την άποψη ότι είμαστε και πρέπει να είμαστε αδιάφοροι στο ενδεχόμενο η φασιστική και μνημονιακή δεξιά να πάρει την εξουσία με νομιμοποιημένο εκλογικό τρόπο. Μια άποψη που ξεκινά από καλές προθέσεις (να δείξει το κούφιο και εξουσιαστικό των αντιπροσωπευτικών εκλογών) και πολλές φορές καταλήγει απρόσεκτα  να μας κλείνει τα μάτια  εφησυχάζοντας μας μπροστά σε πραγματικούς κινδύνους που καραδοκούν άμεσα…

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Η ΝΔ πρώτα και κύρια είναι η φωνή της Μέρκελ στην Ελλάδα. Ως κόμμα ανήκει στην διεθνή της δεξιάς και είναι όμωρο κόμμα με τους χριστιανοδημοκράτες στην Γερμανία της Μέρκελ, τον Σαρκοζί στην Γαλλία, τον δεξιό της Ισπανίας, τους Συντηρητικούς της Αγγλίας κλπ
Αυτά τα κόμματα  τώρα όπου έχουν την εξουσία επιβάλλουν περιστολή των δικαιωμάτων (και στο ίντερνετ και στον έξω κόσμο), προωθούν αδικαιολόγητα προγράμματα λιτότητας, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και τον ρατσισμό των κλειστών συνόρων.
Με επικεφαλής την Μέρκελ έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο εξαθλίωσης και κινεζοποίησης (με την έννοια των χαμηλών μεροκαμάτων και των ανύπαρκτων εργατικών δικαιωμάτων) όλου του μεσογειακού ευρωπαϊκού νότου.(Αυτή είναι η απάντηση των Ευρωπαίων καπιταλιστών στον Κινέζικο ανταγωνισμό…)
Η λεγόμενη κεντροδεξιά είναι στην εποχή μας παγκόσμια το πολιτικό όχημα των τραπεζιτών, των μεγαλοχρηματιστών και των διεθνών τοκογλύφων. Έχοντας συμμαχήσει με την πουλημένη σοσιαλδημοκρατία είναι ο πολιορκητικός κροιός που καταστρέφει δικαιώματα, ελευθερίες και το ίδιο το βιοτικό επίπεδο του δυτικού κόσμου. 

Παράλληλα οικοδομεί παντού αστυνομικά κράτη, κοινωνίες παρακολούθησης και την δικτατορία του copyright και του καπιταλισμού των πατέντων (από λογισμικού μέχρι φαρμάκων και του dna!) κηρύττοντας τον πολιτισμό του χρήματος, της ανισότητας και της καταστολής.
Ειδικά μετά το παγκόσμιο κραχ του 2008 αυτό το πολιτικό ρεύμα έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο και αδίστακτο και έχει πλήρως ταυτιστεί με τα τραπεζικά και χρηματιστικά συμφέροντα.

Στον Καναδά είχε το θράσος να περάσει νομοσχέδιο που απαγορεύει πρακτικά τις διαδηλώσεις! Στην Ισπανία έχει εξαπολύσει την χούντα στους δρόμους και δεν αφήνει ούτε μια πλατεία να καταληφθεί από τον κόσμο. Στην Ιταλία που είχε διαλυθεί το 1990 και αναγεννήθηκε ιδιότυπα με τον Μπερλουσκονισμό έχει εκχωρήσει απευθείας την εξουσία σε τεχνοκράτες χωρίς να υπάρχει καν διακριτά σαν ξεχωριστή πολιτική δύναμη όπως στις άλλες χώρες!

Αν όμως στις άλλες χώρες έχει κάνει εγκλήματα και έχει οπισθοδρομήσει την κοινωνία δεκαετίες πίσω στην Ελλάδα αυτό το ρεύμα είναι το πιο επικίνδυνο όλου του κόσμου. Και να γιατί:

Δεξιά του Σαμαρά: Συνονθύλευμα νεοφιλελευθερισμού, απροκάλυπτου φασισμού και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Λένε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένας αχταρμάς αντιθετικών και αντιφατικών πολιτικών απόψεων και όντως αυτό ισχύει. Αλλά αυτό που δεν λέγεται είναι πόσο περισσότερο αχταρμάς είναι τώρα η ΝΔ και ειδικά αφότου εγκαινίασε μετεκλογικά την λεγόμενη μεγάλη  συσπείρωση της κεντροδεξιάς.
Εκεί τώρα μπορούμε να βρούμε φασίστες από το ΛΑ.Ο.Σ όπως ο Πλεύρης, φανατικούς νεοφιλελεύθερους όπως η Μπακογιάννη, καιροσκόπους τάχα τέως αντιμνημονιακούς που εγκατάλειψαν μετεκλογικά τον Καμμένο ακόμη και ανανήψαντες δεξιούς που είχαν πάει στην χρυσή αυγή.

Ο εφιάλτης είναι λοιπόν μπροστά μας και τα φασιστοκάναλα δουλεύουν νυχθημερόν για τον κάνουν πράξη:
Να έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με τον Σαμαρά πρωθυπουργό που θα αποτελειώσει το σχέδιο εξαθλίωσης του λαού, θα εφαρμόσει απροκάλυπτη φασιστική πολιτική για τους μετανάστες, θα εμπεδώσει  αστυνομοκρατία δεκαετίας 50, θα περιστείλει το ελεύθερο ίντερνετ και οδηγήσει την χώρα στις εσχατιές της απελπισίας, του κυνισμού, της απανθρωπιάς και της τυφλής βίας.

ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑΣ.

Φυσικά δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και η ζωή θα βρει τους τρόπους της και τους δρόμους της για να συνεχιστεί. Αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για να διακoμωδήσει από την ανάποδη την κινδυνολογία που σπέρνουν τα κατεστημένα συμφέροντα για το ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ισχυριστεί ότι η χώρα θα πάψει να υπάρχει και όλοι θα πεθάνουμε ακαριαία
Το κείμενο γράφτηκε για να προειδοποιήσει και για να σημάνει αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό συναγερμό ώστε να αποτραπεί αυτό που θέλουν οι καναλάρχες να συμβεί.

Η Ζωή θα συνεχιστεί αλλά δεν μπορούν να υποτιμηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα συμβούν τουλάχιστον για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα.

Καταρχήν θα απλωθεί σε πάρα πολλούς η απογοήτευση και η ματαιότητα. Γιατί αν μετά από 2 χρόνια που μας ισοπέδωσαν δικαιώματα, ελευθερίες και βιοτικό επίπεδο και μετά από δυο χρόνια διαρκών κινητοποιήσεων γενικών απεργιών κινήματος πλατειών κλπ έβγαινε πάλι η ΝΔ πρώτη αυτό θα σήμαινε ότι ο λαός τρώει όντως κουτόχορτο και είναι όντως ένα χειραγωγίσιμο υλικό της άρχουσας προπαγάνδας.

Θα σήμαινε ότι τα φασιστοκάναλα εδώ έχουν όντως απεριόριστη δύναμη και μπορούν να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα εκλογικά αποτελέσματα και την κοινή γνώμη ακόμη και όταν η πλειοψηφία πεινάει ακόμη και μετά από χρόνια διαρκών εγκλημάτων στον πληθυσμό που τα ζει στο πετσί του…

Υπάρχουν αριστεροί που αφελώς δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτος προβάλλοντας το σκεπτικό ότι η χώρα είναι ήδη χρεωκοπημένη και μια αριστερή κυβέρνηση θα χρεωνόταν τη επιστροφή στην δραχμή. 
Ο Αλαβάνος είναι ο μέντορας αυτής της άποψης ως το σημείο να γίνεται ο αγαπημένος αριστερός των καναλαρχών και των μεγαλοδημοσιογράφων. 

Αυτοί που το πιστεύουν αυτό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της δεξιάς του Σαμαρά και το καλύτερο άλλοθι του για την ανεύθυνη αριστερά που αφήνει όλους τους άλλους πλην της ίδιας να αναλάβουν ευθύνες. Αυτή η άποψη είναι φορτισμένη με την συστημική λογική οικονομικής διαχείρισης του χρέους και της καπιταλιστικής μηχανής και ξεχνά ότι ήδη ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας είναι στην απόγνωση και χρεοκοπημένο και αυτή η συζήτηση για ευρώ ή δραχμή του είναι παράταιρη και εξοργιστική. 
Αυτή η άποψη φέρνει απευθείας τον Σαμαρά στην εξουσία σπέρνοντας την χειρότερη απογοήτευση σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού που προηγούμενα είχαν δείξει αγωνιστική όρεξη.

Κι αν η απογοήτευση και ο κυνισμός είναι μια συναισθηματική αντίδραση που με τον χρόνο υποχωρεί δίνοντας την θέση τους σε ανανεωμένες και αναγεννημένες αγωνιστικές διαθέσεις, η θεσμοποιημένη καταστολή μιας νομιμοποιημένης φασιστικής κυβέρνησης είναι η άλλη επίπτωση που είναι πιο στέρεα και μόνιμη. Και εμφορούνται με ολέθριες αυταπάτες αυτοί που υποτιμούν το μέγεθος της καταστολής που θα ακολουθήσει σε περίπτωση επικράτησης Σαμαρά.

Στο ιντιμίντια υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για το τι θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ με τους πολιτικούς κρατούμενους και ο σκεπτικισμός και η καχυποψία είναι διάχυτες αλλά θα χρειαζόμασταν μια άλλη συζητήση για το πόσο θα αυξηθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι σε περίπτωση που αυτό το καθήκι που λέγεται Σαμαράς βγει πρώτος.
Τις προθέσεις του δεν τις έχει κρύψει.’Θα τις κατεβάσω τις κουκούλες‘ 

Η καταστολή από μέρους του έχει προαναγγελθεί. ‘Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις‘ είχει πει το καθήκι. Όπως  μαζί με αυτό είχε πει ότι ‘θα πουλήσουμε ό,τι μπορεί να πουληθεί
Ο Σαμαράς αν μη τι άλλο δεν κρύβει την φασιστική και μνημονιακή του βαρβαρότητα  και αυτό εκθέτει ακόμη περισσότερο τους αφελείς που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο.

Η εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ την μέρα των φοιτητικών εκλογών(!) και η άθλια αχαρακτήριστη αντιμετώπιση οροθετικών γυναικών την βδομάδα πριν τις προηγούμες εκλογές είναι τρανταχτά προμηνύματα για το τι έρχεται.

Το ίδιο και η μετεκλογική απόφαση του πρωτοδικείου να ποινικοποιήσει την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφορίας στο ίντερνετ.

Μέσα στις συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης και άμεσου ελέγχου της χώρας από ΔΝΤ και τραπεζίτες, ετοιμάζουν ένα νέο κύμα κρατικής καταστολής, εξαθλίωσης και φασισμού.




ΠΗΓΗ: ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Read more...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Όταν ο Τσοχατζόπουλος ήθελε να χώσει 270.000€ στο tromaktiko για να αθωωθεί!

Κρίμα βρε Άκη, δεν τα κατάφερες!


 Ποιός είναι ο περίφημος δημοσιογράφος "Νίκος" που έταζε λαγούς με πετραχίλια στον Τσοχατζόπουλο μετάξυ άλλων και προσπάθεια αθώωσης του μέσα απο το tromaktiko; 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:

Μια επιστολή που βρέθηκε  στο προσωπικό αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου δείχνει τον τρόπο που δρούσαν και εξακολουθούν να δρουν πολλοί «δημοσιογράφοι». Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δημοσιογράφος «Νίκος» ζητούσε μόνο για την δική του αμοιβή του 15.000 ευρώ το μήνα για «18μηνη συνεργασία», σύνολο δηλαδή 270.000 ευρώ! Για την υπόλοιπη «ομάδα εργασίας» είχε προβλεφθεί άλλο κονδύλι και είχε υπάρξει συνολική πρόταση για την επικοινωνιακή υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου και τον εξωραϊσμό του προφίλ του στην κοινή γνώμη με τη διενέργεια σφυγμομετρήσεων και κατευθυνόμενο θέμα τις «σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». Επίσης είχε προβλεφθεί και ποσό που θα έπρεπε να διατεθεί για «τη διαχείριση κρίσεων»!

Διαβάστε τι αναφέρει η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

«Αγαπητέ Άκη,

Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.

Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.

Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.

Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x 18 μήνες = 270.000 ευρώ.

Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Φιλικά,

Νίκος»

Διαβάστε και το ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 Σύμφωνα με το προσχέδιο του «Νίκου», για την επικοινωνιακή υποστήριξη του Ακη Τσοχατζόπουλου προτείνονταν τα εξής:

-Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα:

«Αδέσμευτος Τύπος»

«ΑΞΙΑ»

«Το Ποντίκι»

«Βραδινή»

«Λόγος»

«Παρασκευή+13»

«Καρφί»

«Παρασκήνιο»

«Παρών»

«Εξπρές»

«Ναυτεμπορική»

«Δημοκρατία»

«Ελεύθερος Τύπος»

(Γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)

-Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).

-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites - blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media.

Προτείνονται οι ιστοσελίδες:

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Press-gr.blogspot.com

citypress.gr.blogspot.com

zoomnews.gr

tsiliadoros.blogspot.com

kripsinos.blogspot.com

taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη),

newsbomb.gr

newscode.gr

voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη)

i-reporter.blogspot.com,

Greece-salonica.blogspot.com

Προτείνονται επίσης, (σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου»):

-60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),

-Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου

-Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.

-Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)

-Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).

-Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).

Το «Πλάνο πολιτικής παρέμβασης» για να αντιστρέψει το κλίμα η «ομάδα του Νίκου» συνοψιζόταν στο εξής:

 «Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».

Τέλος υπάρχει και οικονομική πρόταση όπου: «Προτείνεται οικονομική συνεργασία 7.000 ευρώ / μήνα κατόπιν συμφωνητικού (δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο)

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ TROMAKTIKΟ:
 

Με το θέμα δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα αφού έχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ σε καθημερινή βάση μέσα απο τις αναρτήσεις μας, οτι δεν ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ και κυρίως σε αυτούς που 38 χρόνια φάγανε τα λεφτά του Ελληνικού λαού και είναι ακόμη έξω. Είναι λογικό ο "Νίκος" να ήθελε μέσω του No1 σε επισκεψιμότητα blog της Ελλάδας αλλά και μέσω άλλων blogs και sites να προσπαθήσει να βγάλει λάδι τον Άκη.

Δεν γνωρίζουμε τι κατάφερε με τους υπόλοιπους που αναφέρονται στην επιστολή του, αλλά μέσω του tromaktiko οχι και πολλά όπως θα δείτε απο τις δεκάδες αναρτήσεις μας που στην κυριολεξία σκίζαμε τον διαπλεκόμενο Άκη και την παρέα του:

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι off-shore, ο Φουάντ και τα 16,2 εκατ. φράγκα

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ο άνθρωπος που πίστεψε ότι θα γινόταν βασιλιάς 

Άσματα Φυλ-Ακης: "Έντε λα μιζαδόρ ντε πολιτίκ..."

Μόνο ο Άκης στη φυλακή; Και οι άλλοι διακοπές;

«Καίει» το ημερολόγιο του Άκη: O «boskos», το εκατομμύριο και ο … «μεσολαβητής» 

Ο Άκης σκόπευε να αγοράσει οικόπεδο στο Βερολίνο έναντι 4,6 εκ. ευρώ!

Γιατί μας το έκρυβε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ο Άκης; Που βρήκε τα χρήματα για την αγορά; Πόσο στοίχισε το οικόπεδο; 

Το ΠΑΚ, το ΠΑΣΟΚ, η ματαιοδοξία και ο Άκης

Καθώς και εκατοντάδες άλλες αναρτήσεις για το ποιόν του Τσοχατζόπουλου όλα αυτά τα χρόνια: Δείτε ΕΔΩ

Ποιός είναι όμως ο περίφημος δημοσιογράφος "Νίκος";

Δεν είμαστε σίγουροι ακόμη, αλλά δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το βρει κανείς. Άλλωστε όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που είχαν ατελείωτες συναντήσεις με τον Τσοχατζόπουλο φαίνονται απο το ημερολόγιο του.

Ενας εξ αυτών και ο Δήμος Βερύκιος με πάνω απο 30 προσωπικές συναντήσεις σύμφωνα με το ημερολόγιο του Άκη. Ας θυμηθούμε όμως και τι έλεγε πρόσφατα απο το ραδιόφωνο που εργάζετε:

http://www.youtube.com/watch?v=hUdy6TQiOxw#t=2m50s

Η ουσία είναι οτι δεν υπάρχει ούτε μόνο ένας Άκης ούτε μόνο ενας "Νίκος". Είναι εκατοντάδες-χιλιάδες αυτοί και το διεφθαρμένο σύστημα που έχει χτιστεί τόσα χρόνια και θέλει να ξαναβρεθεί στην εξουσία, προσπαθεί να τους βγάλει λάδι (μέσω ψευτο-εξεταστικών επιτροπών). 

Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι ΟΛΑ αυτά τα στοιχεία τα είχαν στη διάθεση τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 2004 και όμως τον αθώωσαν πανηγυρικά! Η ουσία είναι να βρεθούν επιτέλους κάποιοι άνθρωποι είτε απο την πολιτική, είτε απο την δικαιοσύνη και να αποκαλύψουν ΟΛΟ αυτό το σάπιο υπόβραθο της Ελληνικής κοινωνίας, κλείνοντας όλα τα λαμόγια στη φυλακή για τα εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.

 

 Πηγή-NEWSNOW 


Read more...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Nέα δημοσκόπηση 25/5/12: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15%

Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά τεσσάρων μονάδων από τη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, στην οποία εμφανίζεται τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και οκτακομματική Βουλή!
 
 
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 26% της ΝΔ. 
Το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 15,5%, ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 8% και η ΔΗΜΑΡ με 6,5%.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση με 3%.

Στην παράσταση νίκης, η πλειοψηφία, δηλαδή το 54%, θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ . Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%.

Στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 19% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%. Τέταρτος έρχεται με 16% ο «κανένας» και έπονται οι κύριοι Κουβέλης 11%, Καμμένος 7%, Παπαρήγα και Μιχαλολιάκος με 2% αμφότεροι.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 54%, θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, το 26% θα επιθυμούσαν αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το 12% οικουμενική, ενώ κυβέρνηση τεχνοκρατών επιθυμεί μόλις το 1%.  Από το 26% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 11% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ και το ίδιο ακριβώς ποσοστό θέλει αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 1% θέλει αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ.

Από το 54% που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, το 22% επιθυμεί κυβέρνηση κομμάτων αριστεράς και μόλις το 4% θέλει συνεργασία δεξιών κομμάτων. Το 13% θα επιθυμούσε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Το 6% θα ήθελε έναν ευρύτερο συνασπισμό με βάση τα δύο μεγάλα κόμματα και το 5% θα ήθελε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κατά του νέου μνημονίου τάσσεται το 62% των πολιτών και υπέρ το 28%. Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων, περισσότερο υπέρ στο νέο μνημόνιο(62%) τάσσονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν της ΝΔ με 51%. Τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ 3% και του ΣΥΡΙΖΑ 6%.

Στο ερώτημα «εάν γινόταν σήμερα στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το ευρώ, εσείς προσωπικά τι θα ψηφίζατε», υπέρ απάντησε το 85% και κατά το 12%.

Read more...

ΕURACITV: Η ΕΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!



Read more...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο φοιτητής Τσίπρας πρωτοσέλιδο στην Guardian!

"Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που κρατά την τύχη του ευρώ στα χέρια του" αναφέρει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας Guardian και έχει φωτογραφία..
... του αρχηγού τουΣΥ.ΡΙΖ.Α. από φοιτητική εκδρομή! Το άρθρο έχει τίτλο "Η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ"

Read more...

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ!

Ήρθε η ώρα του εμφυλίου στις εσωτερικές προεδρίες όλων των σταθερών Ελληνικών κομμάτων-εταιρειών (εκτος του Καμμένου ο οποίος είναι ιδρυτής του κόμματος του)

B.Kourosawa speaking 

Ας δούμε λοιπόν πόσο καλά η άβολα κάθονται, και πόσο σταθεροί είναι οι ηγέτες των Ελληνικών κομμάτων στίς προεδρίες τους! 


Μετρητής σταθερότητας:

10/10-Βράχος
9/10-Καθοδηγητής
8/10-Σταθερός
7/10-Πορεία τουλάχιστον 4 ετών
6/10-Εμπνέει μόνο τους γύρω του
5/10-Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε
4/10-Μπάζει νερά η βάρκα
3/10-Κωλοτούμπας
2/10-Ασυνεπής
1/10-Κατηγορία Γ.Α.Π. Καθυστερημένος(για κλοτσιές-επικίνδυνος για το κόμμα και την χώρα του)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ΝΔ άρχισε να καταρρέει μετά τη(μάλλον εκβιαστική) αποχώρηση του καραμανλή το 2009. 

Το κόμμα ("κατάφερε" σε 5 μόλις χρόνια να σπαταλήσει οτι είχαμε σπαταλήσει σε 30 χρόνια σαν κράτος 74-04, και να διπλασιάσει το χρέος!) έγινε άνω κάτω με τα τών εκλογών, και υπήρχαν 3 υποψήφια πρόσωπα για την προεδρία απο τα οποία τα 2  σχεδόν πάντα λειτουργούσαν αυτόνομα απο τις γραμμές του κόμματος(ο μέν Σαμαράς έκανε το ανήκουστο πριν 20 χρόνια και πρόδωσε το κόμμα του με αποτέλεσμα να ξαναπάρει να ηνία της χώρας το ΠΑΣΟΚ το 1993, και να τα κρατήσει 11 ολόκληρα χρόνια.(!), και η δέ Ντόρα παιδί του μπαμπά απο το 1985 και μετά  πρωτοστατούσε πάντα στις αντικαραμανλικές η Μητσοτακικές έδρες και απόψεις του κόμματος, διεκδικώνταςς πάντα βέβαια το ανώτερο εσωτερικό αξίωμα) οπότε και στην πραγματικότητα το κόμμα δεν συνήλθε ποτέ! 
Ο Σαμαράς έκανε τραγικά λάθη αυτα τα 2 χρόνια δείχνοντας τρομερή ασυνέπεια με τις κωλοτούμπες του σε πολλά θέματα και ιδιαίτερα στα του μνημονίου. 
Τα ποσοστά των εκλογών ειναι τόσο τραγικά που πρέπει να γυρίσεις 50 χρόνια πίσω για να συναντήσεις τέτοια αποσυσπείρωση στην δεξιά, και ο ίδιος με την συμπεριφορά του και την σημερινή τάση του προς τα άκρα, δείχνει οτι τελικά δέν του κόβει καθόλου οπότε και είναι ανίκανος οχι να γίνει πρωθυπουργός, αλλα και να ηγηθεί της ίδιας παράταξης του. "Μέχρι ΠΟΛ.ΑΝ. και πολ' του ήτάν"! 
Η Ντόρα είναι έτοιμη!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ vs ΝΔ: 1,5/10


ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Περίεργη περίπτωση. Η εκτίναξη των ποσοστών του κόμματος επετεύχθει σε ένα πολύ μικρο χρονικό διάστημα λιγο μεγαλύτερο απο αυτό του Καμμένου με την μόνη διαφορά οτι δεν ειναι καινούριο κόμμα. 

Ο Τσίπρας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά μάλλον φαντάζει ως η μόνη λύση για όλους τους "άστεγους" απο ηγέτες και κομματικά κεντρόους-κεντροαριστερούς-αριστερούς-κομμουνιστές μετά και την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, και τη μόνιμη τριτοκομματικοπροστατευτική οπισθοδρομική πολιτική του ΚΚΕ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενας συνασπισμός κομμάτων, και οργανώσεων με κυρίως κομμουνιστικές και ΠΑΣΟΚ 70s ιδεολογίες, και όχι απλά αριστερές όπως δηλώνουν(την τραμπάλα αυτή την συναντάμε και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ βέβαια), και τα οποία λόγω διαφορετικότητας των απόψεων τους πολλές φορές μπερδέυουν, και κατηγορούνται οτι φάσκουν και αντιφάσκουν στις ξύλινες συζητήσεις με τους αντιπάλους πολιτικούς, και τους παπαγάλους στα παράθυρα, και στα τραπέζια των καναλιών. 
Το τρομερό  βέβαια με τον Τσίπρα είναι οτι η λάσπη και η προπαγάνδα που του κάνουν τα τελευταία 3 χρόνια του ανεβάζει συνεχώς τα ποσοστά! 

Αν αρχίσουμε να μιλάμε για πρωτιές, θα τελειώσουμε άυριο. 60 χρόνια είχαμε να δούμε την αριστερά τόσο ψηλά, και 50 χρόνια είχαμε να δούμε τόση λάσπη, προπαγάνδα, και ψέμα προς ένα "νόμιμο" κόμμα(απο την δεκαετία του 60 με τα πυρά κατά της ένωσης κέντρου) το οποίο ήταν μόνο στο 4% και φάνταζε απειλή(!)  (το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο χουντικο)! Απίστευτα πράγματα ακουγόντουσαν και συνεχίζουν. 
Τέσπα στο κόμμα του πάντως είναι καθοδηγητής και μόνο αν σκεφτείς τις συνιστώσες που κουμαντάρει και οτι είναι εναντίον του όλη η πολιτική Ελλάδα και όλη η Ευρώπη! 

Αν καταφέρει λοιπόν να κάνει κυβέρνηση .... πραγματικα δεν ξέρω τι θα γίνει. Σηκώνω τα χερια λόγω άγνοιας!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ vs ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 9/10



ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Πραγματικά, τι να πώ;. O Γ.Α.Π. έχει σπάσει τα ρεκόρ, τα κοντέρ, τους μετρητές iq, το φράγμα του ήχου, βάζα, τηλεοράσεις, τα νέυρα μας, ταρχίδια μας, το ΠΑΣΟΚ, την Ελλάδα, κάτω η χούντα ναι στη φούντα! 
Ο άνθρωπος κατάφερε να διαλύσει την εταιρεία του πατέρα του σε 2 χρόνια(!). Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε απο τα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης τα 21, και κάνενας δεν μπορούσε να φανταστεί το 2009 τι ετοιμαζόταν να κάνει αυτο το σαίνι. 
Ο Βενιζέλος πήρε τα αποκαίδια που δημιούργησε ο ίδιος με τον ΓΑΠ και όλους τους καθυστερημένους εκει μέσα και προσπαθεί να πείσει οτί δέν θα μας πηδήξουν αλλο, οτι δεν θα ξαναβαρέσουν οι μπάτσοι γέρους και παιδιά, οτι δεν θα ξαναενεργοποιήσουν το παρακράτος(χρυσή αυγή-ασφαλίτες) κτλ.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σε τόσο άσχημη και βρώμικη έσωτερικη κατάσταση(κοντέυει και η ΝΔ να γίνει έτσι) που η μόνη λυση μάλλον είναι η διάσπαση(εκτος και αν είμαστε τοσο μλκες και τους ξαναψοφίσουμε) 
Δέν περιγράφω αλλο!
ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ vs ΠΑ.ΣΟ.Κ. 5/10



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Ο Καμμένος κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάει και πολύ γιατί είχε συμμετοχή σε πολλά, και ήταν στη ΝΔ 18χρόνια, αλλα νομίζω προέχουν άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή και κυρίως να μην γίνει κωλοτούμπας σε περίπτωση που πέσουν τα ποσοστά του. 
Πάντως δεν είναι απίθανο να ηγηθεί της δεξιάς μελλοντικά είτε με το κόμμα του είτε με τη ΝΔ. 
Να σας πώ την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά και δεν μπορώ να πω τι καλό και τι κακό έχει κάνει. 

Αυτή πάντως είναι η δεξιά πλευρά του "οσοι πιστοί κατα του μνημονίου.... προσέλθετε". 
Στο κόμμα τουι θα έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο γιατί είναι ιδρυτής.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ vs Α.ΕΛΛΗΝΕΣ 10/10



Κ.Κ.Ε. Μέχρι και σε ένα τόσο "αργόστροφο" κόμμα κάποτε αρχίζουν να τρίζουν οι καρέκλες (κάθε 25-40χρονια). 
Για το Κ.Κ.Ε. δεν θα πω τίποτα γιατί τα ξέρουμε. Δέν έχει αλλάξει καθόλου. Νομίζω όμως οτι η αφοσίωση έχει και τα όρια της και σίγουρα μέσα στο κόμμμα θα έχουν αρχίσει οι γκρίνιες για την Παπαρήγα. 
Τωρά ποιος θα την αντικαταστήσει...;. 

Μια ενωμένη αριστερά ισως!

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ vs Κ.Κ.Ε. 6.5/10



Η Ελλάδα περνάει μεγάλη κρίση λόγω ανικανότητας, ασυνέπειας, και διαφθοράς των κομμάτων τα οποία ετοιμάζουν(κυρίως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φυσικά) νέους εσωτερικούς εμφυλίους. 
Ο Έλληνας πέρα απ'το οτι πεινάει, έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει τι να κάνει. 
Πάντως συνεχίζω να λέω "πέτα το χαζοκούτι(TV) απ'το παράθυρο", και "βάλε στον παππού internet τώρα". 

Δεν περιμένουμε ξαφνικά να αλλάξουνε πρός το καλό τα κόμματα αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αλλάξουμε εμείς!
Το τι είναι καλύτερο το αποφασίζει ο καθένας μόνος του.

 Πάντως οτι και να ψηφίσετε απλά σκεφτείτε το λίγο καλύτερα, και σκεφτείτε και τoυς συνανθρώπους σας.



B.Kourosawa


Read more...

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Και άλλες προειδοποιήσεις..


Read more...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 20/05/12


Στη δημοσκόπηση της MRB για την Realnews, η ΝΔ συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου με 20,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με ποσοστό 11,9% το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,7%, ΚΚΕ 4,9%, Χρυσή Αυγή 4,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, Δημιουργία Ξανά 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,4%, ΛΑΟΣ 1,1%. Άλλο κόμμα απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου παίρνει το κόμμα της ΝΔ και στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%. Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 12,9%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,7%, ΚΚΕ 5,0%, Χρυσή Αυγή 3,0%, Δημιουργία Ξανά 1,5%, ΛΑΟΣ 1,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,2% και Οικολόγοι Πράσινοι 0,9%. Άλλο κόμμα απάντησε το 2,8% των ερωτηθέντων, η αποχή συγκεντρώνει 3,9%, 0,6% το άκυρο ή λευκό, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων στη δημοσκόπηση συγκεντρώνει ποσοστό 11%.




Στη δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE για την «Καθημερινή», στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%, ενώ ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, Δημιουργία Ξανά 3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%, Άλλο Κόμμα 4%.



Πηγή: Real.gr

Read more...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το MEGA ζητάει συγγνώμη!

Το MEGA "χάθηκε" στη μετάφραση και μετέδωσε, παραποιημένη τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έγινε τη Δευτέρα, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
To κανάλι παραδέχτηκε δημόσια το λάθος του και ανασκεύασε, μεταδίδοντας τη σωστή δήλωση.

 Άραγε πόσα λάθη έχουν κανει όλα αυτά τα χρόνια οι καναλάρχες και δεν τα έχουμε πάρει χαμπάρι;

 

Read more...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΒΙΝΤΕΟ 16/05/12: Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΝΕΤ για τις κολοτούμπες Βενιζέλου – Σαμαρά!

 Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε για πολλά, μεταξύ άλλων και για τις πολιτικές «κωλοτούμπες» των Βαγγέλη Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά.
Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:



Read more...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συντονισμένη επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Συντονισμένη επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων
 έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, συνεργαζόμενοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ.
 Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, των τελευταίων ετών…Το θηρίο των τραπεζιτών βαριά λαβωμένο από την αποφασιστική ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες με μουγκανητά και κινήσεις των ποδιών και της…ουράς του.
Όμως αυτήν την στιγμή κείται ανίσχυρο, αδύναμο για να κουνηθεί. Ωστόσο, οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας και οι «Έλληνες» πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να «αναστήσουν» το θηρίο εις βάρος της χώρας και των Ελλήνων.


Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα:

Ψέμα 1ο :
Μπορεί να αποβληθεί μία χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή την Ευρωζώνη. Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Σύμφωνα με την σχετική Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την είσοδο ή την έξοδο μιας χώρας από την ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείται ομόφωνη απόφαση όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας-στόχο.

Ψέμα 2ο :
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αν δεν εισπράξουμε τις δόσεις των δανείων; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Τα έσοδα του προϋπολογισμού αρκούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης και οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτό που δεν θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου είναι οι τόκοι των τοκογλύφων. Αν διαγραφεί το επαχθές και επονείδιστο χρέος τότε μπορούν να καλυφθούν και οι αναλογούντες στην πραγματική οφειλή τόκοι. Προς επίρρωση των παραπάνω επισυνάπτω την σελίδα 43 του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 (φωτο) και παραπέμπω και στις δηλώσεις Κατσέλη του Φεβρουαρίου 2012, περί ψευδών ισχυρισμών Βενιζέλου από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2011, πως δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς και συντάξεις!

Ψέμα 3ο :
Δεν φοβούνται οι ευρωπαίοι, έχουν λάβει τα μέτρα τους; Η Ελλάδα δεν έχει διαπραγματευτικό χαρτί; ΟΧΙ. Δεν είναι θέμα ευρωπαίων αλλά του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει επενδύσει και τιτλοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από την υπερχρέωση της Ελλάδας.
Μία στάση πληρωμών εκ μέρους της χώρας θα τινάξει τον προγραμματισμό τους στον αέρα μαζί και τα χρηματιστήρια. Πέραν του ελλείμματος που θα προκύψει στα ταμεία των τοκογλύφων θα κατρακυλήσει και η μετοχή τους με ζημιά δυσβάσταχτη.

Τέλος παραπέμπω σε άλλες δύο χώρες που ακουμπούν στην Ευρώπη και είπαν όχι στο ΔΝΤ: Την Ισλανδία και την Τουρκία. Και οι δύο μέσα σε τρία χρόνια αφ’ ότου είπαν ΟΧΙ στο ΔΝΤ, παρουσίασαν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και στις δύο περιπτώσεις ασκήθηκαν τρομακτικές πιέσεις και τρομοκρατία προς τους πολίτες τους. 
 Έιναι και η πρόσφατη άτακτη υποχώρηση του ΔΝΤ στην Ρουμανία ύστερα απο τον καταποντισμό των «μνημονιακών»


Αποδείχθηκε ότι η απόφασή τους ήταν σωστή.

Ναι λοιπόν στην Ευρώπη αλλά στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι στην Ευρώπη της Goldman Sachs.


Ελληνίδες και Έλληνες μην υποκύψετε στους αήθεις-ψευδεπίγραφους εκβιασμούς.

Read more...

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΣΤΗ ΝΕΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΣΤΗ ΝΕΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Παρόλες τις πιέσεις που δέχτηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  τόσο απο επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα  όσο και απο τους ίδιους τους δανειστές μας και το ΔΝΤ, δεν επιτέυχθει ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης δοσιλόγων που μόνο στόχο θα είχε τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και των κερδών τους.
Με τις νέες εκλογές που θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου, ο λαός μας έχει τη μοναδική ιστορική ευκαιρία να βάλει τέλος μια και καλή σε μια ολόκληρη εποχή  αυτη της μεταπολίτευσης και να γυρίσει σελίδα στην ιστορία, γράφοντας τις πρώτες παραγράφους της νεοπολίτευσης.
Και σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η αριστερά βγαίνει μπροστά θέλοντας να αναλάβει τα ηνία.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ανελέητη επίθεση απο το σύνολο των media σε ολο τον αντιμνημονιακό χώρο με πέρα για πέρα ψεύτικα τρομολαγνικά και εσχατολογικά επιχειρήματα όπως η επιστροφή της χώρας στη δραχμή, η χρεοκοπία μας, η ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου και άλλα τέτοια...


ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ...ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ.
Έτσι μας κατάντησαν οι αλήτες μόνο μέσα σε 2 χρόνια!


ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΙΑ.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ.

ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΠΛΕΟΝ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2012 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ....Ή ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.



ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 


Read more...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΕΙΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ALPHA-Marc 10/05/12

Ισχυρή άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Marc που μεταδόθηκε στον  τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA το βράδυ της Πέμπτης 10 Μάιου.  

Με βάση την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 128 έδρες, η ΝΔ 57 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 36 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 29 έδρες, το ΚΚΕ 20 έδρες




Read more...

ΠΕΜΠΤΗ 10/05/2012 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ!


ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα στηρίξω μια κυβέρνηση σωτηρίας

ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να βρουν έναν αριστερό Καρατζαφέρη

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:  Η στάση μας είναι πάντα στάση εθνικής ευθύνης

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Υπάρχουν δεδομένες διαφορές σε συγκεκριμένα ζητήματα με το ΣΥΡΙΖΑ,  και δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση μειοψηφίας

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Υποκριτικές συζητήσεις και προτάσεις, από τη στιγμή που ένα -ή περισσότερα- κόμμα έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει, καθώς επιθυμεί τον νέο εκλογικό γύρο για τους δικούς του στόχους

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Aν οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν εξασφαλίζουν τους όρους που θέτουμε, τότε είναι έτοιμες να πεθάνουν την επόμενη μέρα της γέννησής τους

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Θα σας γαμήσουμε όλους!



Read more...

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΒΑΛΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ INTERNET ΤΩΡΑ! (ΠΕΡΙ ΖΥΡΙΖΑ)

Χθές είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβεύει παρ'όλη την λάσπη που έχει δεχθεί τα τελευταία 5χρόνια!

 (B.KOUROSAWA SPEAKING)

Θα γράψω λοιπόν 2 πράγματα για την λάσπη που δέχθηκε αυτό το κόμμα (οτι θυμάμαι αυτη τη στιγμή δηλ γιατί είναι βάλτος και οχι απλά λάσπη όλα αυτά που έχουν πει και κάνει κατά του ΣΥΡΙΖΑ)

Θυμηθείτε λοιπόν. 
Κάθε φορά που γινόντουσαν επεισόδια κάτω στην Αθήνα, κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μίντια tv-radio οτι τα υποκινεί!. Ακολούθησε το σημείο που αηδιασμένος παρακολουθούσα ένα κόμμα του 4% να δέχεται επίθεση απο ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και απο την σταθερή αριστερά!!! (περυσι μίλησαν για πρώτη φορά μετά απο τοσα χρόνια οι παπαγάλοι για τα προβοκάτσια απο ασφαλίτες που κάνουν επίθεση σε μπάτσους.Τους οποίους με τη σειρά τους, τους προστατεύει το ΠΑΜΕ! αλλά αυτό ειναι μιά άλλη ιστορία).

 Θυμηθείτε τους άνδρες των ΜΑΤ στα δύο χρόνια απο τον θάνατο του 14χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου  με χυδαίο αλλά και ανησυχητικό υβρεολόγιο να απευθήνονται στα μέλη της νεολαίας του ΣΥΝ που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων τους, λέγοντάς τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, ότι 'θα έχουμε και άλλον 15 χρόνο νεκρό, κλώτσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα 'ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα(!) λίμπα, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους.Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας, με την νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη, φανερώνοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιους… «θερμοκέφαλους» αλλά για την τακτική που συνειδητά επέλεξε η αστυνομική και πολιτική ηγεσία να ακολουθήσει.

Θυμηθείτε κάθε φορά που βουλευτής πασοκ-νδ έτρωγε κράξιμο στους δρόμους και στα ΜΜΕ, πάλι κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ  για αντιδημοκρατικές ενέργειες  και οτι στερούν την ελευθερία της έκφρασης απο τους απατεώνες που μας κυβερνούσαν.
Θυμηθείτε τη «γραμμή Πάγκαλου» που υιοθέτησαν επίσημα κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται πίσω από φαινόμενα προπηλακισμού κατά υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών

 Θυμηθείτε την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. που έκανε λόγο για «πανικόβλητη» ηγεσία που μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος, επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο!!! και  επιβεβαιώνε ότι οι σχέσεις των δύο κομμάτων της Αριστεράς, "βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους".

Θυμηθείτε τα γκάλοπ των παπαγάλων εδω και 2 μήνες που είχανε λυσάξει με την νέα δημοκρατία σταθερή πάνω απο 24% και το πασοκ πάνω απο 17%.

Μέχρι και οτι υποκινούν Άγγλους τουρίστες-ταραχοποιούς στα Μάλλια ακούσαμε! Lol

Πραγματικά ειναι τόσα πολλά που δεν πρόκειται να τα θυμηθώ και να τα γράψω σε αυτο το άρθρο!.

Δείτε λοιπόν.

Αν κοιτάξετε τα χθεσινά αποτελέσματα. 
O ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες κάτω των 50 είναι πάνω απο τη νέα δημ. 3-4 μονάδες με ποσοστό άνω του 21-22%!.
Μετά έρχεται το χάσμα γενεών.
Στις ηλικίες  25-34 δηλ τη νέα γενιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσουνάμι οργής!.
Ο δικομματισμός πέφτει στο 10%!!! και ο ΖΥΡΙΖΑ εκτοξέυεται!.

Να λοιπόν πως αλλάζει και επηρεάζει όλο το πολιτικό σύστημα το αγαπημένο κουτάκι(TV) του μπαρμπαθωμά και της κυρα Κατίνας. Χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα και χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε (γιατι που να καταλάβει ο μπαρμπαθωμάς οτι οι Πρετεντέρηδες, οι Τέλογλου, και όλα αυτά τα κατακάθια των μίντια για να είναι πάνω τα κόμματα τους,  γαμιούνται κάθε μέρα απο το πρωί μέχρι το βράδυ επι μήνες και χρόνια οτι θα τρώμε πέτρες, οτι έρχεται οικονομική καταστροφή, θέλουμε μνημόνιο κτλ) καθορίζουν το μέλλον της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Τόσες μέρες φωνάζαμε "πάρτε απο τους παππούδες τις ταυτότητες", τώρα θα λέμε και "πέτα το χαζοκούτι τους απ'το παράθυρο"!!.

Το νέο σύνθημα πάντως πρέπει να είναι: 

ΒΑΛΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ INTERNET ΤΩΡΑ!


 B.KOUROSAWA SPEAKING

Read more...