Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! ΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ.;!

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΕΦΤΗ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3.000.000 ΚΟΣΜΟΣ!.

BUENOS AIRES - DECEMBER 2001


ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΑΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!. ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!. 
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟΥΣ!

Read more...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μείωση των βουλευτών εδώ και τώρα από 300 σε 200!

Το άρθρο 51 του συντάγματός μας ορίζει ότι θα μπορούσε να νομοθετηθεί και να έχουμε το ελάχιστο 200 βουλευτές αντί 300!
Το που βρισκόμαστε σήμερα σαν χώρα το έχουμε καταλάβει όλοι μας λίγο ή περισσότερο. Το γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση επίσης το έχουμε καταλάβει όλοι μας λίγο ή περισσότερο. Για να βγούμε από αυτή την κατάσταση έχουν παρθεί και παίρνονται από την κυβέρνηση μας τα επώδυνα μέτρα που όλοι μας γνωρίζουμε. Για την έξοδο από την κρίση έχουν επίσης γραφεί και προταθεί πολλά από οικονομολόγους και πολιτικούς.
Με δεδομένη την παραδοχή ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης -κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο- για τη σημερινή κατάσταση της χώρας ανήκει στο πολιτικό της προσωπικό, σημερινό και πολλών προηγούμενων τετραετιών, ίσως έφτασε ο χρόνος για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα.
Στο κάτω - κάτω της γραφής όταν όλη η κοινωνία πληρώνει διότι έφταιξε, δεν είναι σωστό να μην πληρώσει και η πολιτική ηγεσία της χώρας .
Το άρθρο 51 του συντάγματός μας ορίζει ότι θα μπορούσε να νομοθετηθεί και να έχουμε το ελάχιστο 200 βουλευτές αντί 300.
Γιατί όχι;
Γιατί ναι;
α) Ένα οικονομικό όφελος (λιγότεροι μισθοί, λιγότερες συντάξεις, λιγότερα γραφεία και τηλέφωνα, λιγότερες μετακινήσεις, λιγότεροι παρατρεχάμενοι και ρουσφέτια. Αν το σκεφτούμε σε βάθος χρόνου μιλάμε για πάρα πολλά εκατομμύρια.
β) Θα τους γνωρίζουμε καλύτερα ,θα μπορούμε να τους ελέγξουμε καλύτερα, θα αλλάξουν τα κριτήρια της ψήφου μας και λογικά θα στείλουμε ικανότερα και πιο αξιόλογα άτομα στις έδρες της Βουλής .
Η πρόταση είναι ανοιχτή για σχολιασμό .
Το βασικό θέμα όμως είναι πρώτον, αν εμείς οι πολίτες θέλουμε μια τέτοια τεράστια αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και δεύτερον πώς τα καταφέρνουμε να γίνει πρώτο θέμα στη Βουλή που πρέπει να νομοθετήσει .
Και δυο υστερόγραφα:
α) Ένα επί πλέον στοιχείο: το Βέλγιο τα καταφέρνει με 230 βουλευτές, η Αυστρία με 183 και η Αυστραλία με 150.
β) Στις επόμενες εκλογές μας όποτε κι αν γίνουν θα ήταν ένα σωστό μέτρο η υποχρεωτική υποβολή από όλους τους υποψήφιους βουλευτές ενός λεπτομερειακού βιογραφικού τους. Για να ξέρουμε ποιον ψηφίζουμε .


Ας δούμε τώρα τι κονομάνε και τι προνόμια έχουν οι 300 κλέφτες!
"1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ! 
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. 
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα. 
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο. 
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. 
Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!! 
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ. 
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. 
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. 
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο). 
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. 
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. 
13. Τηλεφωνική ατέλεια. 
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 
15. Δωρεάν διόδια. 
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Read more...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ! ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ!

 Η άμεση δημοκρατία αντεπιτίθεται! 

ICELAND - REYKJAVIK

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν
δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

ICELAND - REYKJAVIK

Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;

Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
 
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:
 2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.

ICELAND - REYKJAVIK


Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.
 
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα
Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι.
Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι
ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.
Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
 
Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση, ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.
 
 
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ!
 Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
 
Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!
Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.
 
Ο νέος καταστατικός χάρτης της Ισλανδίας 
είναι ότι πιο πρωτοποριακό -ever- έχει υιοθετήσει μια Ευρωπαϊκή χώρα, δίνοντας το δικαίωμα στους πολίτες να προτείνουν νομοσχέδια ή να ζητούν δημοψήφισμα για κάθε κρίσιμο θέμα. 
Εννοείται πως η εξουσία τελεί κάτω από διαρκή έλεγχο ακόμη και για τις διεθνείς συμφωνίες της, ενώ όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η εισαγωγή του νέου Συντάγματος:

«Εμείς, που κατοικούμε στην Ισλανδία, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία, όπου όλοι είναι ίσοι.
Η διαφορετική καταγωγή μας, μας κάνει πιο πλούσιους ως σύνολο και μαζί έχουμε την ευθύνη για την κληρονομιά στις επόμενες γενιές, τη γη και την ιστορία, τη φύση, τη γλώσσα και τον πολιτισμό».
 
 


Read more...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΕΝΙΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ-ΜΟΥΣΙ!

Στα χέρια της αστυνομίας ο Ψωμιάδης!


Στο Σούνιο συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο καταζητούμενος Μάκης Ψωμιαδης.
Οι αστυνομικές αρχές, μέσω των κοριών της ΕΥΠ, παρακολουθούσαν τις κλήσεις του κινητού τηλεφώνου του πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας.
Έτσι κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του, συλλαμβάνοντάς τον στις 16:45, στο σπίτι του, σε μία πολυτελέστατη βίλα.  

Το... κρυσφύγετο του Ψωμιάδη βρίσκεται επί των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων και το είχε νοικιάσει για λογιαριασμό του μία γυναίκα, που αναζητείται από τις Αρχές.
Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος καταζητείτο από τα μέσα Ιουλίου, ενώ μάλιστα είχε εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά την σύλληψή του από τους άνδρες της ασφάλειας Αττικής.
Το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλας κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε: εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Τον Ιούλιο, μέσω του δικηγόρου του Χρήστου Μυλωνόπουλου, είχε υποσχεθεί ότι θα παραδοθεί στις Αρχές. Μάλιστα πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι με αυτήν την υπόσχεση είχε πετύχει την αποφυλάκιση του γιου του, Σταύρου.
 
Συγκατηγορούμενοι στο σκανδαλο με τους στημένους αγώνες είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου) και Γιώργος Τσακογιάννης (πρώην μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης), οι οποίοι ήδη έχουν προφυλακιστεί.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολλοί ήταν αυτοί που υπέθεσαν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε βρει καταφύγιο στο Άγιο Όρος, στη συνέχεια στα Σκόπια, ενώ άλλες πηγές τον ήθελαν να κρύβεται στη Σερβία.
Τελικά συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου, 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και μάλιστα, όντας στο ίδιο του το σπίτι, επιβεβαιώνοντας έτσι εκείνους που επέμεναν εξ αρχής ότι ο πρώην μεγαλοπαράγοντας εκινείτο μεταξύ Ψυχικού, υπολοίπου Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Εκεί, αντικρίζοντας τους δημοσιογράφους, εξοργίστηκε και χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν τέσσερις άνθρωποι για να μην επιτεθεί στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

 




Ψωμιάδης: «Είμαι πολιτικός κρατούμενος»
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά την μεταφορά του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ανέφερε: «Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα παιχνίδια. Δεν παραδόθηκα γιατί ήθελα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όλα αυτά είναι οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης».
Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών στις 21:10, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που έχει εκδοθεί εις βάρος του, ενώ στη συνέχεια παραπεμφθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία έως το Σάββατο.

Αύριο ωστόσο, θα προσαχθεί και πάλι στα δικαστήρια, καθώς εκρεμμούν σε βάρος του δύο ανεκτέλεστες  καταδικαστικές αποφάσεις.
 
«Όλες οι κατηγορίες είναι "φούσκες"»
Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα ο ο Μάκης Ψωμιάδης χαρακτήρισε «φούσκες» όλες τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του.

«Περίμενα τον ανακριτή να γυρίσει για να εμφανιστώ», είπε στους εκπροσώπους του Τύπου πριν οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Περίμενα να γυρίσει ο ανακριτής από την άδειά του για να εμφανιστώ. Είναι φούσκες όλες οι κατηγορίες. Δεν υπάρχουν ούτε συνομιλίες ούτε τίποτα».
 
 
Τα πεπραγμένα του Ψωμιάδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1955. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και ίσως αυτό το γεγονός να έχει συμβάλει στο ότι και ο ίδιος έχει έντονες χριστιανικές πεποιθήσεις. Άλλωστε οι επισκέψεις του στο Άγιος Όρος ήταν αρκετά συχνές.
Το 1988 αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πόστο στο οποίο παρέμεινε για περίπου ενάμισι χρόνο.
Τη σεζόν 1999-2000 ο πρώην μεγαλοπαράγοντας ανέλαβε τα «ηνία» του Εθνικού, ωστόσο δεν έμελλε να στεριώσει στην ομάδα του Πειραιά.
Κι αυτό γιατί εκείνη η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» εν τέλει υποβιβάστηκαν από τη Β’ στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2001 ο Μάκης Ψωμιάδης αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάνοντας έτσι το όνειρό του πραγματικότητα.  Στον προεδρικό θώκο της «Ένωσης» παρέμεινε μέχρι και το 2004, όταν και αποχώρησε, μετά το αλήστου μνήμης επεισόδιό του με τον τότε αστέρα του «δικέφαλου», Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος τον κατηγορούσε πως τον παρακολουθεί και του στέλνει απειλητικά μηνύματα.


Επόμενος σταθμός της παραγοντικής καριέρας  του ήταν ο Ακράτητος, τα ηνία του οποίου ανέλαβε τη σεζόν 2005-2006. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων όμως, δεν καταφέρνει να κρατηθεί στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία και ενάμιση χρόνο μετά ο Μάκης Ψωμιάδης αποχωρεί από τους «πράσινους».

Από το 2006 μέχρι και την απερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ψωμιάδης είχε τα  «ηνία» της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, Καβάλας.


Μολονότι φαίνονταν ιδιοκτήτες του ΑΟΚ τα δύο του παιδιά ο Σταύρος και η Όλγα, ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο ίδιος κινούσε τα νήματα στους «αργοναύτες».

Επί ημερών του πάντως, η Καβάλα κατάφερε να ξαναμπεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφού ανεβαίνοντας τρεις κατηγορίες σε ισάριθμα έτη, κατάφερε να φτάσει στην Super League, στην οποία και αγωνίστηκε για δύο χρόνια.


Το… τίμημα «Ψωμιάδη» πάντως ο ΑΟΚ το πλήρωσε ακριβά, αφού μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όπου ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων ήταν ο 55χρονος μεγαλοπαράγοντας, η μακεδονική ομάδα υποβιβάστηκε οριστικά στη Δ’ Εθνική.
 
 
 
Πηγή-Zougla.gr 

Read more...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τί είναι αυτό που κάνει το ελληνικό μοντέλο να μοιάζει ξεπερασμένο και άρρωστο;
Σε τί διαφέρει το δικό μας πολιτικό – οικονομικό σύστημα από εκείνα που, για την ώρα τουλάχιστον, διασώζονται εντός της ΕΕ; Γιατί η Ιταλία με ένα Πρωθυπουργό – διασκεδαστή μοιάζει πολύ ικανότερη να αντιδράσει στην τρέχουσα κρίση και γιατί η δική της οικονομία άνθισε τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς να επηρεαστεί ούτε κατ' ελάχιστον από τις συνεχείς εναλλαγές κυβερνήσεων, τις αμέτρητες εκλογικές αναμετρήσεις και τους κυβερνητικούς συνασπισμούς που σχηματίζονταν το πρωί για να διαλυθούν... με το σούρουπο; 
Γιατί το Βέλγιο, που βρέθηκε πέρυσι σε βαθιά εσωτερική κρίση με πολιτικούς που ήθελαν να το “καντονοποιήσουν” όπως την Ελβετία, δεν μας ακολούθησε στην κρίση;
 
Μήπως οι Δυτικο-ευρωπαίοι, στους οποίους διδάξαμε την Δημοκρατία, γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς, έχοντας κατορθώσει να αποσυνδέσουν εν πολλοίς τις οικονομίες τους και, εν τέλει, την ζωή τους, από τις επιλογές και τα σφάλματα των πολιτικών ηγεσιών τους;
 
Οι Γερμανοί αναθεώρησαν από πέρυσι το Σύνταγμά τους και όρισαν πως τα κρατίδια που συναπαρτίζουν την χώρα τους θα είναι υποχρεωμένα από το 2019 να έχουν μηδενικό έλλειμμα.
 
 

Ζηλεύω τους Ισπανούς!

Και αν “οι Γερμανοί είναι Γερμανοί”, εγώ ομολογώ ότι εδώ και μερικές εβδομάδες αισθάνομαι τεράστια ζήλια για τους Ισπανούς.
Όχι μόνο παίζουν καλύτερη μπάλα, αλλά έχουν και ένα πολιτικό σύστημα που αποδέχθηκε την πρόταση του Θαπατέρο για μία συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία θα περιληφθούν συγκεκριμένοι αριθμοί για το όριο του ελλείμματος και που θα συμπληρωθεί από ένα νόμο, ο οποίος θα ορίζει την οροφή του δομικού ελλείμματος της Ισπανίας στην διάρκεια ενός οικονομικού κύκλου, στο 0,4% του ΑΕΠ.

Απλά πράγματα. 
Εφόσον η πολιτικο-οικονομική ελίτ “ εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλειπής”, τώρα κάνει εμπράκτως την αυτοκριτική της. Ξεδοντιάζεται. 
Της αφαιρείται ένα μεγάλο κομμάτι εξουσίας. Με αυτό τον τρόπο, όποιος και αν εκλέγεται, ό,τι κι αν υπόσχεται, όσα σφάλματα και αν θελήσει να κάνει, θα υπάρχει πάντοτε ένας φράχτης εντός του οποίου θα είναι υποχρεωμένος να κινείται. Παραπέρα, δεν έχει. 
Κάποιος μπορεί να πει, ότι αυτό είναι περιορισμός της Δημοκρατίας. 
Εγώ θα απαντούσα, ότι μία χώρα που εκ των πραγμάτων έχει το προνόμιο να ανήκει σε μία μεγάλη, δημοκρατική Ευρώπη, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα, με διασφαλισμένη την πολιτική ομαλότητα, με ανεξιθρησκεία και με προσωπικές ελευθερίες, δεν χρειάζεται ασύδοτες ελίτ για να είναι δημοκρατική.
 
 
 
Πηγή-Protagon

Read more...

--------------------------------- 9/11/2001 -----------------------------------

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

R.I.P.

 

Read more...

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ! Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ!

Το Υπουργείο Οικονομικών διέβη τον Ρουβίκωνα και έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης την πολυαναμενόμενη λίστα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε ταμπού

Η «μαύρη λίστα» αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Το μέτρο προβλέπεται στη νομοθεσία και ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν τα 41 δισ. ευρώ. 
 
 
 
Συνολικά αναρτήθηκαν τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000. 
Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. 
Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.


Τα στοιχεία δημοσιεύονται σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης και σε εφαρμογή των παραγράφων 1, 2 του άρθρου 9, περί δημοσιοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66 Α’) βάσει της ΠΟΛ 1185/2011. Η δημοσίευσή τους θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση απόδοσης της συλλογής των εσόδων και στην εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας.

Τα στοιχεία των καταστάσεων αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011. Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011.



 Πηγή-zougla.gr


Read more...