Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΛΗΤΕΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Παρακρατικοί σε αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς των ΜΑΤ!
 
Κρατώντας λοστάρια και φορώντας μάσκες, συνέδραμαν τους ένστολους στη σύλληψη του στελέχους της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, στο Σύνταγμα.

Αν και οι μπάτσοι, συντροφιά με τους παρακρατικούς, αντίκριζαν έναν 65χρονο άνθρωπο, συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη βιαιότητα, σέρνοντάς τον έως το ορμητήριό τους, στη Βουλή.

Παρακολουθώντας καρέ καρέ το video που ακολουθεί, ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση των παρακρατικών με τους αστυνομικούς. Οι παρακρατικοί συμπεριφέρονται ως μπαχαλάκηδες που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια. Ένας από αυτούς κρατά σιδερένιο λοστό.
 

Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του Καυκαλά, οι άνδρες των ΜΑΤ συζητούν με τους παρακρατικούς. 
Στη συνέχεια, τους προστατεύουν και τους οδηγούν προς τη Βουλή. 
Δύο λεπτά αργότερα, οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ ανοίγουν το κιγκλίδωμα και προσφέρουν καταφύγιο στους παρακρατικούς εντός του φυλασσόμενου χώρου στη δεξιά πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. 
Πίσω τους ακριβώς δύο άνδρες των ΜΑΤ σέρνουν τον Σ. Καυκαλά και τον οδηγούν επίσης πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ο παρατηρητής παρακολουθεί τους παρακρατικούς να συζητούν φιλικότατα με τους αστυνομικούς.

 
Αυτό είναι το αποκαλυπτικό video που αποδεικνύει το πώς έδρασαν το τελευταίο 48ωρο οι παρακρατικοί, φορώντας κουκούλες, στην πλατεία Συντάγματος. Επιβεβαιώνει, δε, με τον πλέον σαφή τρόπο εκείνους που κατήγγειλαν εξαρχής το πώς συνεργάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, με παρακρατικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία.




ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
ΝΑΙ 155
ΟΧΙ 138
ΠΑΡΟΝ 5
 

ΈΓΙΝΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ", ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ…ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  Ως το "πρώτο δείγμα αξιοπιστίας" ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του eurogroup την Κυριακή, εκτίμησε την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Βουλή, ο  χοντρός.

    Ο  χοντρός, μιλώντας σε δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ που τον "πολιόρκησαν" την ώρα που αποχωρούσε από τη Βουλή, μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, τόνισε: "Έγινε ένα σημαντικό βήμα. Αύριο θα γίνει και το δεύτερο βήμα (σ.σ.: με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου), για να πάω την Κυριακή στο eurogroup, με ισχυρά δείγματα αξιοπιστίας της χώρας".


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ


 

Read more...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο ΥΠΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΟΙΞΕ! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Τα ονόματα των 10 συλληφθέντων και των πέντε καταζητούμενων από την αστυνομία για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου

Οι συλληφθέντες είναι οι:
Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου) 
 
Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα)

Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη)


Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής)

Νίκος Παντέλης (προπονητής)

Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα)

Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη)

Ανδρέας Δημόπουλος

Βασίλης Καρακούλιας



Καταζητούνται οι:
Χρυσόστομος Ψωμιάδης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Καβάλα)


Ιωάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος ΕΠΟ 

Βασίλειος Γεωρτσιάκος

Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής)

Γιάννης Παπακώστας (προπονητης)


Το έγκλημα θεωρείται επαναλαμβανόμενο, η διαδικασία του Αυτοφώρου είναι διαρκής.



Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:
- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
- απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα).
- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)
- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)
- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα
- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση
- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ' εξακλούθηση
- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις
- παράνομη οπλοκατοχή
 
 
 
Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον 9ο τακτικό ανακριτή, που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την κύρια ανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθούν ως ύποπτα άλλα 70 άτομα 
Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, πάντως, δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της υπόθεσης και επομένως δεν μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΥΠ όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου ανώνυμη καταγγελία για συγκεκριμένα ονόματα.
Το Oικονομικό Tμήμα της Εισαγγελίας χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ, διοργανωτές «στημένων» αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος.
Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι οκτώ παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις. 
Εν τω μεταξύ αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιρειών στοιχηματισμού στο εξωτερικό, για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.

Τον φάκελο της υπόθεσης ζήτησε να πάρει στα χέρια του και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Εμμανουήλ Αντωνακάκης , ο οποίος είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για το σκέλος των αθλητικών ποινών στις εμπλεκόμενες ομάδες.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξία του ποδοσφαίρου υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ. Παράλληλα προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ της Β' Εθνικής, με την επισήμανση ότι θα τηρηθούν τα προσωπικά δεδομένα.
Όπως είπε, στην απόφαση αυτή συναινεί και η UEFA .
Η διάβρωση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολύ βαθιά και δυστυχώς μοιάζει να φτάνει και ψηλά, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το κύμα αποκαλύψεων για τους στημένους αγώνες .
«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά», διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και κάλεσε όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές.
 
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας σημείωσε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής για να αλλάξουμε το τοπίο στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Αυτή τη φορά, υποστήριξε, δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαβεβαίωσε πως υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση: «Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».
Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, η σημαντική αυτή υπόθεση «εμπεριέχει πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου.
Το γεγονός δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».

Ικανοποιημένος «από τη δουλειά που έκανε η Δικαιοσύνη σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές» εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει «να ξεγελαστούν από τον θόρυβο που δημιουργείται με τις εισαγγελικές έρευνες και διώξεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν πραγματικές τιμωρίες εφόσον η αθλητική δικαιοσύνη ελέγχεται από τα κυκλώματα, αλλά και να αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά τις όποιες εξελίξεις και να τις εμφανίσουν ως κάθαρση ενός ποδοσφαίρου που θέλει πέταμα».
Οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο -στη χώρα μας και παντού- είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας, που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί, επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα και υποστηρίζει ότι «όσοι κρύβουν αυτό το βούρκο, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που τον διαμόρφωσαν με την πολιτική τους, δεν μπορούν ούτε να χτυπήσουν ούτε να περιορίσουν τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες που διαρκώς αναπτύσσονται».

Ανεξάρτητα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος τόσο η αθλητική δικαιοσύνη, όσο και η Πολιτεία, δεδομένου ότι τα πειθαρχικά σώματα της ΕΠΟ και της Super League «είναι μνημεία αναξιοπιστίας και κουκουλώματος», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.
Όπως εξάλλου επισημαίνει, από την εξέλιξη της υπόθεσης αποδεικνύεται επίσης ότι «το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λειτούργησε ως μηχανισμός συγκάλυψης παρανομιών και ευρύχωρης ανάπτυξης τζογαδόρικων κυκλωμάτων».

Εκκληση προς την Πολιτεία «να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς, της διαπλοκής και της παρανομίας όσο ψηλά και αν φτάνει» απηύθυνε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας πως η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια είναι «η τελευταία ευκαιρία για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από πρόσωπα του υποκόσμου και από διεφθαρμένους παράγοντες».

«Απαιτούνται πράξεις, μέτρα, αυστηρές κυρώσεις και όχι άλλα κούφια λόγια. 
Η Πολιτεία πρέπει να τολμήσει. Αν δεν το πράξει θα είναι υπόλογη στα εκατομμύρια των φιλάθλων που θέλουν διαφάνεια και καθαρό παιχνίδι», επισημαίνει η ΔΗΜ.ΑΡ. σε ανακοίνωσή της.
 
 
Πηγή- www.Naftemporiki.gr
  

Read more...

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΙΝΗΣΗ!

Μετά από Ερώτηση του Βουλευτή της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδη, προς την κυβέρνηση της Ελβετίας, η Υπουργός Οικονομικών Eveline Widmer-Schlumpf αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη φορολογία των καταθέσεων ελλήνων στην Ελβετία!
Οι Ελβετοί θέλουν τη συνεργασία στoν τομέα της φορολογικής απάτης, μάλιστα από το 2005 επιδιώκουν την υπογραφή ενός νέου πρωτοκόλλου, που θα έδινε τη δυνατότητα να φορολογούνται στην Ελλάδα τα περιουσιακά στοιχεία (βλέπε οι καταθέσεις), αλλά η επίσημη Ελλάδα των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου κοιμάται…
 Κοιμάται ή απλώς καλύπτουν φίλους που μετέφεραν αφορολόγητα τεράστια ποσά στις ελβετικές τράπεζες και θα κινηθούν όταν τα χρήματα μεταφερθούν από την Ελβετία και «ασφαλιστούν» σε offshore τράπεζες του Ειρηνικού;

Γιατί τα συνεχιζόμενα ψέματα από τη σημερινή κυβέρνηση;
Γιατί οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης μας διαβεβαιώνουν (προχθές ο κ. Ξυνίδης διαβεβαίωνε στην ΕΡΤ 3 ότι όλα βαίνουν καλώς σε ότι αφορά τα κεφάλαια που διέφυγαν στην Ελβετία), ότι δεν υπάρχει ανησυχία αφού η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα;
 
Αρκεί να σκεφθούμε ότι ο ελληνικής καταγωγής Ιωσήφ Ζησιάδης, ο πρώτος μετανάστης βουλευτής της Ελβετίας, δίνει συνεχώς αγώνες υπερασπιζόμενος την Ελλάδα σε...
 διεθνή φόρα (ας θυμηθούμε την ανοικτή επιστολή του προς τον Χατζημαρκάκη: «Όχι» στην οικονομική υποδούλωση! Ανοικτή επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη) και απηύθυνε Ερώτηση στην κυβέρνηση της Ελβετίας για να βοηθήσει την πατρίδα μας.
 
Θα λέγαμε ότι ο κ. Ιωσήφ Ζησιάδης «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», αφού δεν γνώριζε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδόλως επιθυμούν να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή των μεγαλοκαρχαριών και «πολιτικών» φίλων τους…
Ή μήπως υπάρχει άλλη απάντηση;
Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Ελβετικής Βουλής, η μετάφραση Ερώτησης και Απάντησης, έχει ως εξής:
«Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Ζησιάδη Ιωσήφ με θέμα «Υποστηρίζει η Ελβετία την διαφυγή φόρων από την Ελλάδα;».
 
Στις 14.06.11 δόθηκε η παρακάτω απάντηση από την κα. Eveline Widmer-Schlumpf, Υπουργό Οικονομικών Ελβετίας:
Η συμφωνία μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, φέρει ημερομηνία 16 Ιουνίου 1983. Αυτή η σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας δεν έχει ποτέ αναθεωρηθεί από τότε, γι 'αυτό εξακολουθεί να περιέχει διατάξεις για την ανταλλαγή πληροφοριών, οι οποίες περιορίζονται στην παροχή πληροφοριών για τους σκοπούς της ορθής εφαρμογής της συμφωνίας. 
Για αρκετά χρόνια, η Ελβετία έχει προσπαθήσει να προσαρμόσει αυτή τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με τις εξελίξεις στον τομέα της πρόσβασης σε τραπεζικές πληροφορίες. 
Από το 2005, η Ελβετία επεδίωξε να επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών στις περιπτώσεις φορολογικής απάτης, χωρίς όμως η Ελλάδα να ανταποκριθεί στο Ελβετικό αίτημα. 
Το 2009, η Ελβετία ανακοίνωσε την προθυμία της να επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών κατά την έννοια του άρθρου 26 της Σύμβασης του ΟΟΣΑ και να παράσχει πληροφορίες για την ορθή χρήση του εθνικού φορολογικού δικαίου των κρατών-μελών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Με τη συμφωνία σε ένα τροποποιητικό Πρωτόκολλο μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας θα μπορούσε αυτός ο στόχος να υλοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου του 2010. 
Τα Ομοσπονδιακά Κοινοβούλια θα πρέπει να συναινέσουν στο Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Ελλάδα με την τελική ψηφοφορία της 17ης Ιουνίου 2011 προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία από την πλευρά της Ελβετίας.
Αυτή η νέα κατάσταση θα επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν, στη συνέχεια, ότι τα περιουσιακά στοιχεία των ελλήνων που βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες θα φορολογούνται στην Ελλάδα.»

 



Πηγή-ΠΡΕΖΑ TV

Read more...

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τεράστιες μαύρες τρύπες υπήρχαν ήδη στο νηπιακό σύμπαν!

Οι αστρονόμοι ανίχνευσαν αχνά σήματα ακτινοβολίας-Χ
Οι αστρονόμοι ανίχνευσαν αχνά σήματα ακτινοβολίας-Χ (που συνήθως παράγεται από την ύλη όταν παρασύρεται σε μια μαύρη τρύπα), τα οποία πιστεύουν ότι αποτελούν τα απομεινάρια από γιγάντιες και ακόρεστες μαύρες τρύπες, οι οποίες υπήρχαν ήδη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ακόμα το σύμπαν βρισκόταν στη νηπιακή ηλικία του.
 
 Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη φαίνεται ότι οι πρώτες μαύρες τρύπες στις κεντρικές περιοχές των νέων γαλαξιών, ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστούν γιατί σκεπάζονταν από ένα πέπλο κοσμικής σκόνης και αερίου υδρογόνου. 
 
Γι αυτό το λόγο οι αστρονόμοι από το πανεπιστήμιο του Γιέηλ αξιοποίησαν το τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ Chandra της NASA, εστιάζοντας την προσοχή τους σε περίπου 250 γαλαξίες, τους οποίους αρχικά είχαν επιλέξει με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Hubble. Ο πιο απομακρυσμένος από αυτούς τους γαλαξίες απέχει γύρω στα 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, δηλαδή έχει ηλικία «μόλις» 700 εκατομμυρίων ετών μετά το αρχικό Big Bang της δημιουργίας του σύμπαντος.

Τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν τη θεωρία ότι οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες παίζουν ένα διπλό ρόλο καταστροφής και αναδημιουργίας στο επίκεντρο των γαλαξιών.
«Αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι υπερβολικά μεγάλες μαύρες τρύπες ήδη υπήρχαν 700 έως 800 εκατομμύρια χρόνια μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη», πράγμα που σημαίνει ότι είτε εξαρχής γεννήθηκαν γιγάντιες, είτε αναπτύχθηκαν με ραγδαίο ρυθμό.

 Στη νέα έρευνα, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι οι πρώτες μαύρες τρύπες βρίσκονταν στην πραγματικότητα στον πυρήνα των γαλαξιών – όπως και σήμερα.
 Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα της νέας εργασίας ήταν ότι η εξέλιξη των σκοτεινών κολοσσών φαίνεται ότι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των γαλαξιών που τους φιλοξενούν.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της μάζας των μαύρων οπών και της μάζας της σκοτεινής ύλης στα φωτοστέφανα γύρω από τους γαλαξίες.

Οι πρώιμες μαύρες τρύπες εντοπίστηκαν έμμεσα χάρη στις υψηλής ενέργειας «υπογραφές» τους στο φάσμα της ακτινοβολίας-Χ, η οποία μπόρεσε να περάσει μέσα από τα πυκνά νέφη σκόνης και αερίων στους γαλαξίες που τις φιλοξενούσαν (τα νέφη αυτά εμποδίζουν τα οπτικά τηλεσκόπια να δουν τις αρχέγονες μαύρες τρύπες). 
Είναι οι πιο βαθιές στο σύμπαν «εικόνες» ακτίνων-Χ που έχουν ληφθεί ποτέ.

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 30% και 100% των μακρινών γαλαξιών περιέχουν μαύρες τρύπες σούπερ-μεγέθους. 
Σύμφωνα με μια εκτίμηση, υπάρχουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια υπερβαρέες μαύρες τρύπες στο πρώιμο σύμπαν, 10.000 φορές περισσότερες από τα κβάζαρ, τα πολύ φωτεινά γαλαξιακά κέντρα, που μοιάζουν με μαύρες τρύπες.

«Φαίνεται πως βρήκαμε ένα τελείως νέο πληθυσμό μαύρων τρυπών-μωρών, οι οποίες θα μεγαλώσουν κατά 100 ή 1.000 φορές, ώσπου τελικά να γίνουν οι γιγάντιες μαύρες τρύπες που βλέπουμε σήμερα, μετά από σχεδόν 13 δισεκατομμύρια χρόνια», δήλωσε ο συνυπεύθυνος της έρευνας.
 «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ιδέα τι έκαναν οι μαύρες τρύπες στους πρώιμους γαλαξίες – ούτε καν ήμασταν σίγουροι αν υπήρχαν. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχουν και ότι μεγαλώνουν σαν τρελές», δήλωσε ο ερευνητής Ezequiel Treister του πανεπιστημίου της Χαβάης. 

Το ερώτημα πάντως παραμένει με ποιο τρόπο σχηματίστηκαν οι πρώτες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, αλλά και πώς μεγαλώνουν τόσο γρήγορα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μαύρες τρύπες και γαλαξίες, με κάποιο συμβιωτικό τρόπο, μεγαλώνουν παράλληλα και αυτή η διαδικασία έχει αρχίσει ήδη από τα πρώτα στάδια του σύμπαντος.

  


Γνωρίστε τους γείτονες! Εκπληκτική εικόνα δείχνει 50.000 γαλαξίες στο κοντινό σύμπαν!

Με τι μοιάζει άραγε το τοπικό σύμπαν γύρω μας; Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα δείχνει περίπου 50.000 γαλαξίες γύρω από τον δικό μας, όπως εντοπίστηκαν από την Έρευνα του Ουρανού 2MASS στο υπέρυθρο φως.
Η εικόνα που προέκυψε (κλικ για μεγέθυνση) είναι ένα απίστευτο μωσαϊκό των γαλαξιών που βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε το σύμπαν. Είναι ο πιο πλήρης 3-D χάρτης του τοπικού σύμπαντος (σε μια απόσταση 380 εκατομμυρίων ετών φωτός), που δημιουργήθηκε ποτέ.

Η σκοτεινή ζώνη πέριξ στο κέντρο της εικόνας έχει αποκλειστεί από τη σκόνη στο επίπεδο του δικού μας Γαλαξία. Μακριά από το γαλαξιακό επίπεδο, ωστόσο, κάθε κουκίδα αντιπροσωπεύει ένα γαλαξία, με ένα κωδικοποιημένο χρώμα για να δείξει την απόσταση του.

Οι πιο μπλε κουκκίδες αντιπροσωπεύουν τους πιο κοντινούς γαλαξίες στην έρευνα 2mass, ενώ οι πιο κόκκινες κουκκίδες τους πιο μακρινούς γαλαξίες, που βρίσκονται με μια μετατόπιση προς το ερυθρό (redshift) κοντά στο 0.1.

Τα ονόματα αναφέρονται σε σμήνη γαλαξιών ή και σε μεγαλύτερες δομές όπως υπερσμήνη.

Η Karen Masters από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ παρουσίασε το χάρτη αυτό κατά την 218η συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Το γαλαξιακό φως είναι μετατοπισμένο προς το ερυθρό, γιατί το μήκος κύματος από την πηγή ‘τεντώνεται’ σε μεγαλύτερα μήκη κύματος, λόγω της διαστολής του σύμπαντος.
Όσο πιο μακριά είναι ο γαλαξίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η μετατόπιση του φωτός προς το ερυθρό.
Γι αυτό και η ερυθρή μετατόπιση μετρά στην ουσία τις αποστάσεις των γαλαξιών.
 
Η έρευνα αυτή επέλεξε γαλαξίες από το πρότζεκτ 2MASS, το οποίο είχε σαρώσει ολόκληρο το νυχτερινό ουρανό για διάστημα τεσσάρων ετών σε τρεις υπέρυθρη ζώνες.
 Το εγγύς υπέρυθρο φως διεισδύει ανάμεσα στη σκόνη καλύτερα από το ορατό φως, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στους αστρονόμους να δουν περισσότερα στον ουρανό από ότι με το ορατό φως.



Πηγή-Physics4u

Read more...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ!

Τα λαμόγια ποιος θα πάει φυλακή δεν είπαν
Φάγανε φάγανε και τώρα θέλουν να σώσουν την Ελλάδα οι πατριώτες ο Γιωργάκης με το ποδήλατο και ο Αντωνάκης από το πουθενά.

Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο και δεν ξέρουν ότι εάν δεν φέρουν τα φράγκα πίσω θα έχει πολύ πλακά και ζωή χωρίς πλακά δεν έχει σημασία.




ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ‏

Πώς γίνεται το ALTER που χρωστάει 600 εκ. να μας κάνει και κήρυγμα για την κρίση ?

Πώς γίνεται όλα τα κανάλια να βουλιάζουν? Έτοιμα τρώγανε τόσο καιρό?

Πώς γίνεται δυο κόμματα που χρωστούν 200 εκ στις τράπεζες να μας σώσουν από την  κρίση ?

Πώς γίνεται ακόμα και τώρα τώρα που βουλιάζουμε μερικοί να δίνουν ως λύση τις επιδοτήσεις? (τώρα το λέμε   "να πέσει χρήμα")
Πώς γίνεται τα μεσήλικα δημοσιουπαλληλικά λαμόγια να είναι στην πλατεία συντάγματος και να υπερέχουν σε αριθμό των νέων?

Πώς γίνεται η γενιά του πολυτεχνείου μετά το πλιάτσικο πάνω στον εθνικό μας πλούτο τώρα να συνταξιοδοτεί τους εαυτούς τους πλουσιοπάροχα και στους νέους να λένε .. 
πάρε και 500 ευρώ γιατί εσύ μπορείς να ζήσεις με αυτά ενώ εμες όχι, γιατί συνηθίσαμε με πολλά?

Read more...

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Και προβοκάτορες και γαμιάδες!


Read more...

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σε εικοσιτετράωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης περιμετρικά η Βουλή των Ελλήνων!


Μπλόκο των πολιτών στη Βουλή!

Σε εικοσιτετράωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής των Ελλήνων, όπου έχουν δώσει ραντεβού οι «Αγανακτισμένοι», με αφορμή τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας και με φόντο τη γενική απεργία που έχουν προγραμματίσει εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία: η πρώτη έξω από τον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό, η δεύτερη μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
Σκοπός των «Αγανακτισμένων» είναι να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία θα αποτρέψει την είσοδο των βουλευτών στο κτήριο της Βουλής, για να ματαιωθεί η επίμαχη συζήτηση για το «Μνημόνιο 2».


Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Σε εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο όλοι οι εργαζόμενοι, μετά και το κάλεσμα που απηύθυναν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Τα δύο συνδικαλιστικά σώματα έχουν προγραμματίσει για τις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή.
Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. 
Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».



«Αντιμνημονιακό» μέτωπο και από το ΠΑΜΕ
 Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο. 
Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.
«Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία.
Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. 
Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της Ε.Ε.. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. 
Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.


Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στον χορό των κινητοποιήσεων θα εισέλθουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το υπαλληλικό προσωπικό των αεροδρομίων, καθώς και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.
Σε ό,τι αφορά στα Μ.Μ.Μ., τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 08:00 έως τις 22:00, το τραμ από τις 07:00 έως τις 23:00, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α. από τις 09:00 έως τις 21:00, το Μετρό από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας και οι συρμοί του Η.Σ.Α.Π. από τις 08:00 έως τις 21:00.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης τα τρένα Ο.Σ.Ε. και οι συρμοί του Προαστιακού, αφού οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία.
Σημειώνεται ότι αύριο το Μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.
Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.
 
 
 
 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει των κινητοποιήσεων
Λόγω συγκεντρώσεων-πορειών που θα γίνουν αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, από τις 07:00 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιούνται σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας επί των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κων/πόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.
 
 
«Βροχή» τα εξώδικα κατά του πολιτικού κόσμου
Πλέον, έπειτα από 20 ημέρες οργής και αγανάκτησης, οι πολίτες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν ένα εξώδικο κατά των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου.
Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.
Το ίδιο έπραξαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, Χανίων και Δωδεκανήσων, οι οποίοι προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.


Το κίνημα «Πόρτα - Πόρτα»
Στο Καστρί και συγκεκριμένα έξω από την οικία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα βρεθούν την Τετάρτη στις 18:00 τα μέλη του κινήματος «Πόρτα - Πόρτα».
 
 
 
 
 
Πηγή-Zougl@ online

 

 


Read more...

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ;

ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ
  •   Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου)  κατανάλωνες  12% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το εισόδημά σου ήταν 5% κάτω του μέσου όρου και η  παραγωγικότητα της εργασίας σου  20% χαμηλότερη;
  •  
  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου) άρχισες να παίρνεις σύνταξη στα 55 σου παίρνοντας το σκανδαλώδες  ποσοστό του 96% των μέσων αποδοχών και επιβαρύνοντας το ΑΕΠ με 13,5% –ενώ αντίστοιχα οι “μη αγανακτισμένοι” μαλάκες στις χώρες του ΟΟΣΑ άρχιζαν να παίρνουν σύνταξη στα 63, έπαιρναν μόλις το 61% των αποδοχών τους και επιβάρυναν το ΑΕΠ με 10%; 
  •  
  • Όταν εσύ(και/ή οι γονείς σου) είχατε στήσει την μεγάλη φιέστα των απεργιών την δεκαετία του 80 υπονομεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της χώρας; Σύμφωνα με στοιχεία  του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας  κατά την περίοδο 1976-1988 χάθηκαν, εξαιτίας νομίμων απεργιών και μόνο 0,36 εργάσιμες μέρες ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων στην Ελλάδα έναντι 0,06 στις ΗΠΑ και 0,14 στην Ιταλία και την Ισπανία.
  • Όταν ο Ανδρέας έπαιρνε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις αρχές της δεκαετία του 80 στο 20% και το ανέβαζε μέσα σε μια δεκατία σε 80%;-το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δαπανήθηκε όχι σε επενδύσεις αλλά για τους μισθούς και συντάξεις των «πρασινοφρουρών » με τους οποίους γέμισε το δημόσιο;
  •  
  • Όταν  Παγκόσμια Τράπεζα κατέτασσε την Ελλάδα 81η από 202 χώρες στην πάταξη της διαφθοράς και  η Διεθνής Διαφάνεια την ταξινομούσε το 2009  σαν την χώρα με τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα μεταξύ των EΕ-27;
  •  
  • Όταν οι συντεχνίες επέβαλλαν κάθε είδους εμπόδια στην αγορά εργασίας που καταλαμβάνει τη χειρότερη 5η θέση στον ΟΟΣΑ; Με αποτέλεσμα η ανεργία μεταξύ των νέων να φτάνει στο 20%, και να αποθαρρύνονται οι ξένες επενδύσεις;
  •  
  • Όταν  στην Ελλάδα οι «προοδευτικές δυνάμεις» οικοδομούσαν ένα νομικό πλαίσιο που στοχεύει στην εξόντωση των επενδυτών: Σύμφωνα με την μελέτη Doing Business 2011 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα αξιολογείται  154η μεταξύ 183 χωρών ως προς την ποιότητα και εφαρμογή των νόμων που αφορούν την προστασία των επενδυτών.
  •  
  • Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έστηναν το μεγαλύτερο φαγοπότι που γνώρισε ο πλανήτης δημιουργώντας έναν δημόσιο τομέα όπου οι δαπάνες μισθών και συντάξεων του δημοσίου τo 2009 απορροφούν το 55% των εσόδων του δημοσίου σε σχέση με το 38% αντίστοιχα που απορροφούν στην υπόλοιπη Ευρώπη;
  •  
  • Όταν χτιζόταν το τεράστιο Ελληνικό κράτος-δεύτερο σε μέγεθος μετά την Πορτογαλία στην ΕΕ (με βάση τις δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με το κατά κεφαλή ΑΕΠ);
  •  
  • Όταν η Ελλάδα δαπανούσε για την δημόσια διοίκηση το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ απ όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ -19.7%-με μέσο όρο ΟΟΣΑ 13,5%(2004)
  •  
  • Όταν η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα στην  Ελλάδα ήταν στον πάτο μεταξύ των  23 χωρών της ΕΕ (2000);
  •  
  • Όταν στην Ελλάδα το κράτος/συντεχνίες  ύψωναν τους περισσότερους φραγμούς στην επιχειρηματικότητα  σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ;
  •  
  • Όταν στην Ελλάδα το κράτος/συντεχνίες επέβαλλαν την μεγαλύτερη χρήση διοικητικών μέτρων εναντίων των επιχειρήσεων στην ΕΕ;
  •  
  • Όταν στην Ελλάδα το κράτος/συντεχνίες επέβαλλαν το μεγαλύτερο διοικητικό βάρος (κόστος κρατικής γραφειοκρατίας)  στις επιχειρήσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ(το 2003 εκτιμάτο μεταξύ 5,4%-6,8% του ΑΕΠ);
  •  
  • Όταν τα τελευταία οκτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται  όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας  της στην  προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ-27;
  •  
  • Όταν τον Μάιο πριν από ένα έτος κάτι άλλοι αγανακτισμένοι δολοφονούσαν εν ψυχρώ τρεις εργαζόμενους επειδή οι τελευταίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις ντιρεκτίβες τους;
  •  
  • Όταν  οι πραιτοριανοί  του ΚΚΕ συνελάμβαναν το περασμένο έτος τους 900 τουρίστες-εισβολείς του  κρουαζιερόπλοιου  Ζενίθ επιβάλλοντας στο ισπανικό πρακτορείο να βγάλει την Ελλάδα από το σχεδιασμό των «ιμπεριαλιστικών» κρουαζιερών  που οργάνωνε;.
  •  
  • Όταν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 2003-2008  αντιπροσώπευαν μόνο το 1% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 4,1%;
  •  
  • Όταν οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ (με συσσωρευμένες ζημίες 1,7 δις ) στην Ελλάδα πλήρωναν το 2010 μέσο μισθό 40772 ευρώ  ανά εργαζόμενο –διπλάσιο από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού;
  •  
  • Όταν τα παλληκάρια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απαλλοτρίωναν τους κοινωνικούς πόρους για να κάνουν «αγανακτισμένες» κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή η στις Μπαχάμες;
  •  
  • Όταν ο μέσος όρος απόδοσης των Ελληνόπουλων στις διεθνείς εξετάσεις στην PIZA ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ-με εξαίρεση το Μεξικό και την Τουρκία; Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα απασχολεί τους περισσότερους εκπαιδευτικούς ανά μαθητή σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο;
  •  
  • Όταν δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό ΑΕΙ μεταξύ των καλύτερων 100 στον κόσμο;Ότι  το πτυχίο του ΑΕΙ βελτιώνει μισθούς κατά μόνο 32%, (έναντι 61% στην ΕΕ) αποφέροντας έτσι απόδοση 3,5% στο κόστος της εκπαίδευσης (έναντι 7% στην ΕΕ);
  •   
  • Όταν τα διπλώματα  ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα είναι μόλις 0,2% δηλαδή δέκα φορές λιγότερα από αυτά που της αναλογούν σε σχέση με τον πληθυσμό της;
  •  
  • Όταν τέλος, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μεταξύ 183 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται 84η στους θεσμούς, 123η στο μακροοικονομικό περιβάλλον, 94η στην αποδοτικότητα στην αγορά αγαθών, 93η στην ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής αγοράς, 74η στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων και 79η στις καινοτομίες;
  •  
Γιατί Αγανακτισμένε Ελληνάρα δεν σε είδα ποτέ να διαμαρτύρεσαι για όλα αυτά;

Anyway, κάλιο αργά παρά ποτέ!

(Να βάλουμε μυαλό)




Πηγή-Protagon.gr

Read more...