Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ!

Τραγική κρίνεται η κατάσταση στην Ιαπωνία
Τραγική κρίνεται η κατάσταση στην Ιαπωνία, δύο εβδομάδες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους αντιδραστήρες 1, 3 και 4 του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Φουκουσίμα Νταΐτσι», με την εταιρεία ηλεκτροδότησης Tepco να εμφανίζεται ανήμπορη να ελέγξει το ενδεχόμενο πρόκλησης ενός νέου πυρηνικού ολέθρου.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα επίπεδα έκλυσης ραδιενεργών σωματιδίων, τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στα θαλάσσια ύδατα στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται πλέον στον αντιδραστήρα 2, ο οποίος έχει εκκενωθεί.
 
 
Οι εξελίξεις εδώ και δύο εβδομάδες αποκαλύπτουν ότι:
1) Ποτέ δεν ειπώθηκε η αλήθεια

2) Η Διεθνής Κοινότητα είναι αθωράκιστη απέναντι στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων

3) Το παγκόσμιο lobby που ελέγχει την τεχνολογία των πυρηνικών χαλιναγωγεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και ομάδες επιστημόνων.
Η κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της Tepco, ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες, με κύριο γνώρισμά της τη σύγχυση και τον πανικό, είναι άκρως εξοργιστική και προκλητική.
 
Νωρίς το πρωί της Κυριακής, αξιωματούχοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι οι μετρήσεις που είχαν διενεργηθεί σε νερό προερχόμενο από τον αντιδραστήρα 2 είχαν δείξει συγκεντρώσεις ραδιενεργών σωματιδίων κατά 10.000.000 φορές μεγαλύτερες από το επιτρεπτό όριο.
 
Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες και η εταιρεία, με νεότερη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι μετρήσεις που είχαν γίνει νωρίτερα ήταν λανθασμένες (εκτίμησε 100.000 φορές πάνω), οδηγώντας τον ιαπωνικό λαό ένα βήμα πριν από το πυρηνικό χαρακίρι, με την παγκόσμια κοινότητα να παρατηρεί με κομμένη την ανάσα για το ενδεχόμενο ενός νέου Τσερνόμπιλ με τις καταστροφικές συνέπειες.
 
Παράλληλα, εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν συγγνώμη από τη διεθνή κοινότητα για το «ατόπημα» που έκαναν. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε τον απόλυτο πανικό που έχει καταβάλει τους υπευθύνους της εταιρείας, ενώ, ταυτόχρονα, ανέδειξε και το σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Naoto Kan, ο οποίος καταγγέλλει εδώ και καιρό την εταιρεία για εξαπάτηση και απόκρυψη της αλήθειας.
 
 
Το συγγνώμη δεν είναι αρκετό…
 Την ίδια στιγμή, πάντως, που η διοίκηση της Tepco εμπαίζει με τα επικοινωνιακά τερτίπια της τη διεθνή κοινότητα αλλά και ειδικότερα τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), οι αριθμοί εξακολουθούν και παραμένουν αμείλικτοι: τουλάχιστον 1.000 μιλισιβέρτ ανά ώρα (mSv/h). Τόση είναι η ποσότητα ραδιενεργών σωματιδίων που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τους «πληγωμένους» αντιδραστήρες της Fukushima.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το προσωπικό της εταιρείας Tepco αναγκάστηκε να διακόψει αμέσως τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις, για να μην προσβληθούν από ραδιενέργεια.


Ποσοστά ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων.
 
Να σημειωθεί ότι, με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, οι ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού μορφών καρκίνου.

Με δεδομένη την τελευταία εμφάνιση του Ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ήταν λιγότερο καθησυχαστικός από ό,τι στο παρελθόν, η κατάσταση φαντάζει εκτός ελέγχου, με ορατό τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.
 
 
 
Πηγή-Zougla online
 

Read more...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ;

Αγγλοι βουλευτές μπήκαν φυλακή!
 Πριν από δύο μήνες περίπου, είδαμε όλοι στον Τύπο ότι τρεις Αγγλοι βουλευτές τιμωρήθηκαν από αγγλικά δικαστήρια σε ποινές φυλάκισης από 12 έως 18 μήνες για παραποίηση στοιχείων, σχετικά με τις φορολογικές τους δηλώσεις δηλ. για πλασματικά έξοδα από 10.000 έως 35.000 ευρώ, περίπου. Αμέσως μετά οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Οι δικαστές και εισαγγελείς έκπληκτοι αναρωτηθήκαμε τι είδους ποινική Δικαιοσύνη επιτέλους απονέμουμε εμείς σ' αυτήν τη χώρα. Ποιους Ελληνες πολίτες δικάζουμε και καταδικάζουμε. Ποιοι τελικά είναι αυτοί που καταλήγουν στα σωφρονιστικά καταστήματα. 
Ας κάνουμε λοιπόν μια ενδοσκόπηση στο δικανικό μας σύστημα.

Το καθεστώς βέβαια που διέπει την ποινική δίωξη των πολιτικών είναι λίγο πολύ γνωστό. Εφτιαξαν ένα Σύνταγμα, το οποίο αντί να είναι ο χάρτης που εξασφαλίζει την ισονομία και ισοπολιτεία σε όλους τους Ελληνες πολίτες, κατάντησε να είναι το εργαλείο για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων κάποιων συναδέλφων τους.Αυτό αδικεί και την πλειοψηφία. 
Το πιο απογοητευτικό όμως είναι ότι οι ελάχιστοι διεφθαρμένοι ακόμη αντιστέκονται σε ό,τι τους απειλεί. Μετράει ακόμη ο λόγος τους.
 
 
Ας δούμε ένα παράδειγμα
Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα από την καθημερινή δικαστηριακή πρακτική. 
Πρόσφατα ήμουν εισαγγελέας σε ποινικό εφετείο όπου κάποιος υπάλληλος μιας εταιρείας είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 16.000 ευρώ που του είχε δώσει η εταιρεία του για να το διανείμει σε προμηθευτές της. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για την πράξη του σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών. 
 
Πριν από την έναρξη της δίκης ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον κατηγορούμενο εάν στο μεταξύ είχε αποζημιώσει την εταιρεία του. Η συνήθης (άτυπη) δικαστηριακή πρακτική είναι να διερευνάται πάντα αν οι διάδικοι έχουν στο μεταξύ ειρηνεύσει.
 
Εάν «τα βρήκαν», όπως λέμε κοινώς. Εάν διαπιστωθεί αυτό, τότε πολλά δικαστήρια δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμη και σε αθώωση του κατηγορουμένου, «μασώντας» στην κυριολεξία τις αποδείξεις. Ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά. Προτιμούσε τη βέβαιη καταδίκη του. Ολοι καταλάβαμε γιατί. Ο κατηγορούμενος είχε ποινικό μητρώο «λευκό». Επομένως, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η όποια ποινή στην οποία θα καταδικάζονταν θα αναστελλόταν. Και αυτό γιατί με τις αλλεπάλληλες «φιλελεύθερες» τροποποιήσεις του Ποινικού μας Κώδικα και ιδίως αυτή του περασμένου Δεκεμβρίου, φθάσαμε πλέον να δικαιούται αναστολής όποιος καταδικάστηκε και σε ποινή φυλάκισης έως 5 έτη! Και μάλιστα να δικαιούται αναστολής ακόμη κι αν έχει ξανακαταδικαστεί προηγούμενα σε ποινή φυλάκισης έως ένα έτος!
 
 
Το δικαστικό μας σύστημα
 Κατάντησε στο να οδηγεί τους πολίτες να προτιμούν τις καταδίκες από την αθώωση. Γιατί είναι πιο φθηνές. Αφήνει όμως έτσι και τα θύματα αναποζημίωτα. 
 
Ο εν λόγω υπάλληλος αντί να αποζημιώσει την εταιρεία του με το ποσό των 16.000 ευρώ και να αθωωθεί, προτίμησε να πληρώσει τα έξοδα από 255 ευρώ και την αμοιβή του δικηγόρου του. 
Θα ήταν όμως έτσι τα πράγματα αν ο εν λόγω υπάλληλος ήξερε ότι μετά την καταδίκη του θα οδηγούνταν στη φυλακή; Ασφαλώς όχι. Θα έσπευδε να βρει τα χρήματα για να τα επιστρέψει στην εταιρεία και στη συνέχεια θα εκλιπαρούσε τον «καλό λόγο» από τον πρώην εργοδότη του για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. 
Το ίδιο θα συμβεί βέβαια και στην περίπτωση που θα συλληφθεί επ' αυτοφώρω ένας διεφθαρμένος υπάλληλος να δωροδοκείται, στις σπάνιες περιπτώσεις που ένας πολίτης θα βρει το θάρρος να τον καταγγείλει. Μετά την καταδίκη του ακόμη και σε φυλάκιση 5 ετών θα αφεθεί ελεύθερος πληρώνοντας μόνο τα έξοδα.
 
Αυτό είναι τελικά το ποινικό οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρας μας απέναντι στο έγκλημα. Αυτό είναι το Κράτος Δικαίου που διαμορφώσαμε. Ομως έτσι οι πολίτες εθίστηκαν στην ατιμωρησία. Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, μαζική διαφθορά, τεράστιες καταπατήσεις δημοσίων κτημάτων.

Με μια σειρά και επί πολλά έτη ταξικών και ρουσφετολογικών τροποποιήσεων των ποινικών μας νόμων (τις περισσότερες των οποίων εισηγήθηκαν πανεπιστημιακοί που ασκούν δικηγορία δηλ. υπέρ των πελατών τους), και με το ψευδοεπειχείρημα ότι δήθεν «θα γεμίσουν οι φυλακές», φθάσαμε στο σημείο να καταλήγουν στη φυλακή κατά πλειοψηφία φτωχοί άνθρωποι, τοξικομανείς και όσοι δεν έχουν διασυνδέσεις με πολιτικούς ή ισχυρούς. 
Οσοι δηλ. δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν μια πολυτελή υπεράσπιση ή την ποινή τους ή δεν έχουν πρόσβαση σε πολιτικό για να τροποποιήσει υπέρ αυτών τον νόμο.



Πηγή-Καθημερινή - Βασίλειος Φλωρίδης - αντεισαγγελέας Εφετών

Read more...

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις της Γαλλίας, Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη
Την ώρα που σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται τόσο γύρω από την Βεγγάζη, όσο και εντός της πόλης Μισράτα όπου εντοπίστηκαν από αντικυβερνητικούς ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες των κτηρίων. 
Το τελευταίο επιθετικό κύμα βομβαρδισμών πραγματοποιήθηκε νωρίς τα ξημερώματα οπότε ακούστηκαν εκρήξεις, αλλά και συνεχείς βολές αντιαεροπορικών πυρών. 
Ο Μουαμάρ Καντάφι απάντησε με απειλές κατά πάντων χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» ως σταυροφορία των χριστιανικών δυνάμεων κατά του Ισλάμ. Ανέφερε επίσης πώς θα εξοπλίσει τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν την επίθεση ενώ προειδοποίησε για κτυπήματα κατά όλων των χωρών στη Μεσόγειο οι οποίες συμμετέχουν σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Γαλλίας και της Βρετανίας, οι γαλλικές δυνάμεις επιχειρούν με τουλάχιστον 20 αεροσκάφη τύπου Rafale και Mirage τα οποία πραγματοποιούν από το μεσημέρι του Σαββάτου επιδρομές και προσβολές στόχων με ορμητήριο την βάση Σολενζαρά στην Κορσική. Παράλληλα στην δραστηριότητα αυτή συμμετέχει ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης καθώς και ιπτάμενα τάνκερ ανεφοδιασμού με καύσιμα των γαλλικών μαχητικών. Στον κόλπο της Σύρτης σπεύδει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκώλ» το οποία αναμένεται να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις από την Δευτέρα με τα 15 αεροσκάφη που μεταφέρει . 
Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας είναι οι γαλλικές βάσεις στη Μασσαλία και το Ίστρ.
Χάρτης που απεικονίζει τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ σε Γαλλία, Ιταλία, Κορσική και Κύπρο



Χάρτης που δείχνει τον έλεγχο των πόλεων από τις δυνάμεις καθεστωτικών-
αντικαθεστωτικών πριν την έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων. Με πράσινο: από δυνάμεις του Gaddafi, με μπλε: από αντικαθεστωτικούς και με πορτοκαλί: μαίνονται οι συγκρούσεις. 


Βρετανικές δυνάμεις 
Οι Βρετανοί ήδη από το βράδυ του Σαββάτου συμμετέχουν στις επιχειρήσεις με αεροσκάφη τύπου «Τορνάντο» που μεταφέρουν πυραύλους «Στορμσάντοου». Συμμετέχουν επίσης υποβρύχια τύπου «Τραφάλγκαρ» εξοπλισμένα με πυραύλους «Τομάχοουκ» ενώ στην περιοχή επιχειρούν κατασκοπευτικά αεροσκάφη της «RAF» καθώς και δύο φρεγάτες, η «Κάμπερλαντ» και «Γουέστμίνστερ».

Η περιορισμένη συμμετοχή των ΗΠΑ περιορίζεται σε τρία υποβρύχια εξοπλισμένα με πυραύλους «Τομάχοουκ» ενώ υποστηρίζουν τις γαλλοβρετανικές επιχειρήσεις με ηλεκτρονικά μέσα εντοπισμού στόχων, μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και παροχής πληροφοριών.
Θύματα
Η κυβερνητική πλευρά στη Λιβύη ανακοίνωσε πώς από τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς καταμετρήθηκαν 64 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες, σύμφωνα με πήγες των υπηρεσιών υγείας της Λιβύης. Τα επιτελεία της Γαλλίας και της Βρετανίας καθώς και των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αναφέρει τις δικές τους εκτιμήσεις μετά το πρώτο μαζικό κτύπημα. 


Στόχοι 
Στην πρώτη φάση της επιχείρησης επιλέχτηκαν 20 επίγειοι στόχοι στο έδαφος της Λιβύης που δέχτηκαν και τους 112 πυραύλους «Τομάχοουκ» που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά και βρετανικά υποβρύχια και πλοία επιφανείας. Πέρα από τις γενικές αναφορές τα δυτικά επιτελεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει επίσημα τον απολογισμό τους για την αποτελεσματικότητα του πρώτου κύματος επιθέσεων. Κατά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι 20 αυτοί στόχοι αφορούσαν θέσεις αεράμυνας του Μουαμάρ Καντάφι.


Live Ρεπορτάζ!
Κανονικά εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στη Λιβύη, όπως δήλωσε στο Reuters ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «15 συνολικά πολεμικά αεροσκάφη επιχείρησαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης την Κυριακή και κανένα από αυτά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα».




Πηγή-Zougla online 

Read more...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

JAPAN DUMPS WATER ON REACTOR; U.S. SENDS PLANES FOR CITIZENS!

Japanese military helicopters and fire trucks doused an overheating nuclear plant with water on Thursday while the United States said it was sending aircraft to help Americans worried about spreading radiation leave the country
(Reuters) 
 

Engineers tried to run power from the main grid to start water pumps needed to cool two reactors and spent fuel rods considered to pose the biggest risk of spewing radioactivity into the atmosphere.

U.S. officials expressed alarm about leaking radiation but took pains not to criticize Japan's government, which appears overwhelmed by the crisis. Washington's actions indicated a divide with its close ally about the preciousness of the world's worst nuclear accident since the Chernobyl disaster in 1986.
The top U.S. nuclear regulator said the cooling pool for spent fuel rods at reactor No.4 may have run dry and another was leaking.

Gregory Jaczko, head of the Nuclear Regulatory Commission, told a congressional hearing that radiation levels around the cooling pool were extremely high, posing deadly risks for workers still toiling in the wreckage of the earthquake-shattered power plant.

"It would be very difficult for emergency workers to get near the reactors. The doses they could experience would potentially be lethal doses in a very short period of time," he said in Washington.

Japan's nuclear agency said it could not confirm if water was covering the fuel rods. The plant operator said it believed the reactor spent-fuel pool still had water as of Wednesday, and made clear its priority was the spent-fuel pool at the No.3 reactor.

On Thursday morning alone, military helicopters dumped around 30 tonnes of water, all aimed at this reactor. One emergency crew temporarily put off spraying the same reactor with a water cannon due to high radiation, broadcaster NHK said, but another crew later began hosing it.
Health experts said panic over radiation leaks from the Daiichi plant, around 240 km (150 miles) north of Tokyo, was diverting attention from other life-threatening risks facing survivors of last Friday's earthquake and tsunami, such as cold, heavy snow in parts and access to fresh water.

Inside the complex, torn apart by four explosions since a 9.0-magnitude earthquake and tsunami hit last Friday, workers in protective suits and using makeshift lighting tried to monitor what was going on inside the six reactors. They have been working in short shifts to minimize radiation exposure.
The latest images from the nuclear plant showed severe damage to some of the buildings after the four explosions. Two of the buildings were a mangled mix of steel and concrete.
"The worst-case scenario doesn't bear mentioning and the best-case scenario keeps getting worse," Perpetual Investments said in a note on the crisis.

Financial leaders of the world's richest nations will hold talks on Friday on ways to calm global markets roiled by the crisis and concern it will unravel a fragile global economic recovery.
One G7 central banker, who asked not to be named, said he was "extremely worried" about the wider effects of the disaster in Japan, the world's third-largest economy.

Russian President Dmitry Medvedev, whose country is not part of the G7, called the situation a "colossal national disaster."


Read more...

"ΠΡΙΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ" ΤΗΣ TiiiNewzzz FILM


Read more...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!

Πάνω από 300 πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας
 
Παράλληλα, αγνοούνται 531 άτομα, ενώ πάνω από 600 είναι οι τραυματίες.  Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, εκφράζονται φόβοι για περισσότερους από 1.000 νεκρούς.
 
Νωρίτερα, τα κύματα έφτασαν στις ακτές των νησιών της Χαβάης, συγκεκριμένα, στις 3.24 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας (3.24 τα ξημερώματα τοπική ώρα) και στη συνέχεια, στις ακτές της Καλιφόρνιας, όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στη Χαβάη, τα κύματα είχαν ύψος από μισό έως ένα μέτρο, το μισό του αναμενόμενου. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί, καθώς οι αρχές είχαν εκκενώσει το τελευταίο δίωρο τις παράκτιες περιοχές όλων των νησιών.

Οι κάτοικοι μετακινήθηκαν σε σημεία που βρίσκονται μακριά από τις ακτές, ενώ έκλεισαν προληπτικά τα μεγαλύτερα αεροδρόμια σε όλα τα νησιά. Πολλοί κάτοικοι μετέβησαν σε σχολεία, γυμναστήρια και καταφύγια που στήθηκαν βάσει του σχεδιασμού που έχει προβλεφθεί για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Οι σειρήνες στη Χαβάη ήχησαν μία ώρα περίπου μετά το σεισμό της Ιαπωνίας (δηλαδή στις 11 το βράδυ τοπική ώρα), προειδοποιώντας τους κατοίκους για το επερχόμενο τσουνάμι.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι αρχές περίπου 50 χωρών, από τα νησιά του Ειρηνικού και τη Ρωσία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές ακτές του Καναδά.

Η προειδοποίηση ισχύει για τις εξής περιοχές: Ιαπωνία, Ρωσία, Γκουάμ, Φιλιπίνες, Αυστραλία, Φίτζι, Νέα Ζηλανδία, Παπούα-Νέα Γουινέα κι άλλα νησιά-κρατίδια του Ειρηνικού, καθώς και χώρες της αμερικανικής ηπείρου: Μεξικό, Χιλή, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρα, Εκουαδόρ, Κολομβία, Περού, Αλάσκα, Χαβάη, δυτικές ακτές των ΗΠΑ (Καλιφόρνια και Όρεγκον) και του Καναδά.

Ταϊβάν και Ινδονησία ήραν την προειδοποίηση, ενώ στο Γκουάμ δεν εμφανίστηκαν κύματα παρά τις προβλέψεις.
 
 
 Βίντεο από το τσουνάμι στην Ιαπωνία

 
Μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, διάρκειας περίπου πέντε λεπτών, που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, δημιουργήθηκε ένα γιγαντιαίο τσουνάμι ύψους 10 μέτρων το οποίο σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:46 (ώρα Ελλάδος - 14:46 τοπική ώρα) και η αρχική μέτρησή του ήταν 7,9 Ρίχτερ, για να αναβαθμιστεί λίγο αργότερα σε 8,8 Ρίχτερ και στη συνέχεια στα 8,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 100 χλμ από τη βορειοανατολική ακτή της νήσου Χονσού, στον Ειρηνικό
Ωκεανό, σε βάθος περίπου 25 χλμ και 380 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Τόκιο.
 
 
Τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας έκλεισαν
ενώ σημειώθηκαν αρκετές πυρκαγιές σε κτίρια και σπίτια πιθανότατα από διαρροή γκαζιού και σπάσιμο των εγκαταστάσεων από το σεισμό, το τσουνάμι ή και τον τεράστιο όγκο λάσπης που κάλυψε τις παραλιακές περιοχές.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στο διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ιντσιχάρα με τις φλόγες να υψώνονται στα 30 μέτρα. 

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tohoku Electric Power Co στην Οναγκάουα, στη βορειανατολική Ιαπωνία.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, που κηρύσσεται όταν υπάρχει επιβεβαίωση διαρροής ραδιενέργειας από ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο ή όταν ένα σύστημα ψύξης αντιδραστήρα παρουσιάσει βλάβη. 
Λίγη ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό, μεγάλο τσουνάμι σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε τις ακτές του Σεντάι με τα νερά να καλύπτουν την πίστα του αεροδρομίου ενώ τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εντυπωσιακές εικόνες του παλιρροϊκού κύματος.

Προηγήθηκε προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που μεταδόθηκε από την ιαπωνική τηλεόραση, για επικίνδυνο τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων, ενώ ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού για τη Ρωσία, τις Μαριάννες Νήσους και τις Φιλιππίνες.

Read more...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Δύο αστυνομικοί ηλικίας 22 και 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους
 
Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ηλικίας 22 και 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστων, κατά τη διάρκεια καταδίωξης το απόγευμα της Τρίτης στη Λεωφόρο Κηφισού.

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν ύποπτο τζιπ μετά από καταγγελία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.

Σε παράδρομο του Κηφισού, στο ύψος του Ρέντη, οι δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το τζιπ.

Οι δυο τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σταθερή.

Το τζιπ, που ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή της καταδίωξης. Μέσα σε αυτό βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. 

Πηγή-skai.gr

Read more...

Αν ζούσε ο Che!

Ο Χορστ Μάλερ
 
 Αυτό το επιφανές  μέλος της «Φράξιας Κόκκινος Στρατός» - RAF θεωρούσε την εργατική τάξη της Δυτικής Γερμανίας τελείως παθητική και διεφθαρμένη και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να απελευθερωθεί από μόνη της. Οι εργάτες ήταν κατατρομαγμένα γουρούνια, μαζί με το σύνολο της Αριστεράς. Και μαζί με τους συντρόφους του, πίστεψαν πως με κάποιες δολοφονίες και κάποιους δυναμίτες θα την απελευθέρωναν. Αντίστοιχες αντιλήψεις και δράσεις υπήρχαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 
Το ενδιαφέρον με τον Μάλερ ήταν πως μόλις βγήκε από τη φυλακή άλλαξε το μπολσεβίκικο κοστούμι του και φόρεσε το ναζιστικό. 
Σήμερα είναι  ηγετικό στέλεχος των Νεοναζί.
 Άλλαξε ο Μάλερ πολιτικές αντιλήψεις, όπως τον κατηγόρησαν, ή απλά παρέμεινε συνεπής στις απόψεις του και ήταν πάντα ναζί; 
Κατά την άποψή μου, μια ναζιστική ή φασιστική αντίληψη δεν είναι απαραίτητο να έχει την αντίστοιχη ιδεολογική αναφορά. Μπορεί να εκφράζεται μέσα από ένα θρησκευτικό κίνημα. Ακόμα μπορεί να εκφραστεί και από το οποιοδήποτε πολιτικό κίνημα, δεξιό, κεντρώο, αριστερό, αλλά ακόμα και αναρχικό. 
Σ΄ αυτή την αντίληψη υπάρχουν μερικά σταθερά χαρακτηριστικά:
 
Οι μάζες είναι πρόβατα και χρειάζονται ένα τσοπάνη
-Οι μάζες βρίσκονται σε λήθαργο και παρακμή και από μόνες τους δεν  μπορούν να κάνουν τίποτε.
Είναι πρόβατα και χρειάζονται ένα τσοπάνη (χριστιανική προσέγγιση, ποίμνιο και ποιμένας). Έχουν ανάγκη από έναν μεσσία-αρχηγό που θα τους οδηγήσει στην απελευθέρωση τους, αφού πρώτα υποταγούν τυφλά στον αρχηγό (Χίτλερ, Μουσολίνι, και από την άλλη πλευρά του καθρέπτη, Στάλιν, Μάο και όχι μόνο).
Το ρόλο του Μεσσία μπορούν να παίξουν και οι λεγόμενες πρωτοποριακές ομάδες, που θεωρούν τον εαυτό τους εκπρόσωπο του λαού, άσχετα αν δεν έχουν καμιά σχέση μαζί του. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι «κατώτεροι» είναι ή να ακολουθήσουν τυφλά τους αρχηγούς ή να θεωρηθούν εχθροί, στο σημείο που δεν υποτάσσονται στην ανώτερη αλήθεια.
Άνθρωποι είναι μόνο όσοι είναι δικοί μας. Οι υπόλοιποι βαπτίζονται εχθροί.
Και η βία, από εργαλείο, γίνεται αξία και δημιουργεί τον σίριαλ κίλερ, είτε με πολιτική αναφορά, είτε όχι.
 
-Υπάρχει πάντα μία αναφορά που δεν μπαίνει ποτέ σε αμφισβήτηση
Και αυτή μπορεί να είναι θρησκευτική-μεταφυσική, μπορεί να είναι εθνική ιδέα, μπορεί να είναι φυλετική και ακόμα μπορεί να είναι επαναστατική-φαντασιακή.
Ένα είδος θεατρικού έργου, που για να παιχτεί, απαιτεί ανθρώπινες ζωές.
 
 
 
 
Αν ζούσε σήμερα ο Che
 
 Αν ζούσε σήμερα ο Τσε δεν θα έκανε κανένα αντάρτικο. Θα είχε καταλάβει πως τα ένοπλα κινήματα είναι αδιέξοδα. Δηλαδή, αυτό που κατάλαβαν όλα τα ένοπλα κινήματα στη Λατινική Αμερική, που δεν είχαν καμιά σχέση με τις καρικατούρες των ένοπλων κινημάτων στην Ευρώπη. Οι Σαντινίστας, που πήραν την εξουσία με τα όπλα το 1979, κατάλαβαν στη συνέχεια πως δεν μπορούσαν να την κρατήσουν με τα όπλα. Και το 1990 κάνουν εκλογές  τι οποίες και  χάνουν  και αποχωρούν από την εξουσία. Ο υποδιοικητής Μάρκος των Ζαπατίστας στο Μεξικό ποτέ δε δήλωσε πως πρέπει να πάρουν την εξουσία με τα όπλα, αλλά  πως πρέπει να παλέψουν  σε ένα πολιτικό πλαίσιο που θα δημιουργούσε μια αυθεντική δημοκρατία στο Μεξικό που θα χωρούσε και τα δικαιώματα των ιθαγενών λαών του.
Το μόνο ένοπλο κίνημα που έχει απομείνει στη Λατινική Αμερική είναι το παραδοσιακό αντάρτικο του FARC που δεν έχει πραγματικό πρόγραμμα εξουσίας. Αυτοσυντηρείται συχνά με συμμαχίες με τις μαφίες των ναρκωτικών, δημιουργώντας έτσι ένα ανταρτοληστρικό κίνημα που δεν έχει σχέση με τη πολιτική αλλά με την επιβίωση.

Να θυμίσουμε λίγο την εποχή που γεννήθηκαν οι «ένοπλες επαναστατικές ομάδες» στην Ευρώπη:
Αντάρτικα στον τρίτο κόσμο. Πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα. Βιετνάμ και Καμπότζη που προχωρούσαν νικηφόρα με τη δύναμη των όπλων. Κι ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση: Ξαναπαίρνουμε τα όπλα στον αναπτυγμένο κόσμο και γινόμαστε η ένοπλη πρωτοπορία ή εντασσόμαστε  στο μαζικό κίνημα και δίνουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτή τη δύναμη; Κάποιοι επέλεξαν την ένοπλη βία σαν υποδειγματική πράξη. Και έτσι είχαμε  τη Φράξια Κόκκινος Στρατός στη Δυτική Γερμανία, την Άμεση Δράση στη Γαλλία, τις Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία και στην Ελλάδα την 17 Νοέμβρη. Εκτός από την Ιταλία, όπου οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και η Αυτονομία του Νέγκρι είχαν χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές, όλες οι υπόλοιπες ομάδες της ένοπλης υποδειγματικής δράσης ήταν ολιγάριθμες.
 
Η τακτική που επιλέχτηκε ήταν οι δολοφονίες και η νιτρογλυκερίνη που αναβίωσαν τις χειρότερες στιγμές του αναρχικού κινήματος στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου.
Ο αναρχισμός, από κίνημα ισότητας και δικαιοσύνης, ταυτίζεται με δολοφονικές ενέργειες, από τους πολέμιους του, και μέχρι σήμερα δεν έχει μπορέσει να ξεφύγει από αυτή τη ρετσινιά. Σε αυτό δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι οι αναρχικοί. 
Δομικά αυτά τα κινήματα δεν ήταν διαφορετικά από τα ένοπλα ακροδεξιά κινήματα των ΗΠΑ και ιδιαίτερα με την Κουν Κουξ Κλαν που χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους. 
Αυτό που άλλαζε ήταν ο στόχος. Στη περίπτωση της Ακροδεξιάς των ΗΠΑ στόχος ήταν οι μαύροι. Στη περίπτωση των ένοπλων επαναστατικών ομάδων ήταν στελέχη του κατεστημένου, άσχετα αν ήταν ένοχοι ή αθώοι. Και εδώ επικράτησε η φασιστική αντίληψη της συλλογικής ευθύνης. Ξεπέρασαν  έτσι και τους ίδιους τους νόμους του κάθε ολοκληρωτικού κράτους. Εκεί κάποια δίκη ή κάποιο στρατοδικείο στηνόταν, έστω και για τα μάτια.
Σ΄ αυτές τις ομάδες δεν χρειαζόταν τίποτα. Αποφάσιζαν  ποιος ήταν ο εχθρός και τον εκτελούσαν, ξεπερνώντας και την ίδια τη μαφία στην οποία ποτέ δεν ίσχυσε η συλλογική ευθύνη. Το θύμα πάντοτε ήταν συγκεκριμένο. Στους «δικούς μας επαναστάτες» ισχύει η συλλογική ευθύνη. Και κατά τα πρότυπα των Ναζί  δημιουργούν «Καλάβρυτα» στο μέτρο του δυνατού. Και εφαρμόζουν την αρχή του «συλλογικού υποσυνείδητου» που σημαίνει πως όλοι είναι ένοχοι.
 
 
 
 
Η υπόθεση της επανάστασης
 
Η υπόθεση της επανάστασης είναι να γυρίσει η δύναμη εκεί που ανήκει. Κι αυτό αποτελεί  το μεγάλο διακύβευμα, όταν οι πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους επαναστάτες. Αγώνας για να γυρίσει η δύναμη εκεί που ανήκει. Γι αυτό χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις, σε πολλά επίπεδα, τόσο στο ατομικό, όσο και  στο κοινωνικό.
Για μένα, αυτός που θέλει ένα κουβά νερό για να πλύνει τα δόντια του, δεν μπορεί να είναι επαναστάτης, ακόμα και αν διδάσκει οικολογία σε πανεπιστήμιο. Χωρίς προσωπική ηθική, είμαστε όλοι εν δυνάμει εξουσιαστές και γραφειοκράτες, όσο κι αν διακηρύσσουμε το αντίθετο.
 
Τελικά για ποιόν παράδεισο αγωνιζόμαστε; Για ποια ουτοπία; Για τίποτα από όλα αυτά. Κανείς δεν ήρθε  από τον παράδεισο για να μας πει πως είναι. Και οι ουτοπίες που πήγαν να χτιστούν γίναν δυστοπίες. 
Δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία μελλοντική κοινωνία, αν δεν αρχίζουμε να τη χτίζουμε από τώρα μέσα σ΄ αυτή τη κοινωνία. 
Μπορούμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά : ισότητα, δικαιοσύνη, η παραγωγή του πλούτου να πηγαίνει στη κοινωνία κι όχι στους κερδοσκόπους.
Μαζί  με πολλά άλλα  χαρακτηριστικά, που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες από τους μεγάλους στοχαστές που είχαν στόχο τον άνθρωπο και την ευτυχία του.
 
Προς το παρόν παλεύουμε για ανθρώπινα δικαιώματα στη κόλαση. Κι αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά.
 
Περικλής κοροβέσης
 
*Οι σκέψεις αυτές του Περικλή Κοροβέση αναπτύσσονται εκτενώς στην εισαγωγή του βιβλίου «Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις διάπυροΝ
**Ο Περικλής Κοροβέσης είναι συγγραφέας - δημοσιογράφος

Read more...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΦΟΙ!

Αλλόκοτη εμφάνιση
Η αλλόκοτη εμφάνιση του Καντάφι στο τηλεοπτικό του διάγγελμα δεν περιγράφεται με λόγια. Πάντως, μια παρατήρησή του ήταν απόλυτα λογική:
O Μουαμάρ Καντάφι είπε πως οι διαδηλωτές είναι νέοι που παίρνουν ναρκωτικά. Νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο - όλοι οι Λίβυοι πρέπει να είναι ναρκομανείς.
 
Ο μόνος τρόπος να αντέχεις να έχεις 42 χρόνια ηγέτη της χώρας σου τον Καντάφι είναι να πέσεις στα ναρκωτικά.
 Στα βαριά


Ένας μεγάλος πατριώτης! 
Μετά την εξέγερση στη Λιβύη, όλοι κατηγόρησαν τον Μουαμάρ Καντάφι επειδή στρατολόγησε μισθοφόρους από αφρικανικές χώρες και τους έδωσε εντολή να πυροβολούν τους Λίβυους διαδηλωτές. Όλοι αυτοί κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος. 
Η κίνηση του Μουαμάρ Καντάφι να στρατολογήσει μισθοφόρους από άλλες χώρες αποδεικνύει περίτρανα πως ο Λίβυος ηγέτης είναι ένας μεγάλος πατριώτης.
 
Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν ήθελε να σκοτώνουν οι Λίβυοι τους Λίβυους, οπότε έβαλε ξένους να σκοτώνουν τους Λίβυους.
Αν ο Καντάφι χρησιμοποιούσε Λίβυους στρατιώτες για να σκοτώνουν τους Λίβυους διαδηλωτές, θα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη. Χρησιμοποιώντας τους μισθοφόρους, ο Καντάφι απέτρεψε τον εμφύλιο πόλεμο.

Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούσαν και οι αντικυβερνητικοί μισθοφόρους – αν συνέβαινε αυτό, οι μισθοφόροι του Καντάφι θα πολεμούσαν τους αντικυβερνητικούς μισθοφόρους και ο λαός της Λιβύης δεν θα λέρωνε τα χέρια του με αδελφικό αίμα!

Είναι τραγικό να σκοτώνει ο αδελφός τον αδελφό!

Αν στον ελληνικό εμφύλιο είχαν συμμετάσχει μόνο μισθοφόροι, δεν θα είχε χυθεί ελληνικό αίμα και ο ελληνικός λαός θα προχωρούσε αδελφωμένος, χωρίς να φέρει επί δεκαετίες τα σκληρά τραύματα του εμφυλίου πολέμου!
ψσσσσσσσσσ!!!!!



Πουλάει τρέλα!
Σε άλλο Γαλαξία!
Πεπεισμένος ότι θα επικρατήσει των αντιπάλων του εμφανίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι σε συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας στο απεσταλμένο του BBC στην Λιβύη. O Καντάφι δήλωσε ότι "ο λαός τον αγαπάει και θα δώσει και τη ζωή του για να τον προστατέψει"! Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει την Λιβύη και τόνισε ότι αισθάνεται "προδομένος" από τους ηγέτες στην Δύση που δημοσίως ζήτησαν την απομάκρυνση του.
Νωρίτερα υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες καταδίκασαν τις επιθέσεις άοπλους πολίτες, ενώ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι ο Καντάφι "πρέπει να φύγει τώρα"!
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην Τρίπολη με τον Τζέρεμι Μπόουεν του BBC, ο λίβυος ηγέτης κατηγόρησε την Δύση ότι εγκατέλειψε την Λιβύη και είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες "δεν έχουν ηθική" και ότι αποσκοπούν να κατακτήσουν τη χώρα του.
Όταν ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί, απάντησε ότι δεν έχει να παραιτηθεί από κάποιο αξίωμα και τόνισε ότι η εξουσία ανήκει στο λαό. Κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι βγήκαν στους δρόμους υπό την επήρεια ναρκωτικών που προμήθευσε η αλ-Κάιντα
Συγκρούσεις κοντά στην πρωτεύουσα
Η 41χρονη εξουσία του Καντάφι πνέει τα λοίσθια. Οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές έχουν υπό τον έλεγχο τους την ανατολική Λιβύη και σημαντικές πόλεις στα δυτικά. Οι ταραχές συνεχίζονται στα περίχωρα της Τρίπολης, καθώς και στην κοντινή πόλη Μιζουράτα.

Η Μιζουράτα βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη λιβυκή πρωτεύουσα. «Ένα αεροσκάφος κατερρίφθη σήμερα το πρωί ενώ είχε ανοίξει πυρ εναντίον του τοπικού ραδιοσταθμού. Διαδηλωτές συνέλαβαν το πλήρωμά του», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. 
 

«Η μάχη για τον έλεγχο της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης (κοντά στη Μιζουράτα) άρχισε αργά τη νύχτα και συνεχίζεται. Οι δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν μόνο ένα μικρό τμήμα της βάσης. Διαδηλωτές ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της βάσης αυτής, όπου υπάρχουν πυρομαχικά».
«Η Μιζουράτα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.
Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσαν ότι δύναμη δύο χιλιάδων πιστών στον Καντάφι έχουν περικυκλώσει την πόλη.
 Ξαφνικά μέσα σε 2 μήνες δεν τον υποστηρίζει κανένα λαμόγιο!
Ξένες κυβερνήσεις, εν τω μεταξύ, εντείνουν τις πιέσεις στο Μουαμάρ Καντάφι να αποχωρήσει. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε κυρώσεις εναντίον της λιβυκής ηγεσίας.
Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είπε ότι η Ουάσινγκτον «απλώνει το χέρι σε πολλούς διαφορετικούς Λίβυους στα ανατολικά», όπου μεγάλες περιοχές τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.
 ΣΩΠΑ! ΤΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ ΛΑΟΣ!
Απολογισμός
 Περίπου 2.000 νεκροί και 100.000 μετανάστες


Read more...