Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή – μανιφέστο Δ. Κουφοντίνα!

"Αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς"

 

O καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή-μανιφέστο...
..μέσα από τη φυλακή, δίνει τη δική του ερμηνεία για το δημόσιο χρέος και πώς δημιουργήθηκε, αλλά και τοποθετείται έναντι του Μνημονίου και της πολιτικής ρότας της χώρας. Παράλληλα, κατακρίνει την αδράνεια και την απάθεια των εργαζομένων και της νεολαίας, τη σιωπή των κοινωνικά ευαίσθητων διανοουμένων, που τη χαρακτηρίζει συναίνεση στην εθνική καταστροφή και ζητά αφύπνιση και ξεσηκωμό. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στην επιστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει: «Το μεγάλο τμήμα των δανείων όμως, αν και τροφοδοτεί μια «μαζική» διαφθορά, κατευθύνεται σε μεγάλη κλίμακα προς το σύμπλεγμα όπου συντελείται η στενή διαπλοκή της πολιτικής ελίτ με την οικονομική ελίτ, προς τους «μεγάλους» των ΜΜΕ, καθώς και σε ένα τμήμα της λεγόμενης πνευματικής ελίτ. Αυτοί μεταξύ τους μπορούν πράγματι να πουν για τον εαυτό τους: «Μαζί τα φάγαμε»




Το δημόσιο χρέος είναι κοινωνικός πλούτος –προϊόν κοινωνικής εργασίας– που ληστεύτηκε στους διαδοχικούς παραγωγικούς και καταναλωτικούς καπιταλιστικούς κύκλους μέσα στους κόλπους των διαπλεκόμενων ελίτ».

Σε άλλο σημείο της επιστολής τονίζει ότι «τα χαρακτηριστικά του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι συνεπώς αντίστοιχα με αυτά χρέους λατινοαμερικανικού τύπου: μαζική διαφθορά, μαγείρεμα των στατιστικών, επιβολή άγριων μέτρων ιμπεριαλιστικού τύπου και δουλική υποταγή εκλεγμένων πολιτικών σε υπαλληλίσκους των επικυρίαρχων. Παραπέμπουν άμεσα σε “αισχρό” (odious) χρέος και η μόνη ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του είναι αυτή ενός επαχθούς χρέους.
Η ελληνική παρασιτική άρχουσα τάξη βρήκε στο δημόσιο δανεισμό “πεδίον δόξης λαμπρόν”, στο οποίο παραδοσιακά έχει διαπρέψει, από τη ληστεία των πρώτων κιόλας δανείων του ελληνικού κράτους, αλλά και την εύκολη και βολική λύση που θα κάλυπτε την ιστορική της αποτυχία να αναπτύξει αυτοδύναμα τη χώρα».
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του: «Η διεθνής κρίση έσχισε το πέπλο της “Ισχυρής Ελλάδας” και αποκάλυψε την τραγική αλήθεια: Ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Και τώρα έρχονται με περισσό θράσος αυτοί που δημιούργησαν αυτό το τερατούργημα να ζητήσουν το λογαριασμό από εκείνους που η δουλειά τους τόσων δεκαετιών σπαταλήθηκε, σέρνοντας το άρμα της εξαρτημένης (απο)ανάπτυξης. Ταυτόχρονα προσπαθούν με βαυκαλήματα να εξαπατήσουν, όπως με τα προεκλογικά ψέματά τους. Μιλούν για σύντομη διεθνή ανάκαμψη, για νέες διεθνείς συμμαχίες, για κοινοτική αλληλεγγύη.
Όμως η σημερινή πολυδιάστατη κρίση θα διαρκέσει πολύ, παρά τις προφητείες της σύντομης ανάκαμψης. Επειδή είναι κρίση οικονομική, μακρόχρονης υπερσυσσώρευσης παραγωγικών δυνατοτήτων. Κρίση χρηματιστική, υπερσυσσώρευσης εικονικού κεφαλαίου, που όσο κι αν εξατμίστηκε στην έκρηξη του 2008, ήδη δημιουργεί στη διεθνή σφαίρα νέες κερδοσκοπικές φούσκες που γιγαντώνονται με ιλιγγειώδεις ρυθμούς. Κρίση οικολογική, αποτέλεσμα της λεηλασίας των φυσικών πόρων από τον καπιταλισμό, που αποθεώνει τη χυδαία ρήση ενός από τους πρώτους θεωρητικούς του, του Φ. Μπέικον (“η φύση είναι για να την παίρνουμε, σαν μία κοινή γυναίκα”). Είναι προπαντός κρίση αξιών, του ίδιου του πολιτισμού, κρίση που απειλεί την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου είδους».


Πηγή-επίκαιρα
Read more...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : FILOTIMIA….LEAKS. TA ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ


H κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μόλις σήμερα, την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόϊκα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ. Παπανδρέου μας ενέπλεξε.
 
Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. 
 
Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας. Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό. Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι «κατάλληλες» διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία. Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια ἤ για τις τσιπούρες του Αιγαίου. Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το «βυθίσατε το Χόρα» ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.
 
Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από τα πρακτικά των συνομιλιών που είχαν στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft**, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA.
 
Διαβάστε στην συνέχεια τους διαλόγους των αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενδιαφέρονται για σύναψη συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και  Τουρκίας για την εκμετάλλευσή του.
 
 
 
Και μία λεπτομέρεια με σημασία. Ο κ. Brent Scowcroft ίδρυσε και διευθύνει το Scowcroft Group. Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του ομίλου και μάλλον … δεν θα εκπλαγείτε.
The Scowcroft Group is managed directly by Brent Scowcroft, former National Security Advisor to President George H.W. Bush and Gerald Ford. Our principals bring extensive experience in business and government coupled with extraordinary regional expertise in Asia, Latin America, Africa, Western and Eastern Europe, Russia, and the Middle East. Our team of bipartisan professionals has demonstrated prowess in the political economy of emerging markets, and strong relationships with key political and industry decision-makers.
 
Επίσης ο κ. Brent Scowcroft είναι και Chairman of the Board του American Turkish Council!.

Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Όποιος έχει λίγο μα πολύ λίγο μυαλό, κατάλαβε.

Πηγή-FILOTIMIA
Read more...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "FACEBOOK"??? ΟΕΟ?

Λόγω των νέων αλλαγών που πραγματοποιεί


facebook addict


Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο συναντούν πρόβλημα και δεν μπορούν να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους...
Read more...

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!

Τις καλύτερες ευχές μας σε όσους προ της ψηφοφορίας το έπαιζαν αγωνιστές και την ύστατη στιγμή ψήφισαν το κατεπείγον και έκτακτο πολυνομοσχέδιο


Και τώρα αρχίζουν τα όργανα για το σύνολο των Ελλήνων. Εργαζομένων, ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά κυρίως των επομένων από εμάς. Των παιδιών μας.
Μπράβο παιδιά. Θέλουμε κι άλλα μέτρα. Κι αλλη αναλγησία. Και τώρα τι έχουν να πουν οι τόσων ετών εκπρόσωποί μας ; Οι Συνδικαλιστές ;
Κάναμε λάθη Συνάδελφοι. Ίσως και συντριπτικά. Αλλά το κεφάλι ψηλά, με τιμή και αξιοπρέπεια.
Έλληνας Εργαζόμενος (όχι κατ΄ ανάγκη των τραπεζών).
                                              ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ! 

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ 70.000 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ... !

ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...




Read more...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ TELEGRAPH ΑΠΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ!

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/8203980/Former-Greek-minister-attacked-by-mob-as-riots-break-out-in-Greece.html


Read more...

ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RT ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ" (ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥΣ!)


Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ CNN ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

http://cnn.com/video/?/video/world/2010/12/15/bpr.greece.protests.psaropoulos.cnn



Read more...

Φωτιές έξω απ'το Πολυτεχνείο!


Read more...

Μολότοφ στο Σύνταγμα!


Read more...

Η επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη! (ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ)



Read more...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

"ANONYMOUS" ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ WIKILEAKS !

Τα διεθνή ΜΜΕ φωνάζουν «κυβερνοπόλεμος» και πολυεθνικές εταιρείες προσπαθούν να οχυρωθούν στον ψηφιακό κόσμο από τις επιθέσεις των χιλιάδων χακτιβιστών που συνασπίζονται κάτω από την μπαντιέρα των Anonymous

Στη Θεσσαλονίκη ένας από τους νεαρούς που ζύμωσαν την ιδεολογία των χακτιβιστών ζει τις δυσκολότερες ώρες της ζωής του. 
Το κινητό του είναι πια κλειστό. Είναι πολύ προσεκτικός στο e-mail. Μάλλον αναδιοργανώνει την ψηφιακή του περσόνα και ελπίζει στην καλή του τύχη. Εως την Παρασκευή έγραφε κείμενα θέσεων για τους Anonymous και την Επιχείρηση Ανταπόδοση (Operation Payback) που είχε στόχο γίγαντες όπως η MasterCard, η Visa, το PayPal, ως αντίποινα για τον στραγγαλισμό του WikiLeaks.
Οι θέσεις που διατυπώνονταν εκεί, έγιναν κατ' αρχήν δεκτές από τους άλλους ομοϊδεάτες και έπειτα αναπαράχθηκαν από παραδοσιακά μέσα και κοινωνικά δίκτυα σε εκπληκτικό βαθμό.

Η δράση των Anonymous έχει χαρακτηριστεί από διαδήλωση στο Ιντερνετ έως τρομοκρατική πράξη. Αλλά σύμφωνα με το «Μανιφέστο» τους, «είναι η Ζωντανή Δικτυακή Συνείδηση, συγκροτημένη από άτομα που κατά καιρούς ταυτίζονται σε ιδανικά και στόχους» και «είναι αποκεντρωμένοι και για αυτό ελεύθεροι». Λέξεις που μοιάζουν να σκιαγραφούν ένα πρωτοφανές πολιτικό κίνημα.

Την Παρασκευή ο νεαρός Ελληνας (ας τον πούμε Α) στέλνει ένα δελτίο Τύπου για να διορθώσει λάθη στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ διεθνώς. Σημειώνει ότι δεν θα κλέψουν προσωπικά δεδομένα και δεν θα επιτεθούν σε κρίσιμες υποδομές. Οι θέσεις του πάλι αναπαράγονται με απίστευτη μαζικότητα. Ομως κάνει ένα κρίσιμο λάθος, που επιτρέπει σε ερευνητές με καλές γνώσεις υπολογιστών να ανακαλύψουν την ταυτότητά του.

Το όνομά του εμφανίζεται σε ιστοσελίδες υπερασπιστών και πολέμιων των Anonymous και προκαλεί χάος. Αλλοι τον βρίζουν, άλλοι προσπαθούν να τον προστατεύσουν. Γράφεται και σβήνεται συνεχώς. Ταυτόχρονα πολλοί προσπαθούν να τον προσεγγίσουν για να πάρουν πληροφορίες. Την ίδια ώρα συλλαμβάνεται στην Ολλανδία ένα 16χρονο μέλος της ομάδας.




                        Ελεύθερη πληροφορία...

 Μιλήσαμε με τον Α και δηλώσεις του φιλοξενήθηκαν από το Σάββατο στο Enet.gr. Μας είπε ότι «Δεν υπάρχει κάποιο κέντρο, ούτε μια συγκεκριμένη ομάδα που καθοδηγεί. Μία ιδέα η οποία κρίνεται σωστή, ένα κείμενο ή μια άποψη η οποία κρίνεται από έναν μεγάλο αριθμό ατόμων ως κατάλληλη να αντιπροσωπεύσει το κίνημα, διαδίδεται σχεδόν αυτόματα».

Οι Anonymous έχουν γίνει διάσημοι αλλά δεν ξέρουμε πολλά για αυτούς. Συντονίζονται από σχεδόν ξεχασμένες πλατφόρμες του Ιντερνετ, όπως τα κανάλια του IRC. Ο Α υποστηρίζει ότι «βασικές αρχές του κινήματος είναι η ελευθερία λόγου και Τύπου στο Ιντερνετ και η ελευθερία της πληροφορίας».

Απαντώντας σε διάσπαρτες κατηγορίες, υποστηρίζει ότι «η Επιχείρηση Ανταπόδοση δεν στόχευσε ποτέ τον κόσμο που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αυτών των εταιρειών. Σε άρθρα του ξένου Τύπου σχετικά με την Operation Payback, υπήρχε μια σύγχυση. Εδιναν την εντύπωση ότι οι Anonymous είναι μια ομάδα από χάκερ, που θα αποκτούσαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και αριθμούς πιστωτικών καρτών. Είχαν προκαλέσει μια αίσθηση τρόμου η οποία περισσότερο έβλαπτε το κίνημα παρά το βοηθούσε».

Αποδίδει την προσωπική του εμπλοκή στην προσπάθεια να εξηγήσει τι είναι οι Anonymous. «Δυστυχώς, λόγω βιασύνης και απροσεξίας μου, μεταδόθηκε και το όνομά μου. Γεγονός -αν μη τι άλλο- ειρωνικό». 



Πηγή-ΠΡΕΖΑTV
Read more...

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010 ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - Ε.Ρ.Ε. - ΧΟΥΝΤΑΣ!

Το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. επιτρέπει σε κάποιους να φερονται σαν ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ η ακόμα χειρότερα σαν ΧΙΤΕΣ στην Ελλάδα του 2010!!!



Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 42 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων, όπως επισημαίνει στο tvxs ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο γραμματέας της Νεολαίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου "Γεννηματάς", ύστερα από κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, διαπιστώθηκε ότι υπέστη απλή κάκωση κεφαλής με ολιγόλεπτη περιτραυματική αμνησία και θλάση οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης.
 


                         Παρέμβαση Εισαγγελέα


Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προακαταρκική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του Ν. Ηλιόπουλου. Επίσης, αν συναινεί και ο ίδιος, θα πραγματοποιηθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

Αναφορικά με τα γεγονότα, όπως μας δήλωσε ο κ. Μαρματάκης, περίπου 50 μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού μαζί με άλλα περίπου 40 άτομα, φίλους των παιδιών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια. Ενώ επικρατούσε ηρεμία και η άφιξη των συλληφθέντων καθυστερούσε, «ξαφνικά ήρθε μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία σπρώχνοντας, βίαια, απότομα, τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο, από όπου θα έμπαιναν τα παιδιά αργότερα και ξαφνικά άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο που ήταν εκεί. Οι πρώτοι που έσπρωξαν δεν ήταν καν μέλη μας. Ήταν τριάντα φίλοι των συλληφθέντων. Τους έσπρωξαν πολύ άγρια, κόντεψαν να τους ρίξουν, να τους τσαλαπατήσουν, να πέσουν από ύψος προς τα κάτω σε ένα κήπο που υπήρχε...».

Τότε έτρεξε στο σημείο ο Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με άλλα μέλη, τον Λεωνίδα Καπουτσή, που είναι ο δεύτερος τραυματίας και άλλα παιδιά –τονίζει ο κ. Μαρματάκης, ο οποίος βρισκόταν εκεί. «Προσπαθούσαμε να μπούμε μπροστά να ηρεμήσουν τα πράγματα. Κρατάγαμε τις ασπίδες να μην σπρώχνουν. Τότε, ηρέμησαν λίγο τα πράγματα και ξαφνικά έρχεται δεύτερη εντολή για νέα επίθεση. «Καθαρίστε τους», φώναζε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης με τον αριθμό 2401, της διμοιρίας 525 των ΜΑΤ –πήραμε τα στοιχεία τους γιατί θα ασκήσουμε μήνυση», προσθέτει.

«Δόθηκε μια εντολή για βίαιη απώθηση, ξαφνική, η οποία προκάλεσε πανικό γιατί στρίμωξε κόσμο σε κάγκελα, σκαλοπάτια κλπ Κόσμος έπεφτε, χτύπαγε, ούρλιαζαν.. Εντελώς αμυνόμενος, ο Νάσος Ηλιόπουλος με τους άλλους, βρέθηκαν κάτω, τσαλαπατημένοι, χτυπημένοι με ασπίδες, με τις μπότες, στο κεφάλι... Διέλυσαν τον κόσμο, μας απομάκρυναν όλους και ξαφνικά καταλάβαμε ότι είχε μείνει πίσω ο Ηλιόπουλος και δεν ξέραμε που είναι. Κατάφερα να φύγω από την πίσω μεριά, για να τον βρω, αφού με κυνηγήσαν και με χτυπήσαν κι εμένα στα χέρια, στο κεφάλι λίγο και στη μέση, και τον βρήκα ξαπλωμένο κάτω, σε πολύ κακή κατάσταση».

Ο Κώστας Μαρμαράκης σημειώνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και δεύτερη φορά όταν προσπαθούσαν να είναι κοντά στους τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο.




«Είστε οι νέοι Γρηγορόπουλοι» φώναζαν ΜΑΤ σε μέλη του ΣΥΝ!

 

  Προχθες το βράδυ, υπήρξε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία περιστατικό.

 Τα κεντρικά γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝ στην οδό Θεμιστοκλέους 52 δέχτηκαν επίθεση διαδοχικά από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εισβάλλουν στον χώρο εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ.
 Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11 μ.μ. απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, φωνάζοντάς τους ότι "θα πάνε να συναντήσουν τον Αλέξη", κλότσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα “ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα!!! λίμπα”, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους
Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας, με τη νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. 

Νωρίτερα είχε δεχτεί επίθεση το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΝ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, παρότι στην περιοχή δεν υπήρχαν επεισόδια και το μπλοκ ήταν συγκροτημένο και περιφρουρημένο.



Αλ. Τσίπρας: Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο Χρ. Παπουτσής

 

«Φαινόμενα άκρως επικίνδυνα για την ίδια τη δημοκρατία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας την επίθεση των ΜΑΤ κατά συγκεντρωμένων στην Ευελπίδων αλλά κι εκείνη που σημειώθηκε στα γραφεία της Νεολαίας του κόμματος χθες το βράδυ.

"Δεν γνωρίζουμε αν δρουν δυνάμεις μέσα στην αστυνομία ανεξέλεγκτα ή αν αυτά γίνονται, ακόμη χειρότερα, κατ’ εντολή. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες", τόνισε. "Καλούμε τον κ. Παπουτσή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα να παρέμβει ώστε οι ανεξέλεγκτοι δράστες που επιτέθηκαν με γκλοπ, κλωτσιές, γροθιές και με τις ασπίδες τους στο γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού, γνωρίζοντας ποιος είναι, να τιμωρηθούν. Να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ειδάλλως θα έχουμε βάσιμες υποψίες ότι όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, δεν οφείλονται σε ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών φυλάκων μέσα στην αστυνομία αλλά είναι κεντρικώς σχεδιασμένα.", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.


                                           

 


Read more...

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑΣΑ: ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ!

Ανακαλύφθηκε στο βυθό λίμνης στην Καλιφόρνια!



Επιστήμονες ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης  ( 21.οο ώρα Ελλάδας), την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής, κρυμμένης στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια: ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.

"Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό", υπογραμμίζει ο καθηγητής Αριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA, και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό "Science".

Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.
Όλα ξεκίνησαν με μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια ανάμεσα σε τρεις επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους, να υπάρχουν στη Γη.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο Αριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας (νοτιοδυτικά) και ένας τρίτος επιστήμονας, ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν στη συνέχεια το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά.


Πηγή-ΑΠΕ
Read more...